Τετάρτη 01 Φεβ 2023 08:13

ELIF - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

STAR - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 17:30

Η συγκλονιστική δραματική σειρά «Ελίφ» (“Elif”), τουρκική παραγωγή που προβάλλεται από το 2014 στη γειτονική χώρα αλλά και σε 20 χώρες εκτός της Τουρκίας, έχει σαρώσει, από άποψη τηλεθέασης, τα τελευταία δύο χρόνια και στην Ελλάδα!

Κεντρικό θέμα της, η ζωή ενός εξάχρονου κοριτσιού, που χωρίζεται από τη μητέρα του και μεγαλώνει μακριά από τον αληθινό της πατέρα, μέχρι που η ζωή αποφασίζει να διορθώσει αυτό το λάθος… Οι δύο πρώτοι κύκλοι της σειράς έχουν προβληθεί από τον Ιανουάριο του 2018 από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ενώ στο τηλεοπτικό παρόν παρακολουθούμε τα επεισόδια του τρίτου της κύκλου, καθημερινά, στις 17.30 μ.μ.

Υπόθεση και ήρωες του «Ελίφ» / “Elif” (1ος & 2ος κύκλος)

Στον 1ο κύκλο του σήριαλ, η Ελίφ (Ιζαμπέλα Ντάμλα Γκιουβενιλίρ), ένα όμορφο και ευγενικό κορίτσι, κινδυνεύει να πωληθεί, για να πληρώσει τα χρέη του ο πατριός της, ο Βεϊσέλ Σιμσέκ (Χασάν Μπαλικτάς), ένας σκληρός τζογαδόρος. Η άρρωστη μητέρα της, η Μελέκ Σιμσέκ (Σελίν Σεζγκίν), αφήνει την Ελίφ στην προστασία της καλύτερής της φίλης, Αϊσέ Ντογκάν (Οζανάι Αλπκάν), που είναι υπηρέτρια στην έπαυλη της πλούσιας οικογένειας Εμίρογλου. Η Αϊσέ προσπαθεί να πάρει την άδεια της οικογένειας, για να μεγαλώσει την Ελίφ στην έπαυλη, κρατώντας ένα καλά κρυμμένο μυστικό: η Ελίφ είναι το βιολογικό παιδί του Κενάν Εμίρογλου (1ος κατά σειρά ηθοποιός που τον υποδύθηκε, ο Αλτούγ Σετζκινέρ και 2ος ο Βολκάν Κολπάν), γιου της πλούσιας οικογένειας… Ο Κενάν δεν γνωρίζει ότι η Ελίφ είναι το παιδί του από το παρελθόν του έρωτα του με την Μελέκ, που η οικογένειά του τον ανάγκασε να την ξεχάσει και να κάνει μια νέα αρχή. Τώρα, είναι παντρεμένος με την Αρζού Καραπινάρ (Σέμρε Μελίς Τσινάρ), με την οποία έχει αποκτήσει μια κόρη, την Τουγτσέ Εμίρογλου (Ζεϊνέπ Οτζρέν), ένα κακομαθημένο κορίτσι, γνωστό για τον κακό της χαρακτήρα. Η Ελίφ είναι αναγκασμένη να ζει στο πολυτελές κτήμα, μακριά από την αγαπημένη της μητέρα και να αγνοεί ότι βρίσκεται κοντά στον βιολογικό της πατέρα. Εν τω μεταξύ, ο αδελφός του Κενάν, ο Σελίμ (Εμρέ Κιβιλτσίμ), και η ΖεϊνέπΕμίρογλου (Γκιουλτσίν Τουντσόκ) ερωτεύονται, και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, παρά τα πολλά εμπόδια. Η ευτυχία τους τελειώνει, όταν η Aρζού πυροβολεί με όπλο, τραυματίζοντας τη Ζεϊνέπ.

Στον 2ο κύκλο, η Ζεϊνέπ μένει ανάπηρη. Ο Kενάν αισθάνεται ότι απειλείται. Η Αρζού και ο πατέρας της, Νετζντέτ Καραπινάρ (Γκιουρχάν Γκιουλμπαχάρ), προσπαθούν να κρύψουν το μυστικό του Κενάν, για την κόρη της Τουγτσέ . Η Αρζού θα κάνει τα πάντα, για να κρατήσει ασφαλή τη θέση της στην οικογένεια, αποτελώντας απειλή για την Ελίφ. Η ΙπέκΕμίρογλου (Εσίν Μπενίμ) φεύγει στην Αμερική και αφήνει ένα γράμμα στον Κενάν, αποκαλύπτοντάς του αλήθεια για την Ελίφ. Ο Μελίχ (Ιλκέρ Γκουρσόι) και ο Εφρούζ (Κιβιλτσίμ Καγιά) χάνουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου και σκοτώνονται. Η Ελίφ, που ήταν και αυτή στο αυτοκίνητο χάνεται και παθαίνει αμνησία.
Την εντοπίζουν ένα ζευγάρι, ο Μουχσίν (Αλί Τόεμαν Ακγιούζ) και η Νουρτέν (Μπενάν Γιούσε), του οποίους σκοτώνει αργότερα η Αρζού. Η Ελίφ είναι πλέον στα χέρια του Νετζντέτ, ο οποίος την παραδίνει στον Τζεμάλ (Αμπντουλάχ Σεκέρογλου), αδερφό της Χασάν (Γιουρνταέρ Τοσούν), ο οποίος έχει δύο κόρες, την Ασουμάν (Τουγκμπά Ντουιγκού Ερμάν) και την Ιντζί (Ντενίζ Ιρέμ Μορκότζ). Η Μελέκ και ο Κενάν βρίσκουν την Ελίφ, ενώ ο Τζεμάλ φυλακίζεται. Η Ιντζί μένει μαζί με την Ελίφ και την Τουγτσέ και είναι ευτυχισμένες. Καθώς τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον Νετζντέτ και την Αρζού αποκαλύπτονται, η Μελέκ και ο Κενάν ξανασμίγουν και η Μελέκ προσπαθεί να διασφαλίσει ότι ο Κενάν και η Eλίφ δεν θα χωριστούν και πάλι. Ο Νετζντέτ φυλακίζεται και σκοτώνεται μέσα στο ίδρυμα. Η Γκοντζά (Ντιλάρα Γιουζέρ) σοκαρισμένη, αποφασίζει να συνεχίσει τη ζωή της και παντρεύεται τον Σερντάρ (Χακάν Μποζιγκίντ). Η μέρα του γάμου της Μελέκ και του Κενάν έχει φτάσει.

Πλοκή, παλιοί και νέοι χαρακτήρες του «Ελίφ» / “Elif” (3ος κύκλος)

Η οικογένεια Εμίρογλου αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Ο Κενάν και η Τουγτσέ πεθαίνουν, όταν η Aρζού βάζει φωτιά στο σπίτι, αν και η Μελέκ και η Eλίφ επιβιώνουν. Με το θάνατο του Κενάν, ο Σελίμ μπαίνει επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης. Ο Σερντάρ επιδιώκει να οδηγήσει την οικογένεια Εμίρογλου στην καταστροφή, γιατί τους κατηγορεί για τον θάνατο της Τουγτσέ. Η Αρζού παίρνει εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική και επιδιώκει την εκδίκηση ενάντια στην οικογένεια Εμίρογλου. Γνωρίζει τον Ουμίτ (Εμρέ Τζαλτιλί), ο οποίος τη βοηθάει να πάρει την εκδίκησή της. Ο Σελίμ την πυροβολεί και μπαίνει στη φυλακή. Η Αρζού επιβιώνει από το παραλίγο μοιραίο περιστατικό και συνεχίζει να απειλεί την ασφάλεια και την ευημερία της οικογένειας.
Η Μελέκ και η Ζεϊνέπ εργάζονται, για να συνεισφέρουν στα οικονομικά της οικογένειας. Ο Ουμίτ καταφέρνει να μπει ο Σερντάρ στη φυλακή και μάλιστα μετά από μερικές ημέρες βάζει να τον σκοτώσουν! Η Αρζού με τον Ουμίτ καταφέρνουν να πάρουν το κτήμα από την οικογένεια Εμίρογλου. Ο Σελίμ μαθαίνει ότι είναι άρρωστος και ότι υπάρχει πιθανότητα να πεθάνει! Η Αλιγιέ, η Ζεϊνέπ και ο Σελίμ φεύγουν στην Αμερική για την θεραπεία του Σελίμ. Η Αρζού σκηνοθετεί τον θάνατό της, σκοτώνοντας στην πραγματικότητα τη Γκοντζά και αποκτά ψεύτικη ταυτότητα. Ανακαλύπτει ότι ο Γιουσούφ (Ουμούτ Οζκάν) είναι γόνος μιας πάμπλουτης οικογένειας και πάνω σε έναν καυγά σκοτώνει τον Ουμίτ. Η Αρζού αποφασίζει να φύγει στο εξωτερικό. Η ζωή της Ελίφ αλλάζει, καθώς η μητέρα της παντρεύεται τον Γιουσούφ και κατά τη μετακόμισή τους σε άλλη πόλη, ο Γιουσούφ σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα.

«Ελίφ» / “Elif”: μικρή στο μάτι, με τεράστιο τηλεθέασης κομμάτι!

Η συναρπαστική δραματική σειρά καθηλώνει για δεύτερη συνεχή τηλεοπτική χρονιά τους θεατές στη χώρα μας! Κι αυτό οφείλεται στο δυναμικό καστ δοκιμασμένων και νέων ταλαντούχων ηθοποιών, το συγκινητικό και γεμάτο δράση σενάριο του Ρουγιά Ιστανμπούλ, καθώς και την ιδιαίτερα ευφάνταστη σκηνοθετική ματιά των Ογκιούζ Αγιάζ και Φούλια Γιαβούζογλου!

Αξιοσημείωτο και καθόλου τυχαίο είναι το γεγονός ότι το «Ελίφ» / “Elif”, ήδη από το 2014, εξακολουθεί να γνωρίζει μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία σε πολλά μέρη του πλανήτη, όπως στη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη αλλά και στην Αλγερία, το Πακιστάν, την Ινδονησία, καθώς και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως στην Κολομβία, το Περού, την Κόστα Ρίκα, τη Χιλή, το Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο, την Αργεντινή!

Δείτε τα επεισόδια: Κύκλος Γ

[adinserter block="3"]

Δείτε τα επεισόδια: Κυκλος Β

Δείτε τα επεισόδια: Κυκλος Α

Δείτε Επίσης

[pt_view id="64d2cbbkj8"]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

1,130ΥποστηρικτέςFACEBOOK
277ΑκόλουθοιINSTAGRAM
0ΣυνδρομητέςYOUTUBE