Μάριος Αθανασίου: «Από την αρχή της καριέρας μου δεν ήθελα να βάλω κάποιον περιορισμό»

0
102

Στο θερινό θέατρο Λαμπέτη, συναντάμε φέτος τον Μάριο Αθανασίου, καθώς πρωταγωνιστεί στην ξεκαρδιστική κωμωδία του Ray Cooney «Δώρο γενεθλίων».

Πρόκειται για μία παράσταση σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, μαζί με τον Γεράσιμο Γεννατά, τη Μαριάννα Τουμασάτου και αρκετούς ακόμα ηθοποιούς.

Είναι μια ανατρεπτική κωμωδία, γεμάτη παρεξηγήσεις και γέλιο μέχρι δακρύων, με κεντρικό πρόσωπο έναν ήσυχο, συνηθισμένο λογιστή, που ενώ γυρίζει σπίτι τη βραδιά των γενεθλίων του ανακαλύπτει ότι έχει πάρει λάθος χαρτοφύλακα στο τρένο, με 1.735.000 λίρες.

«Μου είχε λείψει πολύ το θέατρο. Ηταν προσωπική μου ανάγκη να ανέβω φέτος στη σκηνή και να έρθω σε επαφή με τον κόσμο, ο οποίος φέτος έχει τεράστια διάθεση να πάει σε θέατρα και συναυλίες.

Νομίζω πως δεν σταματάει ποτέ να έχει καλή διάθεση και να γελάει. Ειδικά τώρα, έπειτα από αυτό το μεγάλο στραπάτσο της πανδημίας που πέρασε και τον δυσκόλεψε πάρα πολύ ψυχολογικά, η ανάγκη για γέλιο είναι πολύ μεγαλύτερη», ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός.

Στο ερώτημα τι θα έκανε ο ίδιος στην πραγματική του ζωή αν έβρισκε στο τρένο μια βαλίτσα με λεφτά, είναι αφοπλιστικά ειλικρινής. «Αν δεν ήταν κάτι παράνομο ή ύποπτο, εννοείται πως θα τα κρατούσα. Δηλαδή, στο έργο τα χρήματα δεν είναι ενός ανθρώπου που τα έχει βγάλει με το μεροκάματό του.

Είναι χρήματα παράνομης δραστηριότητας. Πιστεύω πολύ στη δύναμη της τύχης. Αλλά πρέπει να δημιουργείς κι εσύ πάντα τις συνθήκες, ώστε, όταν σου έρθει η τύχη, να είσαι έτοιμος να την εκμεταλλευτείς κατάλληλα. Πρέπει πάντα να προετοιμάζεσαι για το ενδεχόμενο μιας καλής συγκυρίας», απάντησε.

Ο Μάριος Αθανασίου στη μεγάλη καριέρα του δεν μπήκε ποτέ σε καλλιτεχνικά καλούπια, έχοντας στόχο από νεαρή ηλικία να δοκιμάσει όλα τα είδη της υποκριτικής τέχνης. «Δεν ξέρω αν αυτό είναι εύκολο ή δύσκολο. Απλώς η εναλλαγή αυτή έχει πια γίνει εργαλείο της δουλειάς μου. Ομως ακόμα δεν έχω δοκιμαστεί σε αρχαίο κείμενο, αν και θα ήθελα πολύ.

Κάποιες χρονιές που μου το είχαν προτείνει είχα ήδη κλείσει σε κάποιο άλλο σχήμα. Από την αρχή της καριέρας μου δεν ήθελα να βάλω κάποιον περιορισμό. Είχα στόχο να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε ό,τι μπορούσα περισσότερο και να δω μέχρι πόσο μακριά μπορώ να κολυμπήσω. Μου αρέσει να αφήνω τις προκλήσεις να με πηγαίνουν λίγο παραπέρα», ανέφερε στη Secret.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV