Δημήτρης Μοθωναίος: Δεν μοιραζόμασταν πολλές στιγμές, αυτή είναι από τις πιο έντονες αναμνήσεις μου

0
106

Με εορταστική διάθεση, λαμπερά χαμόγελα και αισιοδοξία για τη νέα χρονιά, ο πρωταγωνιστή της καθημερινής σειράς του ΑΝΤΙ «Ήλιος» κάνουν πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Ο ηθοποιός μοιράστηκε μαζί μας ευχές, παιδικές αναμνήσεις και αγαπημένες στιγμές από την περίοδο των γιορτών και απαντούν στο πιο επίκαιρο δίλημμα των ημερών. Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες.

«Ήλιος» σημαίνει:

Να ξυπνάς κάθε μέρα με θετική διάθεση που θα πας στη δουλειά σου. Είμαστε μια πραγματικά ωραία ομάδα, πολύ δεμένη, χωρίς ίχνος ανταγωνισμού. Επικρατεί οικογενειακό κλίμα που μας κάνει όλους χαρούμενους καθημερινά, κάτι που νομίζω πως
φαίνεται στο αποτέλεσμα.

Τι σου δημιουργεί εορταστική διάθεση;

Για μένα, η εορταστική διάθεση προκύπτει από την λύση των υποχρεώσεων και δυνατότητα να περάσουμε κάποιες ημέρες με τους αγαπημένους μας χωρίς αντιπερισπασμούς. Περιμένω το «wrap» στα γυρίσματα του «Ήλιου» για να κατεβάσω διακόπτες και να βάλω το κινητό στο αθόρυβο.

Το ωραιότερο δώρο που έχεις δεχθεί:
Είναι και το πρώτο που θυμάμαι, ένα τεράστιο κάστρο Lego που μου είχε πάρει ο πατέρας μου από τη Ρώμη. Επειδή δεν μοιραζόμασταν πολλές στιγμές, αυτή είναι από τις πιο έντονες αναμνήσεις μου μαζί του. Πάντα τέτοιου είδους παιχνίδια μου άρεσαν -δεν ήμουν των gadgets και εξακολουθούν να μου αρέσουν.

Ανοίγοντας το κουτί των αναμνήσεων, ανασύρεις:

Οι γονείς μου ήταν αριστεροί και χωρίς ιδιαίτερες σχέσεις με τη θρησκεία, οπότε είχαν φροντίσει να με ενημερώσουν από πολύ νωρίς πως δεν υπήρχε ο Άγιος Βασίλης. Ήμαστε λοιπόν σε ένα σπίτι στο οποίο οι γονείς δεν είχαν αυτήν τη νοοτροπία και ξαφνικά
εμφανίστηκε ένας Αϊ-Βασίλης -σαφέστατα ένας από τους άλλους μπαμπάδες- να μοιράσει δώρα. Εγώ όμως φρόντισα να μεταλαμπαδεύσω σε όλα τα παιδάκια τη γνώση μου και, όπως καταλαβαίνεις, ακολούθησε μια καταστροφή.

Αγαπημένα κάλαντα:

Τα πρωτοχρονιάτικα μου άρεσαν πάντα.

Ποιο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό δεν λείπει ποτέ από το σπίτι σου;

Τα φωτάκια. Βάζω πάντα και παντού, ακόμα και αν κάποια χρονιά βαρεθώ να κάνω
στολισμό-υπερπαραγωγή. Αγαπώ επίσης τα χριστουγεννιάτικα κεριά.

Μελομακάρονα η κουραμπιέδες;

Κουραμπιέδες. Ξέρω, οι άλλοι θα πουν μελομακάρονα, αλλά σαν τον κουραμπιέ, με τα βούτυρα και τα αρώματα του, δεν υπάρχει.

Το φαγητό που περιμένεις πώς και πώς στο γιορτινό τραπέζι:

Ο πατέρας μου έχει καταγωγή από τα Επτάνησα και την παραμονή των Χριστουγέννων συνηθίζουμε να τρώμε ένα ιταλικό φαγητό, τα μπρόκολα. Είναι βραστά μπρόκολα με
διάφορες σάλτσες… η μητέρα μου πάντα προσπαθούσε να προσθέσει κάτι ακόμα, όπως λίγο σολομό. Δεν το έβρισκα ιδιαίτερα νόστιμο, αλλά ήταν το παραδοσιακό μας πιάτο, οπότε το έχω συνδέσει άμεσα με χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υπάρχει κάτι που κάνεις πάντα κάθε χρόνο τέτοια εποχή;

Κάθε Χριστούγεννα κάνω ιατρικό τσεκάπ για να ξέρω ότι θα κλείσει καλά ο χρόνος.

Έχεις φορέσει ποτέ την κόκκινη στολή του Αϊ-Βασίλη;

Όχι, αλλά δεν το αποκλείω.

Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, τραγούδι και ταινία:

«Μόνος στο σπίτι 2» και τα άπαντα του Φρανκ Σινάτρα, τα οποία ακούω όλο το χρόνο.

Χριστούγεννα και παραμονή Πρωτοχρονιάς με οικογένεια ή φίλους;
Με φίλους.

Πιστεύεις στη μαγεία των γιορτών;

Πολύ! Πιστεύω γενικά στο συλλογικό ασυνεΐδητο, οπότε θεωρώ πως αυτές τις ημέρες είμαστε όλοι λίγο πιο ενεργοποιημένοι ως προς τους εορτασμούς για το κλείσιμο της
χρονιάς, τις επιθυμίες και τους στόχους για το νέο έτος και το συλλογικό μετατρέπεται σε κάτι σαν προσευχή.

Αν ο Άγιος Βασίλης σου έφερνε φέτος δώρο, τι θα ήθελες να είναι;

Φέτος πραγματικά το μόνο που θα ήθελα είναι να συμβεί κάτι θετικό με τον Covid-19.

New year’s resolutions και ευχές:
Η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και έντονη και, χωρίς να έχω κάνει κάτι στοχευμένα, πολλοί από τους στόχους που είχα ακόμα και από εκείνους που αγνοούσα πως είχα- επιτεύχθηκαν. Γι’ αυτό, δεν έχω άλλο ζητούμενο εκτός από αγάπη και χαρά.

Πηγή: Hello

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV