Eurovision 2023: Δεν θα διεξαχθεί στην Ουκρανία ο διαγωνισμός – Η επίσημη ανακοίνωση

0
99

Eurovision 2023: Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου και σύμφωνα με ανακοίνωση της η EBU βρίσκεται σε συζητήσεις με το BBC για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός στη Βρετανία καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση. 

Η ανακοίνωση της EBU αναφέρει:

«Μετά τη νίκη της Ουκρανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο, η EBU εξέταζε τις επιλογές της για τη διεξαγωγή της Eurovision 2023 από κοινού με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ουκρανίας UA:PBC, ο οποίος φιλοξένησε τη Eurovision το 2005 και το 2017.

Έχει γίνει παράδοση πως ο νικητής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision φιλοξενεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά, παρέχοντας κάποιες ορισμένα κριτήρια, όπως η διασφάλιση της βιωσιμότητας της διοργάνωσης και η ασφάλεια όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένου του κοινού.

Δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου από τη ρωσική εισβολή στη φετινή νικήτρια χώρα, η EBU αφιέρωσε χρόνο για να πραγματοποιήσει μια πλήρη αξιολόγηση και μελέτη σκοπιμότητας τόσο με ειδικούς της UA:PBC όσο και τρίτων, σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια από τις πιο περίπλοκες τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο με χιλιάδες να εργάζονται και να παρακολουθούν την εκδήλωση και να χρειάζονται 12 μήνες χρόνο προετοιμασίας.

Μετά από αντικειμενική ανάλυση, η Ομάδα Αναφοράς, το διοικητικό συμβούλιο της ESC, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, οι εγγυήσεις ασφάλειας που απαιτούνται από έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα για τη φιλοξενία, τη διοργάνωση και την παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision σύμφωνα με τους κανόνες της ESC δεν μπορούν να εκπληρωθούν από την ουκρανική κρατική ραδιοτηλεόραση.

Η EBU θα ήθελε να ευχαριστήσει την UA:PBC για την ολόψυχη συνεργασία και τη δέσμευσή της στην εξερεύνηση όλων των σεναρίων τις εβδομάδες μετά τη νίκη της Kalush Orchestra στις 14 Μαΐου στο Τορίνο και μοιράζεται τη θλίψη και την απογοήτευσή της που ο Διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ουκρανία.

Η EBU υποστηρίζει το UA:PBC σε μια ολόκληρη σειρά ζητημάτων από τη ρωσική εισβολή και μετά. Θα διασφαλίσουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχιστεί, ώστε η UA:PBC να μπορεί να εξακολουθεί να προσφέρει την απαραίτητη υπηρεσία που παρέχει στους Ουκρανούς.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, σύμφωνα με τους κανόνες και για να διασφαλιστεί η συνέχεια της εκδήλωσης, η EBU θα ξεκινήσει τώρα συζητήσεις με το BBC, ως επιλαχόν φέτος, για να φιλοξενήσει πιθανώς τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποτελεί πρόθεσή μας η νίκη της Ουκρανίας να αντανακλάται στα σόου του επόμενου έτους. Αυτό θα είναι προτεραιότητα για εμάς στις συζητήσεις μας με τους ενδεχόμενους οικοδεσπότες».

cat_Eurovision

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV