Ο Θάνος Καλλίρης στο gossip-tv:«Είχαμε ένα φλερτ εγώ και ο Βασίλης με τα κορίτσια από την Κύπρο»

0
110

Ήταν το 1974, όταν ο Θάνος Καλλίρης παιδάκι ακόμα και προερχόμενος από μουσική οικογένεια παρακολουθεί για πρώτη φορά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision απολαμβάνοντας την Μαρινέλλα να ερμηνεύει το «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου» και κάπου εκεί ξεκινάει η αγάπη του για τον θεσμό.

Από τότε, όπως είπε ο ίδιος στο podcast Showbiz o’Clock Eurovision Edition by Βίκος Cola, μόνο αν είχε εμφανίσεις δεν οργάνωνε βραδιά Eurovision για να παρακολουθήσει τον τελικό του διαγωνισμού.

Και η ζωή τα έφερε έτσι που το 1987 βρέθηκε και ο ίδιος να εκπροσωπεί την Ελλάδα ως ο frontman του συγκροτήματος BANG, μαζί με τον Βασίλη Δερτιλή και το τραγούδι «STOP» που στις Βρυξέλλες εκείνο τον Μάϊο κατέκτησε την 10η θέση με 64 βαθμούς.

Ο ίδιος μίλησε για την απόφαση να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, το φλερτ με τα κορίτσια της αποστολής άλλης χώρας αλλά και το μυστικό πίσω από τη δημιουργία του εντυπωσιακού hair look του που άφησε εποχή. Αλλά και γιατί ένιωσε να ζηλεύει και είχε νεύρα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Βέλγιο.

Πότε έπιασε πρώτη φορά στα χέρια του κιθάρα και για ποιαν έγραψε το πρώτο του τραγούδι;

Αλλά και μια απρόσμενη αποκάλυψη για τη δεύτερή του προσπάθεια να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως δημιουργός το 2002 με το “Love is a wonderful thing” που ερμήνευσε η Πέγκυ Ζήνα και έγινε μεγάλη επιτυχία εκείνη την εποχή κι ας μην ήταν τελικά από την αρχή γραμμένο για την ίδια.

Τέλος η μουσική του επιστροφή με ένα τραγούδι «ξόρκισμα» στα δύσκολα χρόνια που ο ίδιος παραδέχεται πως έχει περάσει και που έχει τίτλο «Θα βγω να διασκεδάσω».

Έπρεπε να σκεφτείς κάτι ώστε να μπορούσε να περάσει στην Eurovision τότε, καθώς έπρεπε η συμμετοχή να είναι στη γλώσσα της κάθε χώρας…

«Επιβεβλημένη η τεράστια ορχήστρα και τα ελληνικά, οπότε καταλάβαινα πόσο δύσκολα είναι τα δικά μας στους ξένους, συν τις φιλίες, όποτε καταπιάστηκα στο να φτιάξω ένα τραγούδι όσο πιο εύηχο γινόταν».

Ήταν και η Αλέξια εκείνη την χρονιά. Ήσασταν μαζί, κάνατε παρέα; Τι θυμάσαι από τις ημέρες που κάτσατε εκεί;

Μία εβδομάδα κάτσαμε με την νεαρή τότε Αλέξια, με φωνητικά την Ευρυδίκη και την Έλενα Πατρόκλου, ήταν τα κορίτσια μας από την Κύπρο, μου άρεσε και πάρα πολύ το τραγούδι τους και είχαμε ένα φλερτ εγώ και ο Βασίλης με τα δύο κορίτσια στα πλαίσια του ότι δύο ωραία κορίτσια, δύο ωραία αγόρια, νέοι είμασταν όλοι, εκπροσωπούμε τις χώρες μας, είμαστε φιλικές χώρες, μιλάμε την ίδια γλώσσα ήταν πάρα πολύ όμορφα πραγματικά».

Απολαύστε εδώ το podcast Showbiz o’clock – Eurovision Edition παρέα με μία δροσερή Βίκος Cola!

Διαβάστε επίσης:

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV