Μπέσσυ Αργυράκη: «Πιστεύω ότι το “Μάθημα Σολφέζ” άξιζε μία καλύτερη θέση στη Eurovision»

0
72

Η Μπέσσυ Αργυράκη το 1977 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision με το «Μάθημα Σολφέζ», μαζί με την Μαριάννα Τόλη, τον Πασχάλη και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Η ίδια σε συνέντευξή της μίλησε για όσα θυμάται από εκείνη τη βραδιά στο Γουέμπλεϊ και για το αν η Eurovision τη βοήθησε στην καριέρα της.

Έχουν περάσει 45 χρόνια από το «Μάθημα σολφέζ» και ακόμα παραμένει από τα πλέον αγαπημένα στην καρδιά μας.

Παραμένει φρέσκο γιατί είναι πρωτότυπο και διαχρονικό. Και σήμερα να έβγαινε, θα είχε μια πολύ καλή θέση στα μουσικά πράγματα. Είναι ευρηματικό και χαρούμενο και προσφορές στο κενό μια εικόνα από νέα παιδιά με όρεξη και πάθος. Τραγουδήθηκε άλλωστε σε πολλές γλώσσες, προβλήθηκε πολύ από την τηλεόραση και έκανε πολλά εξώφυλλα. Πιστεύω όμως ότι θα του άξιζε μία καλύτερη θέση.

Τι θυμάσαι από εκείνη τη βραδιά στο Γουέμπλεϊ;

Την αγωνία καθώς και την χαρά μας Που έβλεπαν Στο κομμάτι προοπτικές για μία πολύ καλή κατάταξη. Όλοι το περιμένουν στην τριάδα. Θυμάμαι ακόμα πόσο αγαπητοί γίναμε εκεί.

Το 1978 και το 1980 προσπάθησες να ξαναπάς στη Eurovision, αλλά η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.

Είχαμε στείλει ένα τραγούδι στα γαλλικά μέσω του Λουξεμβούργου, όμως δεν προχώρησε. Προσπάθησα και μέσω της Κύπρου, αλλά δεν στείλανε ποτέ το τραγούδι. Κατά διαστήματα, με πλησίαζαν συνθέτες χωρίς όμως να καρποφορήσουν οι προσπάθειες.

Πιστεύεις ότι η Eurovision βοήθησε την καριέρα σου;

Πολλά χρόνια, όταν πλησιάζει η περίοδος της Eurovision, είμαστε τα πρόσωπα της ημέρας. Ήταν μια δυνατή τονωτική ένεση στην καριέρα όλων μας.

Είμαι το ποιες δυσκολίες στην επαγγελματική διαδρομή μέχρι τώρα;

Είμαι ένα άτομο που δουλεύει πολύ και παλεύει για το καθετί. Δυσκολίες υπήρχαν πάντα, να της αντιμετωπίζω με ψυχραιμία και προσπαθούσα να μετατρέπω τα αρνητικά στα θετικά. Είμαι πολύ δυναμικός χαρακτήρας και δεν δέχομαι την αποτυχία. Ίσως να ήμουν σε καλύτερη θέση αν θες, και Χάρης τις φωνητικές μου προϋποθέσεις, αλλά το γεγονός ότι τα τηλέφωνα χτυπούν από όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές και είμαι 65 χρονών νομίζω πως λέει ότι τα έχω πάει καλά.

Πώς σου φαίνεται η συμμετοχή η φετινή στη Eurovision;

Η Αμάντα είναι ένα φρέσκο κορίτσι, μια δροσερή παρουσία, που πιθανώς θα κάνει τη διαφορά.

Η Μαριάννα Τόλη, ένα μέρος εκείνης της υπεροχής παρέα σας, έφυγε από τη ζωή.

Με στεναχωρεί πολύ που αυτό το απίστευτο ταλαντούχο πλάσμα έχει φύγει από τη ζωή. Την αγαπούσαν πολύ. Γνωρίζω ότι πάρετε με την αρρώστια της, αλλά, επειδή πάλι δε με αξιοπρέπεια και δε μας κοινό πλήρωσε πολλά πράγματα για την εξέλιξη της υγείας της, δεν περίμενα ότι θα συνέβαινε τόσο γρήγορα.

Αυτή την περίοδο, ο Robert Williams δοκιμάζετε με την υγεία του.

Ο Ρόμπερτ έχει τη στήριξη της οικογένειας του και η ψυχολογία του είναι ανεβασμένη. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά.

Σκεφτήκατε ποτέ να κάνετε ένα remake του τραγουδιού «Μάθημα σολφέζ» ;

Δεν το έχουμε σκεφτεί, αλλά είναι ωραία ιδέα. Υπάρχουν τραγούδια από το ρεπερτόριο μου που θα ήθελα να γίνουν remake. Είμαι ίσως η τραγουδίστρια που έχει πει τις περισσότερες διασκευές από ξένα κομμάτια και από την Eurovision. Το «κορμί κι αλάτι» για παράδειγμα που αγαπάει πολύ η νεολαία, με μια έξυπνη, σύγχρονη ενορχήστρωση, θα μπορούσε να πάρει τα πάνω του για κάποια χρόνια ακόμα.

Πώς θα χαρακτήριζες το διαγωνισμό της Eurovision;

Είναι ένας μαγευτικός διαγωνισμός που ανεβάζετε ψυχολογία μας καθώς έχουμε πολύ ανάγκη τη μουσική. Επίσης, μας γνωρίζει τη μουσική κουλτούρα κάθε χώρας. Την απολαμβάνω και θα ήθελα να μη σταματήσει ποτέ.

Πηγή:Hello

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη συμμετοχή της Μπέσσυς Αργυράκη στη Eurovision το 1977:

cat_Eurovision

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV