Ο ηθοποιός που κινδυνεύει να μείνει άστεγος μαζί με τον ανάπηρο αδελφό του -Τι λέει για το δράμα του

0
78

Ο ηθοποιός Δημήτρης Κατσιμάνης ο οποίος έχει παίξει σε πολλές επιτυχημένες παραγωγές και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της υποκριτικής, κινδυνεύει να μείνει άστεγος μιας και η αδελφή του, έχει ανοίξει εναντίον του δικαστικό πόλεμο προκειμένου να τον βγάλει έξω από το πατρικό τους σπίτι. 

Πρόκειται για μία μικρή μονοκατοικία στην Αργυρούπολη όπου ζει ο ηθοποιός μαζί με τον ανάπηρο αδελφό του. Η αδελφή τους, η οποία ζει στη Λάρισα ξεκίνησε με τους δύο αδελφούς της δικαστική διαμάχη καθώς διεκδικεί και εκείνη το συγκεκριμένο σπίτι το οποίο, όπως λέει ο Δημήτρης Κατσιμάνης, είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει ο ίδιος στο όνομά του.

Όπως εξιστόρησε ο ίδιος ο Δημήτρης Κατσιμάνης στην Espresso, όλα ξεκίνησαν πριν από 22 χρόνια όταν ο πατέρας του άφησε ως μοναδικό κληρονόμο εκείνον στο πατρικό τους σπίτι. Τότε η αδερφή του είχε κάνει για πρώτη φορά έξωση στον ηθοποιό. Ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Δημήτρης Κατσιμάνης αναγκαζόταν για μερικές μέρες να κοιμάται στα παγκάκια. Εκείνη την εποχή το θέμα είχε αποκτήσει διαστάσεις στα media που ασχολήθηκαν εκτενώς με τον ηθοποιό που είχε μείνει στους… πέντε δρόμους.

«Η υπόθεσή μου με την αδερφή μου είναι 22 ολόκληρα χρόνια. Δυστυχώς είναι θλιβερό αυτό που θα πω, αλλά η ίδια μου η αδερφή ξεκίνησε αυτή τη θλιβερή ιστορία να με τρέχει στα δικαστήρια για το πατρικό μου σπίτι, το οποίο κατέχω με γονική παροχή από τον πατέρα μου», αποκάλυψε ο ηθοποιός στην Espresso και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα ισόγειο σπιτάκι, μονοκατοικία, το οποίο έχει χτιστεί προ του ’65 από τους γονείς μου. Δυστυχώς όμως την αδερφή μου δεν την ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εγώ και ο ανάπηρος αδερφός μας, τον οποίο συντηρώ εγώ και έχει νοητική υστέρηση και σχιζοφρένεια. Ζω ένα δράμα, αλλά δεν ξέρω πού να τα πω».

Ο Δημήτρης Κατσιμάνης συνέχισε λέγοντας: «Πρότεινα στην αδερφή μας να μας αφήσει να μείνουμε όσο ζούμε σε αυτό το σπίτι και μετά ας το πάρει για τα παιδιά της. Τα ίδια είπε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας που ήρθε και κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση. Είναι θλιβερή αυτή η ιστορία για εμένα και τον αδερφό μου. Ξέρετε τι είναι να πηγαίνω κάθε εβδομάδα στα δικαστήρια εδώ και 22 ολόκληρα χρόνια από την ίδια μου την αδερφή; Πηγαίνω από το Ειρηνοδικείο μέχρι τον Άρειο Πάγο για αυτό το σπιτάκι. ∆εν έχω τίποτα άλλο πέραν αυτού».

Φανερά πικραμένος, ο ηθοποιός αναρωτιέται τώρα που έχει στριμωχτεί τόσο πολύ: «Ο ανάπηρος αδερφός μας πού και πώς θα ζήσει; Ξέρετε τι είναι να έρχεται η Αστυνομία και να με βγάζει έξω από το ίδιο μου το σπίτι; Πριν από λίγες ημέρες ήρθαν σχεδόν 15 αστυνομικοί για να με βγάλουν και πάλι έξω από το σπίτι. Ο ανάπηρος αδερφός μου στάθηκε μπροστά στην πόρτα για να μη μας βγάλουν έξω. Και πήραμε αναβολή πάλι για τον Σεπτέμβριο».

Ο ίδιος με πόνο ψυχής τόνισε: «Υπάρχει μια ελληνική ταινία με τον Κώστα Καζάκο που έχει τίτλο “Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα”. Αυτό εγώ βιώνω εδώ και 22 χρόνια, μη γνωρίζοντας αν την επόμενη μέρα θα ζω σε αυτό το σπίτι ή σε κάποιο παγκάκι ως επαίτης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Κατσιμάνης έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια. Έχει παίξει σε δεκάδες κινηματογραφικές παραγωγές όπως το «1922» του Νίκου Κούνδουρου, το «17 σφαίρες για έναν άγγελο» των Νίκου Φώσκολου και Τάκη Σιμονετάτου, το «Κόκκινος ∆ράκος» του Μανούσου Μανουσάκη ενώ έχει παίξει και στην τηλεόραση σε σειρές όπως: «Πανθέοι», «Οι Άθλιοι των Αθηνών», «Κουφώματα», «Το δις εξαμαρτείν», το «Καλημέρα Ζωή» και πολλά άλλα.

Ποια είναι αλήθεια τα αισθήματά του για την αδελφή του η οποία τον πολεμά; Ο Δημήτρης Κατσιμάνης απαντά: «Είναι αδερφή μου. Την αγαπάω. Κάνω έκκληση να τα βρούμε σαν αδέρφια. Τίποτα δεν θα πάρουμε στον άλλο κόσμο μαζί μας. ∆εν της κρατάω κακία. Ας σταματήσει αυτός ο παραλογισμός που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας. Ας σκεφτεί τον ανάπηρο αδερφό μας και ας μας αφήσει να ζήσουμε ήρεμοι το υπόλοιπο της ζωής μας!».

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV