Αρετή Πασχάλη: Η Ευτυχία από το ζακέτα να πάρεις και η σχέση με γνωστό σκηνοθέτη

0
59

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανήκει στη νέα γενιά σκηνοθετών που είναι παράλληλα και ηθοποιοί και έχει καταφέρει να κερδίσει τόσο την αναγνώριση από τους συναδέλφους του όσο και την αγάπη του κοινού. Και είναι μόλις 34 ετών. Τη φετινή σεζόν «χτυπά» θεατρικά σκηνοθετώντας έξι παραστάσεις και πρωταγωνιστώντας σε ακόμα μία. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι ο ταλαντούχος καλλιτέχνης έχει βρει τη σύντροφο της ζωής του στο πρόσωπο της ηθοποιού Αρετής Πασχάλη, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί. Η Αρετή πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη κωμική σειρά της ΕΡΤ «Ζακέτα να πάρεις».

«Για οποιονδήποτε άνθρωπο, ό,τι επάγγελμα και να κάνει, τα προσωπικά του είναι βασικό κομμάτι της ζωής του. Οπότε, δεν πρέπει να το παραλείπει. Δεν θέλω πολύ να μιλάω για την προσωπική μου ζωή, είναι ένα κομμάτι προσωπικό, δικό μου. Δεν το ξέρουν πολλοί, γιατί έχω επιλέξει να μην προβάλλω τη ζωή μου. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος στην προσωπική μου ζωή. Αυτό μου δίνει και το έρεισμα να ασχοληθώ με την τέχνη. Δηλαδή, ένας άνθρωπος που είναι κλεισμένος μέσα σε ένα θέατρο ή σε ένα ατελιέ και κάθεται και ζωγραφίζει και δεν ζει τη ζωή του, πώς θα πάρει ερεθίσματα να ζωγραφίσει; Είναι μια αμφίδρομη σχέση κι εγώ θέλω να μπορώ να αφιερώνω χρόνο και στους ανθρώπους που αγαπάω και με αγαπούν, να γνωρίσω και νέους ανθρώπους για να μπορώ να είμαι πιο ισορροπημένος. Με την Αρετή έχουμε ένα παιδάκι, ένα γιο ενός έτους και είμαστε πολύ καλά. Την προσωπική μας ζωή την κρατάμε για εμάς και είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό», εξήγησε ο Ν. Χανιωτάκης στη Real Life.

«Με την Αρετή θα συνεργαστούμε για πρώτη φορά ως σκηνοθετής και ηθοποιός γιατί έχουμε δουλέψει ως ηθοποιοί μαζί στον “Ζορμπά”. Πρώτη φορά θα δουλέψουμε μαζί στο “Mistero Buffo’’ του Ντάριο Φο, που θα ανέβει στις 20 Δεκεμβρίου στο θέατρο “Ανεσις”, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Δεν την έχω σκηνοθετήσει ποτέ, είναι η πρώτη φορά», αποκάλυψε. Παράλληλα με τη σκηνοθεσία, αγαπά πολύ και την υποκριτική. «Μόλις κάναμε πρεμιέρα με το έργο “Μανδραγόρας” του Μακιαβέλι, σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εκσενάζυ, με τους Αρη Λεμπεσόπουλο, Γιώργο Ψυχογιό, Λουκία Πιστιόλα, Φιόνα Γεωργιάδη, Παναγιώτη Σπηλιόπουλο και Ευάγγελο Σαμιώτη. Εγώ κάνω τον Λιγούριο, έναν ρόλο που θυμίζει αρκετά τον “Υπηρέτη δύο αφεντάδων” γιατί ουσιαστικά υπηρετώ και τον Καλλίμαχο που παίζει ο Αρης Λεμπεσόπουλος και τον Σιορ Νικία που είναι ο Γιώργος Ψυχογιός.

Προσπαθώ να εξοικονομήσω προσωπικό όφελος υπηρετώντας και τους δύο, ενώ το όφελος του ενός έρχεται σε αντίθεση με το όφελος του άλλου. Είμαι χαρούμενος που δουλεύω με αυτούς τους εκλεκτούς συναδέλφους και με τη Ρέινα Εσκενάζυ, με την οποία θέλαμε πολύ να δουλέψουμε. Μου αρέσει να με σκηνοθετούν άλλοι σκηνοθέτες. Αυτό με εξελίσσει και με τιμά το να με επιλέγουν ως ηθοποιό άλλοι συνάδελφοι». Πρεμιέρα έκανε και με τους Γρηγόρη Βαλτινό και Γιάννη Σαρακατσάνη στο θέατρο «Αριστοτέλειο» στη Θεσσαλονίκη, με την παράσταση «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι», την οποία σκηνοθετεί.

«Είναι μια παράσταση που είχε σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία πριν από δύο χρόνια στην Αθήνα στο θέατρο “Ιλίσια Βολανάκης”. Είχε βραβευτεί και ο Γρηγόρης Βαλτινός για την ερμηνεία του στην παράσταση και την είχε αγκαλιάσει πολύ ο κόσμος. Για πρώτη φορά τη φέρνουμε και στη Θεσσαλονίκη για τους επόμενους δύο μήνες». Σέ ό,τι αφορά την Αθήνα, ούτε μία ούτε δύο, αλλά πέντε παραστάσεις υπογράφει σκηνοθετικά ο Ν. Χανιωτάκης αυτόν τον χειμώνα. «Κάποιες είναι σε επανάληψη, όπως είναι η “Γίδα” στο “Θέατρο Αθηνών”, η “Γυναίκα με τα μαύρα” στο θέατρο “Πειραιώς 131”. Στο θέατρο “Χορν” παίζονται οι “Μάγισσες του Σάλεμ”, μια παράσταση που δεν προλάβαμε πέρυσι να ανεβάσουμε λόγω του κορωνοϊού.

Στο θέατρο “Λαμπέτη” ανέβηκε η παράσταση “Σεσουάρ για δολοφόνους” και, τέλος “Οι άθικτοι” στον “Νέο Ακάδημο”». Αν διάλεγε μία από όλες τις ιδιότητές του, ποια θα ήταν; «Αγαπώ πολύ οτιδήποτε κάνω, είτε μεταφράζω είτε σκηνοθετώ είτε παίζω, είναι όλα κομμάτι της δουλειάς μου. Τα έχω σπουδάσει όλα, εκπαιδεύτηκα σε αυτά με πολύ μεγάλη θέρμη και διάθεση. Εχει να κάνει με το έργο, υπάρχουν έργα που θέλω να παίξω και άλλα που θέλω να σκηνοθετήσω», απαντά και συμπληρώνει: «Οταν παίζω στο θέατρο, νιώθω αθλητής και με βοηθά στην ισορροπία της ζωής μου. Επειδή όταν παίζεις έχεις λιγότερες ευθύνες απότη σκηνοθεσία, το απολαμβάνω πιο πολύ. Η σκηνοθεσία είναι ένα επάγγελμα με πολλές ευθύνες και δεν σε αφήνουν να το απολαύσεις».

Διαβάστε επίσης:

Έξω φρενών ο Μπισμπίκης με το Πρωινό – Τα πλάνα με την Βανδή στο αεροδρόμιο – «Να εξαφανιστείτε»

Ξεσπά ο παππούς του Mad Clip για την Αρετή – Διασκέδαζε με σαμπάνιες τρεις μήνες μετά τον θάνατό του

Λιάγκας – Σκορδά: Η απίστευτη περιπέτειά τους σε ταξίδι με τα παιδιά (Video)

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV