Τετάρτη 22 Μαρ 2023 08:16

Λόγω τιμής

«ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΣΚΑΪ - ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 23.00

Ποτέ μην υποτιμάς τη δύναμη μιας παρέας. Μπορεί τα μέλη της να έχουν χρόνια να βρεθούν, όμως αν το δέσιμο και η αγάπη υπήρξαν αληθινά, τότε κάθε φορά που συναντιούνται θα είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Κάπως έτσι έχει γίνει και με τους ανθρώπους, που πριν από 22 χρόνια έφεραν στις ζωές μας το «Λόγω Τιμής».

Αναδρομή στην ιστορία της παρέας
Πρόκειται σίγουρα -σύμφωνα με τους μετρητές τηλεθέασης- για την πιο εμβληματική επιστροφή παλιότερης επιτυχημένης σειράς στο σύγχρονο τηλεοπτικό σκηνικό!
Το συγγραφικό ταλέντο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου είχε δημιουργήσει τότε στο χαρτί μια παρέα παιδιών που στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι η παρέα καθενός από εμάς και οι περιπέτειές της πέρασαν μέσα από την οθόνη στα σπίτια και τις καρδιές μας. Δεθήκαμε με τον «ψηλό», τον «Τσίου», τον «φαντάρο», την Ηρώ και τα υπόλοιπα παιδιά, αγαπήσαμε τις ιστορίες τους και είδαμε σε αυτές τους εαυτούς μας, μέσα από την αισθητική και την κάπως επιτηδευμένη μελαγχολία της δεκαετίας του ‘90. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, λοιπόν, η δημοφιλής κοινωνική σειρά, που είχε προβληθεί κατά τη σεζόν 1996 - 1997 στο Mega Channel, έχει επιστρέψει δριμύτερη, χαρίζοντάς μας ήδη νέες συγκινήσεις, 22 ολόκληρα χρόνια αργότερα, αυτή τη φορά στο κανάλι του ΣΚΑΙ, κάθε Πέμπτη, στις 23.00 μ.μ.

Η παρέα του «Λόγω τιμής», τότε

Μια παρέα παιδιών από την Πάτρα, διαφορετικοί χαρακτήρες με ξεχωριστές κλίσεις ο καθένας, δίνουν λόγο τιμής ότι θα μείνουν για πάντα δεμένοι ό, τι αντιξοότητες κι αν αντιμετωπίσουν.
Ο Μάνος, η Ηρώ, η Μάνια, ο Μιχάλης, η Αθηνά, ο Άρης και ο Βασίλης θα χαθούν στην καθημερινότητα και τις έννοιες της Αθήνας, θα μαλώσουν, θα απογοητευτούν, θα ερωτευθούν, μα στο τέλος και πάλι ενωμένοι θα πορευτούν στους δρόμους της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο πρώτος κύκλος του «Λόγω Τιμής» κλείνει με τα μέλη της παρέας να σπουδάζουν στην Αθήνα και να επισκέπτονται την Πάτρα για το καρναβάλι. 22 χρόνια μετά, οι φίλοι μεγάλωσαν και ωρίμασαν περισσότερο ή λιγότερο. Έκαναν άλλες σχέσεις, παντρεύτηκαν, χώρισαν, έκαναν παιδιά. Τελείωσαν τις σπουδές τους, έκαναν καριέρα, απομακρύνθηκαν ο ένας από τον άλλον.

«Λόγω τιμής», 22 χρόνια μετά!

Μια δυνατή αφορμή τούς φέρνει ξανά κοντά. Οι ζωές των αγαπημένων ηρώων της σειράς διασταυρώνονται μεταξύ τους αλλά και με νέα πρόσωπα. Οι διαφορές με το παρελθόν πολλές, όμως η φιλία, η αφοσίωση και η αγάπη παραμένουν δυνατές και απαράλλαχτες. Η παρέα του Μάνου, του Μιχάλη, του Βασίλη, του Άρη, της Ηρώς, της Μάνιας και της Αθηνάς έχει αλλάξει πολύ κατά την πάροδο των χρόνων, ενώ στον μικρόκοσμό τους έχουν μπει και νέα πρόσωπα. Οι τηλεθεατές, ήδη από τον Σεπτέμβριο της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, παρακολουθούν τα νέα δεδομένα και ήδη ζουν καινούργιες εμπειρίες με τους ήρωες της σειράς. Συνοπτικά, ο Μιχάλης (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) είναι παντρεμένος και μας συστήνει τη σύζυγο του, Αλεξάνδρα, (Μαρία Ναυπλιώτου). Η Μάνια (Χριστίνα Αλεξανιάν) ζει, επίσης, ευτυχισμένη με τον σύζυγό της, Παύλο (Χριστόδουλος Στυλιανός). Ο Βασίλης (Δημήτρης Αλεξανδρής) είναι μαζί με τη Δέσποινα (Αντιγόνη Αλικάκου), ενώ singles είναι ο Μάνος (Άλκης Κούρκουλος) και ο Άρης (Γιώργος Πυρπασόπουλος).

Χαρακτήρες του «Λόγω τιμής», “παλιοί” και “νέοι”

Ας ξεκινήσουμε, πιο συγκεκριμένα, από τους «μεγάλους» της αγαπημένης σειράς:
Ο Μάνος (Άλκης Κούρκουλος) προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια του, με τη βοήθεια των φίλων του, μετά από μια δύσκολη περίοδο της ζωής του.

Ο Μιχάλης (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) διαπρέπει ως μεγαλοδικηγόρος και είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα (Μαρία Ναυπλιώτου). Μαζί, έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Φοίβο. Η Ηρώ (Βίκυ Βολιώτη), πλέον, κατοικεί μόνιμα στα Κύθηρα με τον σύζυγό της Θανάση (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος)και τα δύο τους παιδιά.

Ο Άρης (Γιώργος Πυρπασόπουλος) είναι εξωστρεφής, ευχάριστος και αγαπητός. Τώρα, έχει μια ηλεκτρονική εφημερίδα και δεσμό με τη Ζωή.

Η Αθηνά (Αγγελική Δημητρακοπούλου), αδερφή του Βασίλη και εσωστρεφής άνθρωπος, πλέον διατηρεί ένα μαγαζί με ρούχα.

Ο Βασίλης (Δημήτρης Αλεξανδρής), αδελφός της Αθηνάς και, πλέον, παντρεμένος με τη Δέσποινα, είναι πια ιδιοκτήτης ενός μπαρ, στο οποίο εργάζεται περιστασιακά η κόρη της Μάνιας, η Άννα.

Η Μάνια (Χριστίνα Αλεξανιάν), γλυκιά και προσηνής, ήταν παντρεμένη με τον Φώτη, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Άννα. Τώρα είναι παντρεμένη με τον Παύλο.

Και συνεχίζουμε με τους «νέους»:
Ο Παύλος (Χριστόδουλος Στυλιανού) είναι ψυχίατρος, παντρεμένος με τη Μάνια. Αγαπά την Άννα, κόρη της Μάνιας από τον πρώτο της γάμο, ως δικό του παιδί.

Ο Θανάσης (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος), σύζυγος της Ηρούς και επιχειρηματίας στα Κύθηρα, αγαπά τη γυναίκα του αλλά δεν λείπουν τα προβλήματα ανάμεσά τους. Η αδυναμία που έχει η Ηρώ στον Μάνο, προκαλεί αναταράξεις στη σχέση τους…

Η Αλεξάνδρα (Μαρία Ναυπλιώτου) είναι σύζυγος του Μιχάλη και μητέρα του Φοίβου. Διεκδικεί από τον άντρα της την ίδια αφοσίωση που δείχνει στην καριέρα του και μεσολαβεί στις συγκρούσεις πατέρα και γιου.

Ο Δημήτρης (Γιώργος Χρυσοστόμου) γνωρίζει την Αθηνά και γοητεύεται αμέσως από εκείνη. Κανείς από τους δυο όμως, δεν αποκαλύπτει τα πάντα για τον εαυτό του στον άλλον…

Η Δέσποινα (Αντιγόνη Αλικάκου) είναι παντρεμένη με τον Βασίλη και διατηρεί μια σχολή χορού. Είναι επιφυλακτική με τον Μάνο και η σχέση της με τον Βασίλη γίνεται κάποιες φορές έντονη.

Η Μαρίνα (Κατερίνα Μισιχρόνη) είναι φίλη της Αθηνάς, παντρεμένη με παιδί. Με την Αθηνά τη συνδέει μια ιδιαίτερη σχέση…

Ο Φώτης (Βαγγέλης Λιοδάκης), πρώην σύζυγος της Μάνιας και πατέρας της Άννας, μένει στην Κρήτη, στη φύση, δίπλα στη θάλασσα, κάνοντας τη ζωή που έχει ο ίδιος επιλέξει.

Η Ζωή (Λουκία Μιχαλοπούλου) διατηρεί δεσμό με τον Άρη, παρόλο που εκείνος δεν τα πάει καλά με τις δεσμεύσεις…

Η Μαρίνα (Κατερίνα Μισιχρόνη) είναι φίλη της Αθηνάς, παντρεμένη με παιδί. Με την Αθηνά τη συνδέει μια ιδιαίτερη σχέση…

Εκτός, όμως, από τους χαρακτήρες των ηλικιακά «μεγαλύτερων», στον δεύτερο κύκλο επεισοδίων μας απασχολούν, επίσης, τα παιδιά τους και οι προσωπικές σχέσεις τους:
ο Φοίβος (Μιχάλης Πανάδης), η Άννα (Νίκη Βακάλη) και ο μεγαλύτερος σε ηλικία σύντροφός της, Αντρέας (Μιχάλης Σαράντης), η Άσπα (Σίσσυ Τουμάση),ο Λευτέρης (Γιώργος Μπένος), η Ιλεάνα (Μαρία Παπαφωτίου), η Ηλέκτρα (Ιόλη Χαραλαμποπούλου) και ο Γιώργος (Τέο Δογορίτης).

Ο Φοίβος (Μιχάλης Πανάδης) είναι ο γιος του Μιχάλη και της Αλεξάνδρας. Επαναστατημένος έφηβος, συγκρούεται συχνά με τον πατέρα του, τον οποίο βλέπει ως σύμβολο εξουσίας. Ευαίσθητη φύση, έχει όνειρα που θέλει να τα δει να πραγματοποιούνται…

Η Άννα (Νίκη Βακάλη) είναι κόρη της Μάνιας από τον πρώτο της γάμο με τον Φώτη. Σπουδάζει υποκριτική και ζει μια ήρεμη ζωή με τη μητέρα της και τον Παύλο.

Ο Αντρέας (Μιχάλης Σαράντης) είναι το αγόρι της Άννας. Η σχέση τους θα δοκιμαστεί όταν εκείνος φύγει για σπουδές στην Ιταλία. Η Άσπα (Σίσσυ Τουμάση) είναι κολλητή της Άννας, σπουδάζει κι εκείνη υποκριτική.

Ο Λευτέρης (Γιώργος Μπένος) είναι το αγόρι της Σίσσυς, πολύ φίλος του Αντρέα.

Η Ιλεάνα (Μαρία Παπαφωτίου) θα μπει αναπάντεχα στη ζωή του Βασίλη και θα ανατρέψει ισορροπίες…

Η Ηλέκτρα (Ιόλη Χαραλαμποπούλου) γίνεται το κορίτσι του Φοίβου.

Τέλος, ο Γιώργος (Τεό Δογορίτης) είναι γιος της Ηρούς και του Θανάση. Ζει μαζί τους στα Κύθηρα. Θα έρθει αντιμέτωπος με τη σκληρή όψη των ανθρώπων αλλά έχει πάντα συμμάχους τους γονείς του. Συμπαθεί πολύ τον Φοίβο κι επικοινωνούν καλά οι δυο τους.

Η «συνταγή» μιας διαχρονικής επιτυχίας!

Πίσω από ένα σήριαλ, το οποίο εδώ και χρόνια έχει κερδίσει την καρδιά των τηλεθεατών, συνεχίζοντας να συναρπάζει, βρίσκονται πάντα επιτυχημένοι, δοκιμασμένοι και ταλαντούχοι συντελεστές! Αν μη τι άλλο, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου γνώριζε από τότε καλά πώς να παντρέψει, μέσω του σεναρίου της, τον κάθε ρόλο πάνω στον ηθοποιό που τον ενσάρκωνε, δημιουργώντας αληθοφανείς χαρακτήρες και σχέσεις που θα μπορούσαν να σταθούν, τόσο στο περιβάλλον της Ελλάδας της δεκαετίας του ‘90, όσο και σε αυτή του σήμερα. Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο Λάμπης Ζαρουτιάδης, τη μουσική ο πολυβραβευμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Γιάννης Δρακουλαράκος.

Αυτή η ειλικρίνεια και η αμεσότητα με τις οποίες σχετίζονταν -και εξακολουθούν- οι χαρακτήρες της σειράς, καθώς και η ταύτισή όλων μας με τους ήρωές της, ήταν και είναι οι λόγοι που καθιστούν το «Λόγω Τιμής» διαχρονικό, ώστε, σήμερα, 22 χρόνια αργότερα, να κρατάει ακόμη τους παλιούς πιστούς της σειράς μπροστά στις οθόνες τους με αμείωτο το ενδιαφέρον τους, προσελκύοντας, ταυτόχρονα, πολλούς νέους τηλεθεατές. Για κάποιους, λοιπόν, αποτελεί νοσταλγική επιστροφή στο παρελθόν, για άλλους μια πρώτη ευκαιρία να γνωρίσουν τους 7 φίλους από την Πάτρα!

«Κι αν άλλαξαν οι φίλοι μας λιγάκι, αλλάξαμε κι εμείς με τη σειρά μας, χαθήκαμε μια νύχτα στο Παγκράτι, αλλά βλεπόμαστε στα όνειρά μας…» λένε οι στίχοι του Μιχάλη Γκανά, στο πασίγνωστο τραγούδι του Γεράσιμου Ανδρεάτου, το οποίο έντυσε υπέροχα τη σειρά. Το σημαντικό είναι ότι στο «Λόγω τιμής» εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τους αγαπημένους μας ήρωες, εκτός από τα όνειρά μας, κ α ι στην πραγματικότητα!

Σκηνοθεσία: Λάμπης Ζαρουτιάδης
Σενάριο: Μιρέλλα Παπαοικονόμου
Κανάλι: ΣΚΑΪ

Πρωταγωνιστούν: Άλκις Κούρκουλος (Μάνος), Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Μιχάλης), Βίκυ Βολιώτη (Ηρώ), Δημήτρης Αλεξανδρής (Βασίλης), Γιώργος Πυρπασόπουλος (Άρης), Χριστίνα Αλεξανιάν (Μάνια), Αγγελική Δημητρακοπούλου (Αθηνά), Αγγελική Δημητρακοπούλου (Αθηνά), Μαρία Ναυπλιώτου (Αλεξάνδρα), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Θανάσης), Ντίνος Καρύδης (πατέρας Βασίλη και Αθηνάς), Χριστόδουλος Στυλιανού (Παύλος), Γιώργος Χρυσοστόμου (Δημήτρης), Νίκη Βακάλη (Άννα), Μιχάλης Πανάδης (Φοίβος), Αντιγόνη Αλικάκου (Δέσποινα), Κατερίνα Μισιχρόνη (Μαρίνα), Βαγγέλης Λιοδάκης (Φώτης), Λουκία Μιχαλοπούλου (Ζωή), Μιχάλης Σαράντης (Αντρέας), Σίσσυ Τουμάση (Άσπα), Γιώργος Μπένος (Λευτέρης), Μαρία Παπαφωτίου (Ιλεάνα), Βασίλη Γιακουμάρος (Σωτήρης), Ιόλη Χαραλαμποπούλου (Ηλέκτρα), Τέο Δογορίτης (Γιώργος)

Δείτε τα επεισόδια: 20 Χρόνια Μετά

[adinserter block="13"]

Δείτε Επίσης

[pt_view id="64d2cbbkj8"]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

1,130ΥποστηρικτέςFACEBOOK
277ΑκόλουθοιINSTAGRAM
0ΣυνδρομητέςYOUTUBE