Οι λαμπερές παρουσιάστριες της περιφέρειας

0
59

Έχουν λάμψη, αναγνωρισιμότητα και είναι καλλονές. 

Ο λόγος για τις σταρ των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών που χαράσσουν τη δική τους ξεχωριστή πορεία στα media συγκεντρώνοντας πάνω τους πολλά βλέμματα αφού είναι ιδιαίτερα αγαπητές στις τοπικές κοινωνίες. Συνάμα, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις παρουσιάστριες των λεγόμενων μεγάλων-πανελλαδικής εμβέλειας-καναλιών.

Νόρα Παπαϊωάννου-Star Κεντρικής Ελλάδας

Η Νόρα Παπαϊωάννου σπούδασε στο ΑΤΕΙ Καστοριάς Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνίας και γρήγορα κίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση παρουσιάζοντας εκπομπές σε σταθμούς της Λαμίας. Τα τελευταία χρόνια λέει «Follow me» στους τηλεθεατές της μέσα από το SΤΑR Kεντρικής Ελλάδας κάθε Παρασκευή στις 11.00 μ.μ., ενώ παράλληλα βρίσκεται στο δυναμικό του «Happy Day» του Alpha και μεγαλώνει τον γιο της Αγγελο. Πώς καταφέρνει να βρίσκεται ταυτόχρονα σε όλα τα πόστα; «Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, όσο και αν ακούγεται τετριμμένο, δεν υπάρχουν δυσκολίες. Η κούραση που νιώθεις κάποιες φορές ξεχνιέται αμέσως λόγω του πάθους σου για τη δουλειά. Όσο για τον ρόλο της μητέρας, τι να πω; Ο μικρός μου είναι ο δικός μου πρίγκιπας και άγγελος. Οικογένεια και δουλειά προσπαθείς να τα συνδυάσεις, όταν ειδικά δεν έχεις βοήθεια, καθώς οι δικοί μου βρίσκονται μακριά. Αλλά η τεράστια αγάπη για το παιδί σου σε κάνει να έχεις δύναμη σε κάθε δυσκολία!».

Στο βιογραφικό της έχει πολλά και ξεχωριστά concept στην τηλεόραση. Έχει παρουσιάσει καθημερινές και εβδομαδιαίες εκπομπές, αλλά και πολλά εορταστικά show. Αλήθεια, ποιο από αυτά ξεχωρίζει; «Πράγματι, έχω παρουσιάσει πολλά προγράμματα και όλα έχουν χαραχτεί το ίδιο στην καρδιά μου. Δεν θα ξεχάσω το εορταστικό πρόγραμμα που έκανα παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2019 με τον Τριαντάφυλλο, την Ελένη Φιλίνη, τον Πέτρο Ίμβριο και τον Ερωτόκριτο και ήμουν 8 μηνών έγκυος. “Γέννησα” το νέο έτος τηλεοπτικά και λίγες μέρες μετά γεννήθηκε και ο γιος μου». Η Νόρα είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media, όπου δέχεται αρκετά μηνύματα καθημερινά από το κοινό του την παρακολουθεί. «Λατρεύω το κοινό, που με τιμά και με παρακολουθεί. Η επαφή μου με τον κόσμο με γεμίζει, με κάνει να νιώθω όμορφα. Με πολλή χαρά απαντάω στα μηνύματα που μου στέλνουν στα κοινωνικά δίκτυα. Στην αρχή δεν ήθελα καθόλου social media ,αλλά τελικά είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος να έρθεις σε επαφή με το κοινό».

Αναστασία Μπιτζιλέου-Κρήτη TV

Η Αναστασία Μπιτζιλέου μετράει 27 χρόνια τηλεοπτικής πορείας στην Κρήτη κι αν αναλογιστούμε πως Ξεκίνησε την καριέρα της στα 19 της, τότε μεγάλωσε μαζί με την τηλεόραση. «Μπορεί να ήμουν από τις τυχερές που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα, αλλά δεν μου χαρίστηκε τίποτε, δεν έμεινα ποτέ στάσιμη και κυνηγούσα τον εαυτό μου! Μαγκαζίνο, τηλεπαιχνίδια, διαγωνισμούς, τα ίδια, εορταστικά και τι δεν έχω παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε και συνέχισε κάνοντας μια ανασκόπηση. «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να δέχεσαι τον θαυμασμό του κόσμου και μεγάλη ευθύνη να του προσφέρεις καλό, ποιοτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα! Εκπομπές που θυμάμαι πιο έντονα ήταν εκείνες που είχαν έναν καλό σκοπό. Το “Ζήσε το Όνειρο” έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, καθώς κάναμε δώρο εξ ολοκλήρου έναν γάμο, ακόμη και το τραπέζι των καλεσμένων! Καταλαβαίνετε τη χαρά μου, όταν έβλεπα τη “συγκίνηση στα μάτια των νέων ζευγαριών που άρχιζαν την κοινή τους πορεία από ένα τηλεοπτικό project. Τις τελευταίες σεζόν παρουσιάζει στην ΚΡΗΤΗ ΤV την εκπομπή «Έλα κοντά» γνωρίζοντας στο κοινό τα ήθη και τα έθιμα του νησιού. «Η Κρήτη και η λεβεντιά της βρίσκονται σε κάθε επεισόδιο. Ζεστοί άνθρωποι, πολιτιστικοί σύλλογοι ανοίγουν την αγκαλιά τους και μας φιλοξενούν στα όμορφα χωριά τους. Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια για τον τόπο που με μεγάλωσε!».

Στο παρελθόν παρουσίαζε την εκπομπή «Make Over», χρόνια πριν δούμε ένα τέτοιο κόνσεπτ σε πανελλαδικό κανάλι. «Στην ΚΡΗΤΗ TV» γεννάμε ιδέες και τις υλοποιούμε. Στην κυριολεξία μεταμορφώσαμε γυναίκες της διπλανής πόρτας, καθώς με συνεργασία τοπικού κέντρου αδυνατίσματος και αισθητικής προχωρήσαμε σε ριζικές αλλαγές εμφάνισης. Όλες οι γυναίκες που μεταμορφώσαμε άλλαξαν ριζικά το στυλ τους! Ήταν μια παραγωγή που έγινε το 2015 και που παίζεται ακόμη και σήμερα στο κανάλι μας!». Έχει συμπληρώσει 19 χρόνια στο ΚΡΗΤΗ ΤΥ. Σκέφτηκε ποτέ να αλλάξει τηλεοπτική στέγη; «Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω από την Κρήτη και για αυτόν τον λόγο δεν σκέφτηκα ποτέ να αλλάζω και τηλεοπτική στέγη. Άλλωστε, η ΚΡΗΤΗ ΤV είναι το μεγαλύτερο περιφερειακό κανάλι της Ελλάδας και αισθάνομαι τυχερή που βρίσκομαι στην ομάδα του. Ζω σε ένα ευλογημένο νησί που τα έχει όλα! Γνώρισα από μικρή τον άντρα μου και έκανα μια ευτυχισμένη οικογένεια μαζί του. Δεν κυνήγησα μεγάλη καριέρα, γιατί έδωσα βάρος σε άλλα κομμάτια της ζωής μου. Θα με ενδιέφερε εκπομπή σε πανελλαδικό κανάλι, θα ήταν για μένα μια επιβράβευση δουλειάς ετών, αλλά και να μην ξαναβγώ στον “αέρα” πάλι δεν θα με ένοιαζε, αισθάνομαι τόσο πλήρης που πραγματικά ευχαριστώ τον Θεό για όλα όσα έχω!». Η Αναστασία Μπιτζιλέου γνωρίζει πολύ καλά την Ιωάννα Μαλέσκου, καθώς βρισκόταν κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη πριν η δεύτερη ανοίξει τα φτερά της για τον ΣΚΑΪ «Η Ιωάννα είναι ένα πανέμορφο και πανέξυπνο κορίτσι. Την θυμάμαι με αμέτρητες ώρες εργασίας, να μη σηκώνει κεφάλι από το γραφείο, είναι απίστευτα δουλευταρά ρου. Την βλέπω, την χαίρομαι και την καμαρώνω, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κεντρικές, καταξιωμένος παρουσιάστριες άλλων εκπομπών πανελλαδικής εμβέλειας».

Όλγα Σμάγαδου-ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση

Έχει χαρακτηριστεί «Μενεγάκη» των Σερρών, ωστόσο η Όλγα Σμάγαδου είναι μια παρουσιάστρια με τη δική της προσωπικότητα και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην πόλη της Βορείου Ελλάδας. Οι Σερραίοι την αγαπούν και την παρακολουθούν στο ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση. «Η εκπομπή είναι μια νότα αισιοδοξίας, θέλει να προσφέρει χαμόγελο στον τηλεθεατή. Στόχος μας είναι και η ενημέρωση του πολίτη σε όλα τα θέματα που τον απασχολούν, θεωρώ πως μέσα στη μία ώρα που βρισκόμαστε στα σπίτια των τηλεθεατών φροντίζουμε να τους κάνουμε να περνάνε καλά και να ξεφεύγουν λίγο από τα προβλήματα τους», αναφέρει η παρουσιάστρια και στη συνέχεια θυμάται την περίοδο που εξαιτίας της πανδημίας έμεινε για αρκετό καιρό εκτός τηλεοπτικού αέρα. «Το αντιμετώπισα με ψυχραιμία, δεν υπήρχε και εναλλακτική. Βρήκα χρόνο για να προχωρήσω σε μια ενδοσκόπηση, να τα βρω με τον εαυτό μου, να δω πού είμαι και τι θέλω και ποια είναι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Ήταν μια περίοδος που αναθεώρησα πολλά και πήρα δύναμη για να συνεχίσω σε νέα βάση και με νέα δεδομένα». Στην ερώτηση αν θα επιθυμούσε να συνεχίσει την καριέρα της σε κάποιο σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, απαντά: «Όταν ξεκινάς την καριέρα σου έχεις μεγάλους στόχους και όνειρα. Σαφώς και το δικό μου είναι να πάω ένα βήμα παρακάτω. Δεν μπορώ βέβαια να πω ότι το κυνήγησα μετά μανίας. Θέλω να κάνω αργά και σταθερά βήματα. Βασίζομαι στη δουλειά μου και ξέρω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο εφόδιο και όπλο μου ταυτόχρονα». Η Όλγα είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην πόλη της και οι Σερραίοι της εκφράζουν καθημερινά την αγάπη τους. «Το να είσαι παρουσιάστρια σε ένα τοπικό κανάλι είναι μοναδικό, έχει βέβαια τα καλά του και τα κακά του, αλλά έχω την τύχη να βρίσκομαι στις Σέρρες που ο κόσμος παρακολουθεί πολύ την περιφερειακή τηλεόραση, οπότε αυτό με κάνει χαρούμενη. Είναι μεγάλο ευτύχημα να σε σταματάει ο κόσμος στον δρόμο, να σε αποκαλεί το μικρό σου όνομα και να σε νιώθει δικό του άνθρωπο».

Νατάσα Πατρινού- ΙΟΝΙΑΝ TV

Η Νατάσα Πατρινού, αν και έζησε αρκετά χρόνια στην Αθήνα, καθώς σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, δεν άργησε να βρεθεί στο ΙΟΝΙΑΝ ΤV. «Ήταν εύκολη απόφαση, άλλωστε μεγάλωσα στην επαρχία και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο. Όταν μου έγινε η πρόταση να παρουσιάσω τη “Χαμηλή Πτήση”, τη δίωρη μεσημεριανή εκπομπή του ΙΟΝΙΑΝ ΤV, ένιωσα τιμή και έτσι αμέσως μάζεψα τα πράγματα μου από την Αθήνα και χωρίς να το καταλάβω… έγινα παρουσιάστρια. Από τότε πέρασαν πέντε χρόνια. Δεν ήταν πάντα όλα εύκολα, γιατί η καθημερινή εκπομπή έχει αρκετές δυσκολίες ωστόσο έμαθα πολλά πράγματα και συνεχίζω να κερδίζω εμπειρίες. Το να εργάζεσαι στην επαρχία, πολλές φορές, σου δίνει περισσότερα από όσα μπορεί να σου προσφέρει η Αθήνα», ανέφερε η παρουσιάστρια του ΙΟΝΙΑΝ. Η Νατάσα μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας δημοσιογράφος που εργάζεται σε περιφερειακό σταθμό. «Ο δημοσιογράφος σε έναν περιφερειακό σταθμό έχει πολλούς ρόλους. Εκτός από τα ρεπορτάζ που πρέπει να κάνει, είναι υπεύθυνος για την επιμέλεια των θεμάτων, κάνει μοντάζ, ανεβαίνει στο κοντρόλ, παίρνει τηλέφωνα και γενικώς περνά από όλες τις θέσεις. Αυτό όμως εγώ δεν θα το χαρακτήριζα δυσκολία αλλά ένα μεγάλο σχολείο, καθώς μόνο εάν καταλάβεις τις απαιτήσεις κάθε θέσης μπορείς να έχεις μια συνολική εικόνα για το τι σημαίνει τηλεόραση. Οι ρυθμοί στο περιφερειακό κανάλι δεν απέχουν από τα εθνικής εμβέλειας. Πρέπει να είσαι γρήγορος… να “προλάβεις” την είδηση και το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που έχει ο χώρος μας. Αυτό που διαφέρει, όμως, είναι ότι ο δημοσιογράφος της περιφέρειας οφείλει να κρατά ισορροπίες, μια και ο τηλεθεατής είναι και ο άνθρωπος που συναντάς στην καθημερινότητα». Αλήθεια, θα ήθελε να δοκιμαστεί σε κάποιο κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας; «Η παρουσίαση είναι η δουλειά που επέλεξα να κάνω και πιστεύω πως όλοι θέλουμε την εξέλιξη στη δουλειά μας. Όσο υπάρχει η εξέλιξη στο κανάλι που εργάζομαι, δεν ψάχνω κάτι άλλο, όμως είναι πάντα κάτι που μυαλό μου».

Πηγή:ΜΠΑΜ

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV