Eurovision 2022: Σκάνδαλο με την τραγουδίστρια της Β. Μακεδονίας- Πέταξε τη σημαία της χώρας της!

0
88

Eurovision 2022: Κατά τη διάρκεια του event με το τιρακουάζ χαλί, η Andrea, η οποία θα εκπροσωπήσει την Βόρεια Μακεδονία στον διαγωνισμό, λίγο πριν από την φωτογράφισή της, πέταξε την σημαία της χώρας της στο έδαφος, μια κίνηση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

Η κίνηση της τραγουδίστριας ήταν αρκετή, για να προκαλέσει την οργή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της χώρας της, μιας και το θεώρησαν ως προσβολή.

Η συγκεκριμένη σκηνή έδειχνε την Αndrea, την τραγουδίστρια που έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει στην Eurovision 2022 την Βόρεια Μακεδονία, να βρίσκεται στην τελετή έναρξης του διαγωνισμού και πιο συγκεκριμένα στο event με το τιρκουάζ χαλί. Η τραγουδίστρια, όταν ήρθε η στιγμή της φωτογραφίσής της, έσκυψε και πέταξε την σημαία της χώρας της, την οποία κρατούσε και στη συνέχεια ξεκίνησε την φωτογράφισή της στον χώρο.

Δείτε βίντεο από την πρόβα της:

Η συγκεκριμένη εικόνα εξόργισε την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο, καλώντας την τραγουδίστρια να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για όλο αυτό. Mάλιστα, ξεκαθαρίζει άμεσα ότι οι ίδιοι δεν έχουν καμία σχέση με την κίνηση αυτή και πως πρόκεται για μια χειρονομία που δηλώνει ασέβεια στο εθνικό σύμβολο της χώρας.

Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας καταδικάζει έντονα την κίνηση της εκπροσώπου μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022, Andrea, η οποία πέταξε στο έδαφος τη σημαία της χώρας κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης στο Τορίνο. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση πίσω από αυτή τη σκανδαλώδη συμπεριφορά της εκπροσώπου μας στην Eurovision, η οποία με αυτή τη χειρονομία έδειξε ασέβεια προς το εθνικό σύμβολο, κάτι που τιμωρείται από τον νόμο.

Το τραγούδι της Andrea:

Η MRT αναμένει από την Andrea να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για τέτοια συμπεριφορά. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την Eurovision, αν και θα ληφθεί μέριμνα να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στο MRT. Σε βάρος των υπευθύνων στην αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας θα ληφθούν όλα τα νομικά ενδεχόμενα για αυστηρότερες κυρώσεις γι’ αυτό το σκάνδαλο»

Η Andrea, με την σειρά της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υποστήριξε ότι δεν είχε κάποιον σκοπό να προσβάλλει κανέναν, αλλά το έκανε αυτό επειδή της ζητήθηκε να φωτογραφηθεί χωρίς να κρατά την σημαία στα χέρια της.

Δείτε το περιστατικό στο παρακάτω βίντεο:

A video of her action at today’s opening ceremony, which has been described as “defiling a national symbol”, punishable by North Macedonian law. pic.twitter.com/d4Yqja6f3h

— ESC Discord (@ESCdiscord) May 8, 2022

Διαβάστε επίσης:

cat_Eurovision

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV