Σμαράγδα Καρύδη: «Αν μου παραβιάσεις τον χώρο και τον χρόνο μου, πνίγομαι»

0
85

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια ανέφερε επίσης αν είναι από τους ανθρώπους που κρατούν δώρα, σημειώματα, αναμνήσεις και τι απολαμβάνει να κάνει όταν είναι μόνη.

Σε τι φάση είσαι αυτή την περίοδο;

Είμαι σε μια πολύ καλή φάση γιατί έχω γυρίσει από την Αίγινα όπου έμεινα για τέσσερις μήνες (σ.σ. έχει σπίτι στο νησί). Έπαθα ιδρυματοποίηση, δεν ήθελα καθόλου να φύγω. Είναι ωραία στην επαρχία. Τα καλοκαίρια γενικά φροντίζω να έχω χρόνο για μένα. Είμαι λίγο αυτής της σχολής, θέλω να καθίσω τρεις μήνες και να το χαρώ. Για να καταλάβεις, είμαι στη δουλειά τόσα χρόνια και έχω κάνει μόνο τρεις περιοδείες. Ψέματα, τέσσερις. Πάντα απέφευγα να κάνω θέατρο το καλοκαίρι.

Περίγραψε μου τις φετινές σου διακοπές στην Αίγινα με μια εικόνα.

Να είμαι όλη τη μέρα με ένα μαγιό και μια σαγιονάρα. Γενικά ντύνομαι πολύ αλλοπρόσαλλα στην Αίγινα. Για να μην κουβαλάω βαλίτσες, έχω αφήσει κάποια ρούχα μου εκεί -όλα αυτά τα παλιά που δεν φοράω στην Αθήνα- και κάνω κάτι απίστευτους στυλιστικούς συνδυασμούς. Εκεί νιώθω πολύ ελεύθερη. Έχω το ποδήλατο μου και με αυτό εξερευνώ μέρη του νησιού, παλιά σπίτια και μονοπάτια. Επίσης, κολυμπάω στη θάλασσα, τρώω απίθανο φαγητό και κοιμάμαι ατελείωτες ώρες.

Είσαι και λίγο αυτό που λέμε «καλοπερασάκιας»;

Το έχω αυτό. Θέλω να έχω τη βολή μου. Το καλομαγειρεμένο φαγητό, το ζεστό μπάνιο και το ωραίο κρεβάτι, δεν μπορώ την ταλαιπωρία. Δεν είμαι δηλαδή ο survivor τύπος που θα πάει στη ζούγκλα και θα επιβιώσει. Το ζηλεύω, με γοητεύει όταν το βλέπω σε άλλους, αλλά εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω. Λένε ότι το έχω αυτό γιατί είμαι Λέων με ωροσκόπο Παρθένο – ο Παρθένος μου τα βγάζει αυτά. Δεν ξέρω, έτσι λένε οι αστρολόγοι.

Από την άλλη, ως γνήσια Λιονταρίνα, αγαπάς τη σταθερότητα.

Ναι, έχω σταθερές βάσεις και σταθερές φιλίες, ανθρώπους που είναι σαν οικογένεια. Και είναι μάλιστα οικογένεια που έχεις επιλέξει -και σε έχει επιλέξει-, έτυχε απλώς. Πολλές φορές θα τολμήσω να κάνω και καινούρια πράγματα αλλά πάντα έχω έναν -πώς να το πω;- έναν τρόμο στο καινούριο.

Όπως σε ξέρουν οι φίλοι σου, ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορούν να σου κάνουν;

Δώρο, ε; Σίγουρα κάτι που έχει να κάνει με χαλάρωση, spa, μασάζ, τρίψιμο, χαμάμ.

Είσαι από τους ανθρώπους που κρατούν δώρα, σημειώματα, αναμνήσεις;

Θα σου πω. Μια μέρα πέταξα όλες μου τις αναμνήσεις. Κουτιά με γράμματα, κάρτες, δωράκια και αναμνήσεις από ανθρώπους που δεν ήταν ιδιαίτερα κοντά μου. Τα έκανα πολλά κομματάκια και είπα πως «δεν θέλω να πηγαίνω από μετακόμιση σε μετακόμιση με όλο αυτό το βάρος» – ποιος μου έγραψε ένα γράμμα στα 15, ποιος μου έστειλε μια κάρτα στα 21 και ποιος μου έδωσε ένα φυλαχτό στα 26. Εκείνη την ώρα δεν ήμουν πολύ σίγουρη, αλλά μόλις απαλλάχθηκα από αυτά απελευθερώθηκα. Γενικά προσπαθώ πλέον να απελευθερώνομοι από τη σαβούρα και να κρατώ μόνο τα χρήσιμα κι αυτά που θέλω. Το ίδιο έκανα και με κάποια αντικείμενα και ρούχα που δεν φόρεσα ποτέ. Όλα αυτά μαζί έπιαναν σχεδόν ένα δωμάτιο. Σκέφτηκα. Φτάνει! Πόση είναι πια η ζωή για να τα κρατήσω;».

Έλεγες πριν ότι έχεις σταθερούς φίλους, που είναι σαν οικογένεια, αυτό έπαιξε καθόλου ρόλο το γεγονός πως μεγάλωσες ως μοναχοπαίδι;

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό. Θέλω να έχω φίλους, αλλά από την άλλη, ακριβώς επειδή είμαι μοναχοπαίδι, έχω συνηθίσει να είμαι μόνη μου. Και έχω πολλή ανάγκη αυτή τη μοναξιά. Αν μου παραβιάσεις τον χώρο και τον χρόνο μου, πνίγομαι. Δεν με ενοχλεί η μοναξιά. Δεν θα έκανα παρέα με τον οποιονδήποτε για να γεμίσω τις ώρες μου. Ξέρω ανθρώπους που δεν μπορούν καθόλου να είναι μόνοι τους. Εγώ δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος…

Όταν είσαι μόνη σου, τι απολαμβάνεις συνήθως να κάνεις; ·

Μπορεί να σκέφτομαι, μπορεί να γράφω, μπορεί να φτιάχνω τα συρτάρια μου. Να χορεύω, να κάνω γυμναστική, να παίζω με τον Γιάννη (σ.σ. ο σκύλος της, ράτσας λαμπραντόρ). Δεν νιώθω την έλλειψη του άλλου.

Πηγή: ΟΚ

Διαβάστε επίσης:

Σμαράγδα Καρύδη: “Χορεύω και τραγουδάω κάθε πρωί στον Θοδωρή”

Σμαράγδα Καρύδη: «Πολλά χρόνια υποστήκαμε κακοποιητικές συμπεριφορές» (Video)

Καρύδη: «Προτιμώ να κάνω μια εκπομπή παρά να είμαι σε μια αμφιβόλου ποιότητας σειρά» (Video)

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV