Αρετή Κετιμέ: «Τραγουδάω σε ταβέρνες και είμαι πολύ καλά»

0
96

Ταλαντούχα, με ιδιαίτερη φωνή, που συνεπαίρνει το κοινό. Η Αρετή Κετιμέ ξεχωρίζει στη σκηνή, αλλά και μακριά από αυτή, με τη σεμνότητα της και την ευγενική παρουσία της.

Η Αρετή Κετιμέ, μίλησε στην εφημερίδα Secret, για την παράσταση όπου συμμετέχει, εξήγησε γιατί δεν θα πήγαινε Eurovision, αλλά και γιατί εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα.

Πού εμφανίζεσαι αυτή την περίοδο;

Είμαι στην παράσταση «Ο ήχος των σκιών», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την οποία έχει σκηνοθετήσει ο Ηλίας Καρελλάς. Έχει ζωντανούς ήχους, όπως τους δημιουργούσαν παλιά, πριν ακόμη ανακαλύψουμε την τεχνολογία. Εγώ έχω αναλάβει παρέα με τη Χαρά Τσαλπαρά και τη Θεοδώρα Αθανασίου το μέρος της μουσικής. Και έτσι με τη μουσική γίνεται ένας διάλογος με τον Καραγκιόζη, έχουμε ζωντανούς ήχους, κάνουμε τα φρένα, την ξιφομαχία, διά φόρους παραδοσιακούς ήχους. Παράλληλα, κυκλοφορεί το νέο μου τραγούδι «Μέσα στο Πασαλιμάνι», σε στίχους και μουσική του Κώστα Σκαρβέλη.

Θα πήγαινες στη Eurovision;

Δεν νομίζω ότι με χρειάζεται η Eurovision. Δεν είμαι κάτι το οποίο την αφορά. Νομίζω ότι είναι ορισμένο το πλαίσιο για να πάει εκεί ένας καλλιτέχνης.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σου μέχρι σήμερα;

Εύχομαι να μη μας έρθει καμία δύσκολη στιγμή. Βλέποντας τον πόλεμο που συμβαίνει στην Ουκρανία, εμείς είμαστε καλά.

Από τι ηλικία τραγουδάς;

Από πολύ μικρή, από 12 χρόνων. Είμαι ήδη 20 χρόνια στη δουλειά. Είμαι 20 χρόνια μουσικός.

Είχες δικούς σου που νόσησαν από COVID19;

Ναι, είχα, και μάλιστα μουσικούς οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή, όπως ο Ζήσης Κασιάρας, που είχαμε παίξει μαζί και σε πανηγύρια και σε γλέντια και ήταν ένας πολύ σπουδαίος μουσικός και καλός άνθρωπος. Σχεδόν όλοι νόσησαν. Δύσκολο, γιατί δεν ξέραμε τι ήταν ο κορονοϊός και το πήραμε αψήφιστα.

Θα τραγουδούσες σε νυχτερινό κέντρο;

Τραγουδάω σε νυχτερινά κέντρα, αλλά δεν με προτιμούν οι πίστες. Εγώ τραγουδάω σε ταβέρνες και είμαι πολύ καλά με αυτό.

Στην προσωπική σου ζωή πώς είσαι;

Είμαι πολύ καλά. Δεν συνηθίζω να μιλάω γι’ αυτήν. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί στην προσωπική μου ζωή βρίσκεται ο Μπέμπης, το καναρίνι μου. Έχω ένα μικρό καναρίνι, που αποφάσισα να το πάρω όταν ξεκίνησε η δεύτερη καραντίνα, δηλαδή μεταξύ 2020-2021. Το πήρα μωράκι και του βάζω συγκεκριμένες μουσικές, για να μπορεί να μάθει καλά το λαρύγγι του και να τραγουδάει καλύτερα.

Θέλεις να κάνεις οικογένεια;

Δεν νομίζω ότι τώρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες. Νομίζω ότι ο προορισμός του ανθρώπου είναι αυτοίς, καλώς ή κακώς, γιατί αυτή είναι η φύση μας. Είμαστε συντροφικά πλάσματα οι άνθρωποι. Είμαστε ζώα κοινωνικά, αλλά κατά βάση συντροφικά.

Θα υιοθετούσες ένα παιδί;

Είναι τόσο πολλά τα ορφανά που έχουν έρθει από τη Συρία και τώρα από την Ουκρανία. Δεν ξέρω. Μακάρι να με αξιώσει ο θεός να ανοίξω την αγκαλιά μου για ένα παιδάκι.

Διαβάστε επίσης:

Αρετή Κετιμέ: Εξηγεί γιατί δεν έχει τηλεόραση στο σπίτι της!

Αρετή Κετιμέ: Ο λόγος που επέλεξε να αποσυρθεί από τη Eurovision

Δάκρυσε η Κετιμέ: «Έφυγα στη μέση της συναυλίας γιατί δεν άντεχα άλλο τους πόνους»

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV