Καιρός: Ο «Αντίνοος» φέρνει ένα δύσκολο τριήμερο με καταιγίδες και ανέμους

0
24

Δείτε πώς θα κινηθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα – Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν – Χαμηλές για την εποχή οι θερμοκρασίες τις επόμενες 72 ώρες

Ένα πολύ δύσκολο τριήμερο φέρνει στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας η καταιγίδα «Αντινόος» που επηρεάζει τη χώρα από σήμερα με το μεγαλύτερο χτύπημα να αναμένεται κυρίως την Τρίτη και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων 72 ωρών θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα, σύμφωνα με το meteo.gr, να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς της μέγιστες τιμές της.

Στους χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η πορεία του «Αντίνοου» από σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως φαίνεται η πιο δύσκολη ημέρα θα είναι η Τρίτη όπου αναμένεται πως τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν των ηπειρωτικών της χώρας, θα είναι ισχυρά με έντονη κεραυνική δραστηριότητα και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο.

Την Τετάρτη, τέλος, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι.



Πηγή: Πρώτο Θέμα