Χρήστος Βασιλόπουλος – Σάρα Κόνερ: «Σκεφτόμαστε κάποια στιγμή να επιστρέψουμε στην Ελλάδα»

0
41

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος και η Σάρα Κόνερ ταξίδεψαν στην Ελλάδα, από το Λος Άντζελες όπου ζουν μόνιμα, για τις διακοπές του καλοκαιριού και τη βάφτιση του 2 ετών γιου τους Απόλλωνα.

Το ζευγάρι μίλησε για το οικογενειακό ταξίδι του, για τον γιο του και για το αν σκέφτεται να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Είναι το πρώτο σας οικογενειακό ταξίδι στην Ελλάδα;

Χρήστος: Ναι, είναι το πρώτο ταξίδι μας στην Ελλάδα με τον Απόλλωνα. Γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, πριν από δύο χρόνια, οπότε τώρα καταφέραμε να ταξιδέψουμε με ασφάλεια.

Σάρα: Για μένα είναι η πέμπτη μου φορά στην Ελλάδα, μια χώρα που έχω αγαπήσει πολύ. Ήμουν αρκετά αγχωμένη σε αυτό το ταξίδι καθώς θα ήταν η πρώτη φορά που θα κάναμε 17 ώρες πτήσης με το παιδί. Είχα μπει σε διάφορα blogs που δίνουν συμβουλές σε νέες μητέρες, αλλά ευτυχώς, επειδή η πτήση ήταν βραδινή, ο Απόλλων κοιμήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της.

Χρήστος: Ήρθαμε στην Ελλάδα για να κάνουμε τη βάφτιση του Απόλλωνα και να δει ο ίδιος τη χώρα του.

Σάρα: Η βάφτιση ήταν συγκινητική για εμάς – αν και ήταν δύσκολο για μένα, γιατί τον έβλεπα να κλαίει και προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Σέβομαι τα έθιμα της χώρας σας και της θρησκείας σας.

Δυστυχώς, οι δικοί μου δεν μπόρεσαν να έρθουν, αλλά ήταν η οικογένεια και όλοι οι φίλοι του Χρήστου μαζί μας. Ο Χρήστος έχει μια υπέροχη οικογένεια και είναι όπως όλοι οι Έλληνες που έχω γνωρίσει, ζεστοί, ευγενικοί, φιλόξενοι, μια ανοιχτή αγκαλιά.

Χρήστος: Ήταν πολύ συγκινητικό και για μένα, καθώς πήγαμε στα μέρη που μεγάλωσα, στο χωριό, στη Χώρα Μεσσηνίας, στις παραλίες που πήγαινα μικρός, συναντήσαμε ανθρώπους που με ξέρουν σαράντα χρόνια, του έδειξα το σπίτι μας, τη συκιά στη σκιά της οποίας περνούσα τα μεσημέρια μετά το πρωινό μπάνιο και τρώγαμε καρπούζι ή όταν κάναμε ντους μετά τη θάλασσα στην αυλή με το λάστιχο.

Θέλω να περνάει όλα του τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Θα ήθελα να του δώσω όλες αυτές τις χαρές και τον χρόνο ξεγνοιασιάς που έχουμε εμείς οι Έλληνες.

Χρήστο, στον Απόλλωνα μιλάς ελληνικά;

Χρήστος: Του μιλάω μόνο ελληνικά αυστηρά και η μαμά του μόνο αγγλικά. Λειτουργεί καλά αυτό. Γιατί καταλαβαίνει και απαντά είτε του μιλάμε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Όσο περνάει ο καιρός, θα αφιερώνω από τον χρόνο μου για να κάνουμε μάθημα ελληνικών, να μάθει να γράφει και να μιλάει σωστά.

Σάρα: Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμιγώς ελληνικό σχολείο στο Λος Άντζελες, οπότε ό,τι μάθει θα το μάθει από τον μπαμπά του.

Χρήστος: Εκτός αν μετακομίσουμε πίσω στην Ελλάδα…

Υπάρχει αυτό ως σκέψη στο μυαλό σας;

Χρήστος: Το σκεφτόμαστε κι αυτό.

Σάρα: Θα ήθελα κάποια στιγμή να έρθουμε στην Ελλάδα, ίσως όταν σταματήσω με τη δουλειά (σ.σ. εργάζεται ως hair colorist).

Χρήστος: Τι εννοείς; Όταν πάρεις σύνταξη;

Σάρα: Όχι, δεν εννοώ όταν θα πάρω σύνταξη. Αλλά να το πάρω απόφαση! Επίσης, πρέπει να βρούμε το κατάλληλο μέρος για να ζήσουμε γιατί νιώθω πως η Αθήνα είναι πολύβουη πόλη.

Χρήστος Βασιλόπουλος: Είναι μια σκέψη που έχουμε στο μυαλό μας, ειδικά με τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στην Αμερική, με τις εκτρώσεις, τα όπλα κ.ο.κ.

Είναι λίγο φοβιστικό όσον αφορά το μεγάλωμα ενός παιδιού. Όταν σκέφτεσαι το μέλλον του παιδιού σου σε μια χώρα που απαγορεύονται οι εκτρώσεις, τα όπλα είναι παντού, στα σχολεία τούς κάνουν ασκήσεις «τι κάνεις σε περίπτωση που μπει ένας συμμαθητής σου με καραμπίνα»…

Είναι λίγο απογοητευτικό που η χώρα της ευκαιρίας και της ελευθερίας δεν είναι αυτό ακριβώς που πιστεύεις – κι αυτό το βλέπεις όσο πιο πολύ τη ζεις.

Πηγή:ΟΚ

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV