Οι viral Χριστουγεννιάτικες συνταγές των Ελλήνων celebrities για το γιορτινό τραπέζι!

0
194

Στα Χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς, ούτε καν οι επώνυμοι, οι οποίοι αποκάλυψαν μέσα από τα προφίλ τους στα social media συνταγές για υπέροχα γλυκίσματα των γιορτινών ημερών που διανύουμε. 

Μία μέρα μάς χωρίζει από τη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου και αρκετοί επώνυμοι της ελληνικής showbiz μπήκαν στην κουζίνα και έφτιαξαν με τα χεράκια τους διάφορα χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα οποία μάς παρουσίασαν μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram.

Εμείς πήραμε ιδέες για το τι γλυκό θα εμφανίσουμε στους καλεσμένους μας με βάση τις συνταγές των επωνύμων και σας τα παρουσιάζουμε.

Η Σίσσυ Χρηστίδου έχει μπει για τα καλά στο πνεύμα των εορτών και ανυπομονεί για την αυριανή μέρα. Η παρουσιάστρια είναι αρκετά ενεργή στα social media και συχνά μοιράζεται καθημερινές της στιγμές με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Η ίδια αποκάλυψε με δύο φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, πώς έφτιαξε μελομακάρονα. Συγκεκριμένα στην μία φωτογραφία έδειξε πώς είναι άψητα και στην άλλη έδειξε πώς είναι ψημένα.

Οι διαδικτυακοί της φίλοι εντυπωσιάστηκαν και έσπευσαν να σχολιάσουν θετικά το αποτέλεσμα. Εμείς με τη σειρά μας τα… λιγουρευτήκαμε.

Η Δέσποινα Βανδή δεν είναι απλά νοικοκυρά, είναι αυτό που λένε παραδοσιακή νοικοκυρά. Και τι κάνουν αυτές τις μέρες οι παραδοσιακές νοικοκυρές; Μα τι άλλο μπαίνουν στην κουζίνα και ετοιμάζουν κάθε είδους λιχουδιά που μπορεί κανείς να γευτεί τις ημέρες των εορτών.

Φυσικά την τιμητική τους είχαν τα παραδοσιακά γλυκά των ημερών, δηλαδή τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες.

Έτσι η τραγουδίστρια τη φετινή χρονιά έφτιαξε τους καταπληκτικούς της κουραμπιέδες και μύρισε όλο το σπίτι. Είναι μια συνταγή που κάθε χρόνο οι χρήστες ψάχνουν στο διαδίκτυο.

Αν και δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα κάποια από τα γλυκά της, εμείς σας παρουσιάζουμε τους διάσημους κουραμπιέδες της που είναι λαχταριστοί.

Υλικά για τους κουραμπιέδες της Δέσποινας Βανδή:

• 1 κούπα βούτυρο
• 1 κούπα μαγειρικό λίπος
• 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
• λίγη βανίλια
• 1 κούπα κάσιους
• 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• λίγο ανθόνερο
• ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με λίγη βανίλια για το τύλιγμα

Η Μυρτώ Αλικάκη συχνά ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τα φαγητά που μαγειρεύει αλλά και τις συνταγές τους.

Άλλωστε το έχει παραδεχτεί και η ίδια δημόσια ότι αγαπάει την μαγειρική και τα φαγητά της είναι μαμαδίστικα. Μαγειρεύει σχεδόν πάντα υγιεινά, χωρίς όμως να κάνει «τσιγκουνιές» στο λάδι ενώ η γκάμα των φαγητών της είναι μεγάλη.

Μία από τις συνταγές της που έχουν γίνει viral και πρέπει σίγουρα να το μαγειρέψουμε είναι το χοιρινό πορτοκαλάτο ( κατά το λεμονάτο), με πατάτες τηγανητές.

Υλικά για την συνταγή:

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
Δύο κρεμμύδια
Μία σκελίδα σκόρδο
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Ρίγανη

Για την εκτέλεση:

Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα και μια σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένη επίσης. Ρίχνετε το χοιρινό κομμένο σε μερίδες αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μυρωδικά της αρεσκείας σας. Όπως θυμάρι, ρίγανη,, ματζουράνα. Μόλις ροδίσει το κρέας, ρίχνετε το χυμό ενός πορτοκαλιού, το σκεπάζετε, και το αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να είναι μαλακό.

Η Φλορίντα Πετρουτσέλι τα τελευταία χρόνια είχε αποφασίσει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα καθώς είχε αφοσιωθεί στα δύο της παιδιά.

Στο διάστημα αυτό, η παρουσιάστρια είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με μία μεγάλη της αγάπη, τη μαγειρική. Η γλυκιά μαμά λατρεύει να μαγειρεύει παραδοσιακά ιταλικά και ελληνικά πιάτα και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αποκαλύψει στους διαδικτυακούς της φίλους τις αγαπημένες της συνταγές.

Μία από αυτές είναι και η συνταγή για tiramisu με πραλίνα.

Υλικά

250γρ. Μασκαρπόνε

50γρ. Ζάχαρη 250γρ.

Κρέμα γάλακτος 200γρ.

Savoiardi

200γρ. Πραλίνα

Καφέ κρύο

Ψύχα αμύγδαλο ή καρύδι

Ένα από τα γλυκά που λατρεύουμε να τρώμε αλλά και που είναι εύκολα στο να τα φτιάξουμε είναι τα σοκολατάκια.

Ο Λευτέρης Σουλτάτος, ο οποίος μάς κρατά συντροφιά στην κουζίνα, μάς παρουσιάζει μία εύκολη συνταγή για μοναδικά σοκολατάκια. Αυτή η συνταγή όπως ήταν φυσικό έγινε viral καθώς αρκετοί διαδικτυακοί του φίλοι έσπευσαν να τα φτιάξουν

Ο σεφ μας δείχνει τα υλικά και την εκτέλεση βήμα- βήμα. Δείτε την παρακάτω gallery.

Διαβάστε επίσης:

Οι παραμυθένιοι γάμοι του 2021 που μας έμειναν αξέχαστοι! (photos)

Το νέο αίμα της TV για το 2021! Είναι αυτοί οι νέοι σταρ της μικρής οθόνης; (photos)

Ανασκόπηση 2021: Οι φιλίες που γεννήθηκαν μέσα στο 2021

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV