Ντακότα Τζόνσον: «Προτιμώ να υποδύομαι “προβληματικές”, περίπλοκες γυναίκες»

0
52

Η Ντακότα Τζόνσον πρωταγωνιστεί στην ταινία «Πειθώ» του Netflix, η οποία αποτελεί τη βρετανική τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Τζέιν Όστιν που εκδόθηκε το 1817.

Η 32χρονη κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ και του Ντον Τζόνσον τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ζευγάρι με τον πρώην σύζυγο της Γκουίνεθ Πάλτροου, Κρις Μάρτιν.

Η ίδια έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο της στην αποκαλυπτική σειρά ταινιών «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Η ηθοποιός μίλησε το βρετανικό ΟΚ! για τη λατρεία της για την υποκριτική και τη νέα της επαγγελματική ιδιότητα ως παραγωγού.

Πώς πέρασες ερμηνεύοντας την κλασική ηρωίδα της Τζέιν Όστιν στην ταινία «Πειθώ»;

Πέρασα τόσο καλά κάνοντας αυτή την ταινία! Ήταν ένα όνειρο να είμαι μέρος μιας ιστορίας της Τζέιν Όστιν. Επίσης, ήμουν τυχερή που συνεργάστηκα με ένα απίστευτο καστ αλλά και τη σκηνοθέτρια Κάρι Κράκνελ, η οποία πιστεύω ότι έκανε εξαιρετική δουλειά.

Τι είναι διαφορετικό σε αυτή την καινούρια διασκευή;

Υπάρχουν πολλές διαφορές και νέοι τρόποι που δείχνουν ότι πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα γυναικεία ιστορία. Παρουσιάζει τις επιλογές που αντιμετωπίζουμε στη ζωή.

Η ταινία μας εξετάζει κάποια ζητήματα που είχαν οι γυναίκες τότε, για τα οποία έγραφε η Τζέιν Όστιν από την οπτική γωνία εκείνης της εποχής. Τα θέματα αυτά παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα.

Η υποκριτική αποτελεί ένας είδος απελευθέρωσης και έκφρασης για σένα, όπως συμβαίνει με πολλούς ηθοποιούς;

Δεν το βρίσκω πάντα εύκολο. Υπάρχει μια πλευρά που περιλαμβάνει μεγάλη δυσκολία για μένα, καθώς δίνω ό,τι έχω για να υποδυθώ έναν χαρακτήρα. Πάντα ήθελα να μπορώ να αποφύγω τη δημιουργία χαρακτήρων που έχουμε ξαναδεί.

Προτιμώ να υποδύομαι «προβληματικές», περίπλοκες γυναίκες με τις οποίες ταυτίζονται άλλες γυναίκες. Θυμάμαι ότι όταν βγήκε η ταινία H χαμένη κόρη γνώρισα πολλές γυναίκες που με ευχαρίστησαν για τον τρόπο που ο χαρακτήρας μου και η ταινία παρουσίασαν κάποιες πολύ αληθινές πλευρές της μητρότητας – το ότι δηλαδή η ανατροφή των παιδιών δεν είναι πάντα εύκολη και διασκεδαστική. Αυτού του είδους οι ιστορίες και οι ρόλοι με κινητοποιούν.

Μίλησέ μας για τη νέα παράλληλη καριέρα σου ως παραγωγού.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή μου γιατί με τη συνεργάτιδά μου Ρο (σ.σ. Ντόνελι) μπορούμε να δημιουργήσουμε κάποια από τα πρότζεκτ που ονειρευόμουν.

Ως ηθοποιός έχω κάνει πολλές ταινίες όπου οι παραγωγοί δεν επενδύουν στη δημιουργικότητα ή την αφήγηση αλλά σκέφτονται μόνο πώς θα βγάλουν χρήματα. Δεν προστατεύουν τους σκηνοθέτες τους ή τους καλλιτέχνες τους.

Όμως ως παραγωγός θέλω να μπορώ να κάνω ακριβώς αυτό. Και το Cha Cha Real Smooth ήταν μια ευκαιρία να δοκιμάσω την ικανότητά μου να κάνω κάτι τέτοιο. Ήξερα ότι θα παλέψω με ό,τι είχα για να δημιουργήσω αυτή την ταινία.

Ποιους στόχους έχεις ως παραγωγός;

Κάνω μεγάλα όνειρα. Θέλω να κάνω τη διαφορά αναλαμβάνοντας την παραγωγή σε ταινίες όπου κάθε απόφαση και προσπάθεια γίνεται για την προστασία και τη βελτίωση της καλλιτεχνικής υπόστασης μιας ιστορίας.

Θέλω να μπορώ να σεβαστώ το όραμα του σκηνοθέτη και, επίσης, να δημιουργήσω το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τους ηθοποιούς και το συνεργείο έτσι ώστε όλοι να νιώθουν καλά και άνετα δουλεύοντας στο σετ.

Έτσι πιστεύω ότι γίνονται καλύτερες ταινίες ή, τουλάχιστον, έτσι προχωρούν τα πράγματα για να μπορείς να έχεις την ευκαιρία να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Επιπλέον, θέλω να διευρύνω τα καλλιτεχνικά όρια αποφεύγοντας τα στερεότυπα στον τρόπο που λέγονται οι ιστορίες.

Είναι κάτι που δεν με ικανοποιεί. Θέλω να λέω ιστορίες που οι άνθρωποι επιθυμούν να δουν, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη της καλλιτεχνικής φιλοδοξίας μιας ταινίας που δεν έχει μόνο εμπορικό κίνητρο.

Ποια είναι η δική σου οπτική ως προς τον τρόπο που αλλάζει η κινηματογραφική βιομηχανία την εποχή του streaming;

Πάντα γίνονταν φανταστικές ταινίες. Το πρόβλημα είναι πού παρουσιάζονται και πόσοι άνθρωποι μπορούν να τις δουν.

Την τελευταία δεκαετία έχω δει πολλές εξαιρετικές ταινίες αλλά το ευρύ κοινό δεν τις έχει ακούσει ποτέ γιατί δεν υπήρχε η κατάλληλη προώθηση και διανομή για να προσελκύσει το κοινό να τις δει στον κινηματογράφο ή μέσω streaming.

Υπάρχει βέβαια και το στοιχείο της τύχης. Αν είσαι αρκετά τυχερός για να πας στο Sundance ή άλλα φεστιβάλ, θα κερδίσεις τουλάχιστον την προσοχή.

Όσον αφορά το streaming, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός – ευτυχώς στο Cha Cha Real Smooth είχαμε την Apple TV πίσω μας και έτσι αποκτήσαμε αρκετή προβολή για μια τέτοια μικρή ταινία.

Πηγή:ΟΚ

cat_Hollywood

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV