Δευτέρα 15 Απρ 2024 11:16
Αρχική Top Media Web TV Σειρές Πέτα τη Φριτέζα

Πέτα τη Φριτέζα

Πέτα τη Φριτέζα

ΠΕΤΑ ΤΗ ΦΡΙΤΕΖΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΑΝΤ1- ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 21:45

Δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικοί μάγειρες με το ίδιο, όμως, μεράκι για το φαγητό και τις γεύσεις σερβίρουν την πιο νόστιμη συνταγή ... Εκείνην της επιτυχίας, στη σειρά του ΑΝΤ1, «Πέτα τη Φριτέζα», που είναι βασισμένη στο ισπανικό τηλεοπτικό σίριαλ “El Chiringuito de Pepe”. Οι συγκρούσεις τους, όμως, θα είναι έντονες και κάθε επεισόδιο συναρπαστικά απολαυστικό! Άλλωστε ποιος είπε ότι είναι εύκολη η προσαρμογή από τα “sous vide” στις φριτέζες και τις γάστρες;

Η σειρά «Πέτα τη Φριτέζα» από την περσινή κιόλας σεζόν κέρδισε την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού, ώστε συνεχίζει να αποτελεί το δυνατό χαρτί του ΑΝΤ1 στην τράπουλα της κωμωδίας! Το «Πέτα τη Φριτέζα» είναι η επιτυχημένη κωμική τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται για δεύτερη συνεχή σεζόν (2018 - 2019 & 2019 - 2020), κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.45 μ.μ.

Υπόθεση του «Πέτα τη φριτέζα» (Α’ & Β’ σεζόν)

Με λίγα λόγια, ο ελληνικής καταγωγής Κίμωνας Ορλώφ (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διεθνούς φήμης σεφ, βραβευμένος με πολλά αστέρια “Michelin”. Αυστηρός, υπερόπτης και χωρίς φίλους, έχει επιλέξει τη μοναχική ζωή. Ξαφνικά, θα ανακαλύψει ότι πραγματικός του πατέρας δεν είναι ο άνδρας που τον μεγάλωσε, αλλά ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Η Λαγουδέρα», η οποία βρίσκεται σε ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, το Φτασμένο. Ο Ανδρέας Μπασκιάς (Γιάννης Μπέζος), ο ξεροκέφαλος αλλά καλόψυχος ιδιοκτήτης της «Λαγουδέρας», αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η ταβέρνα του κινδυνεύει να κλείσει. Τότε, εμφανίζεται ο Κίμωνας που θα του προτείνει να εξαγοράσει την ταβέρνα του, αλλά δεν του αποκαλύπτει πως είναι γιος του. Οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν αν ο Ανδρέας θέλει να σώσει την επιχείρησή του. Οι συγκρούσεις τους θα είναι επικές!

Οι ήρωες της … φριτέζας!

Ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για τους πρωταγωνιστές του «Πέτα τη φριτέζα»:
Ο Ανδρέας Μπασκιάς (Γιάννης Μπέζος) είναι χήρος και σε χαλαρή σχέση με τη Φάλον. Μια ζωή στη βιοπάλη, μια ζωή με το κουτάλι… Καλόψυχος και άτυχος. Δουλευταράς και τίμιος. Ζεστός σαν άνθρωπος αλλά ταυτόχρονα ισχυρογνώμων και ξεροκέφαλος. Η γυναίκα του πέθανε νωρίς και τον άφησε με ένα γιο με ελαφρύ κινητικό πρόβλημα. Δούλεψε για αρκετά χρόνια μάγειρας σε εστιατόρια άλλων αλλά την τελευταία εικοσαετία έχει το δικό του εστιατόριο, το καμάρι του, τη Λαγουδέρα. Μια παρηκμασμένη ψαροταβέρνα σε ένα προνομιούχο και ειδυλλιακό παραθαλάσσιο μέρος, το Φτασμένο. Ο Αντρέας βρίσκεται στη φάση που όλα του πάνε στραβά με τη Λαγουδέρα. Η όποια φήμη είχε το μαγαζί τα προηγούμενα χρόνια για την καλή σπιτική κουζίνα του, το έχει εγκαταλείψει και πλέον συσσωρεύονται μόνο χρέη και απελπισία. Δεν θα δει με καθόλου καλό μάτι την άφιξη του Κίμωνα στο χωριό και σύντομα θα πρέπει να αποφασίσει αν θα δεχτεί την πρόταση συνεργασίας του Chef για να σώσει το μαγαζί του. Ενώ, όμως, πιστεύει ότι ο chef θέλει να του «φάει» το μαγαζί στην πραγματικότητα άλλοι είναι αυτοί που επενδύουν στην πτώχευση και την εξαγορά της ταβέρνας…
Ο Κίμων Ορλώφ (Φάνης Μουρατίδης) είναι διάσημος σεφ της υψηλής γαστρονομίας, με πολλά αστέρια “Michelin”στο ενεργητικό του. Γοητευτικός, κλειστός, μοναχικός και απόμακρος χωρίς χόμπι και φίλους, προτιμά να κάνει παρέα με το υπερτροφικό «Εγώ» του. Παντρεύτηκε μικρός με τη Ναταλία, έκαναν έναν γιο αλλά εκείνος ήταν πάντα δοσμένος ολοκληρωτικά στον «κόσμο» της γαστρονομίας με αποτέλεσμα να χωρίσουν. Θα ταξιδέψει ως το Φτασμένο με τον γιο του για να σώσει την ταβέρνα του βιολογικού του πατέρα του, Αντρέα (Γιάννης Μπέζος). Τώρα θα πρέπει να πείσει τον Αντρέα να συνεργαστούν αλλά και να κρατήσει ασφαλές το μυστικό του: ότι είναι γιος του. Το ταξίδι του στο παραθαλάσσιο χωριό θα αλλάξει τα δεδομένα της ζωής του και θα τον φέρει αντιμέτωπο αλλά και μαζί με ανθρώπους που δεν είχε διανοηθεί όταν μαθαίνει ποιος είναι ο πραγματικός του πατέρας.
Ο Αλέκος Λεπίδας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) είναι ΕΣΠΑ lover, χαρακτηριστική περίπτωση αυτοδημιούργητου … των επιδοτήσεων! Κλασικός παράγοντας-λαμόγιο, λαϊκός και απότομος. Αν και μοιάζει να ασκεί διοικητική εξουσία στο Φτασμένο, επίσημα δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα. Είναι απλά παράγοντας με την ευρεία έννοια του όρου. Καναλάρχης, πωλητής ακινήτων και εκτάσεων μόνο σε ξένους και κυρίως σε Κινέζους αγοραστές πιστεύοντας ότι με τον τρόπο του συμβάλει στη σύσφιξη των συμμαχικών δυνάμεων. Εραστής του ωραίου δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από την Μαριέττα και κάθε τρεις και λίγο βρίσκει αφορμές για να βρίσκεται στο ζαχαροπλαστείο της. Έχει δανείσει αρκετά χρήματα στον Αντρέα όλα αυτά τα χρόνια που αντιμετωπίζει δυσκολίες με την ταβέρνα έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του να του «φάει» το μαγαζί. Δεν υπολόγιζε όμως την άφιξη του Κίμωνα (Φάνης Μουρατίδης) και την πρόταση συνεργασίας του στον Αντρέα που μπορεί να τινάξει στον αέρα το σχέδιό του…
Η Ζαμπέλα Μπασκιά-Λεπίδα (Ελένη Ουζουνίδου) είναι αδερφή του Αντρέα, ολίγον αφελής αλλά παμπόνηρη, ανασφαλής και καχύποπτη. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι λένε άλλο απ’ αυτό που σκέφτονται ή νιώθουν. Γεννημένη για μεγαλεία και για κοινωνική αποδοχή, είναι της πίστης ότι μόνο το χρήμα και η εξουσία κάνει τους ανθρώπους να σε σέβονται.. Παντρεμένη με τον Αλέκο Λεπίδα (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) με μεγάλη αδυναμία στον μικρό τους γιο, Μένιο (Κυριάκος Σαλής). Πιστή στο γάμο της μέχρι τη στιγμή που θα της μπουν υποψίες ότι ο Αλέκος την απατάει. Με τον Αλέκο έχουν το τοπικό κανάλι του Φτασμένου και η ίδια λατρεύει να παρουσιάζει πολύωρες εκπομπές τηλεπωλήσεων και τηλενοικιάσεων των ακινήτων της περιοχής που διαχειρίζονται.
Η Φάλον (Τζένη Μπότση), -κατά κόσμον Γαρυφαλιά Κατσαΐτη-, είναι η «Ψαρού του χωριού» με δικό της καΐκι! Λαϊκιά, φωνακλού, ντόμπρα, ερωτική, με φήμη που τη θέλει να έχει νταραβεριστεί με πολλούς άντρες της περιοχής αλλά δεν ισχύει. Σκόπιμα έχει αφήσει η ίδια να πλανάται αυτή η φήμη γιατί τη διασκεδάζει και την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες γυναίκες και γιατί η πελατεία της από άντρες ψαροφαγάδες είδε να αυξάνει… Όμως, η καρδιά της είναι δοσμένη στον Αντρέα, χωρίς δυστυχώς την ανταπόκριση που θα περίμενε. Το “Φάλον” της το έβγαλε ένας Αμερικάνος που την είχε ερωτευτεί παράφορα και ήθελε να την πάρει μαζί του αλλά δεν του έκανε τη χάρη. Την ερωτική της ζωντάνια και όρεξη που συνήθως αποθαρρύνει ο πεσμένος ψυχολογικά Αντρέας, την διοχετεύει προς τον Μαμαντού, έναν Σενεγαλέζο (Στέφανος Μουαγκιέ), που έχει σαν πλήρωμα στο αλιευτικό της.
Μαριέττα Έσπερ (Νικολέτα Κοτσαηλίδου): η μικροπαντρεμένη- μικροχωρισμένη ζαχαροπλάστισσα του Φτασμένου, που «μεθάει» με τα γλυκά της και την ομορφιά της όλο το χωριό. Ελεύθερο πνεύμα που έχει την κόρη της λάσκα και δε την περιορίζει όπως την περιόριζε ο πρώην άντρας της. Είναι δημοφιλής στο χωριό αλλά δεν έχει τίποτα ποτέ και με κανένα. Ο Αλέκος την πολιορκεί με χαλαρό φλερτ αρχικά που στη συνέχεια θα ενταθεί και η Μαριέττα θα τον δώσει στη Ζαμπέλα για να μην την πρήζει. Κίμωνας και Μαριέττα έρχονται κοντά παρά τις διαφορές τους, εξαιτίας της φιλίας των παιδιών τους. Μια φιλία που ο Κίμωνας θεωρεί ότι είναι έρωτας που τείνει να ολοκληρωθεί και νιώθει χρέος να προετοιμάσει τον άπειρο γιο του απέναντι στην «ξεπεταγμένη» κόρη της. Όμως ο έρωτας του Φίλιππου δεν είναι για τη Θάλεια αλλά για τη Μαριέττα φέρνοντάς την αντιμέτωπη με μια τραγικά δύσκολη συνθήκη που θα χειριστεί χαλαρά, ευαίσθητα και πανέξυπνα.
Η Φωτεινή Σπετσιώτη (Πηνελόπη Πλάκα): η όμορφη και φιλόδοξη μαγείρισσα, που απεχθάνεται την υψηλή γαστρονομία, θεωρώντας τη μία «πολυέξοδη ποζεριά»! Πιστεύει ότι η μαγειρική είναι δουλειά και όχι τέχνη. Θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει σεφ. Παθιασμένη, δυναμική και αντισυμβατική. Θα εργαστεί στη νέα εποχή της Λαγουδέρας και θα έρθει σε «δημιουργικές» συγκρούσεις με τον Κίμωνα προσπαθώντας να υπερασπιστεί την αξία των δικών της προτάσεων κόντρα στη τεράστια ισχυρογνωμοσύνη του Κίμωνα. Μέσα από την κόντρα τους όμως θα έρθουν πιο κοντά…
Ο Λάκης Λεπίδας (Ηλίας Μουλάς) είναι ο μεγάλος γιος του Αλέκου και της Ζαμπέλας και το μεγαλύτερο καμάκι του Φτασμένου. Fit, χύμα γκόμενος, λίγο αργόστροφος, καλόκαρδος, χωρίς απαιτήσεις ούτε από τη ζωή, ούτε από τον εαυτό του. Αφοσιωμένος στο θείο του Αντρέα που είναι και νονός του και από αγάπη και επειδή τον κάλυπτε στις αλητείες της εφηβείας του. Γενικά η οικογένεια του Αντρέα του πάει περισσότερο συν το δέσιμο που έχει με τον Σωκράτη. Δεν έχει ιδέα από κουζίνες.
Ο Σωκράτης Μπασκιάς (Λεωνίδας Μαράκης), γιος του Αντρέα, θετικός, ευαίσθητος, καλοκάγαθος, καλοπροαίρετος, είναι ο αρχισερβιτόρος στην ταβέρνα, άσχετος με τη νέα γαστρονομία. Το κινητικό του «κουσούρι» τον έχει μονίμως στην ανασφάλεια όσο κι αν προσπαθεί να το ξορκίσει είτε σα να μην υπάρχει περιμένοντας να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο είτε με το να αυτοσαρκάζεται… Νιώθει ένοχα που δεν είχε το σθένος να προστατεύσει τον πατέρα του από λάθη που κόστισαν στο μαγαζί τους. Νιώθει ένοχα που αφήνει το «πρόβλημα» να τον εμποδίσει να εκφραστεί όπως πρέπει. Στο πρόσωπο του Κίμωνα ο Σωκράτης, χωρίς να ξέρει τι τους συνδέει, θα βρει τον ιδανικό, φίλο και αδερφό και θα τον κοιτάζει με απερίγραπτη πίστη και ευγνωμοσύνη.
Ο Φίλιππος Ορλώφ (Παύλος Πιέρρος) είναι ο 17χρονος γιος του Κίμωνα. Μεγάλωσε με τέτοιον τρόπο από τη μητέρα του, ώστε να μη γίνει σαν τον πατέρα του. Δεν έχει καμία επαφή με τον πατέρα του αφού ήταν σχεδόν απόντας όσο μεγάλωνε. Ντροπαλός, μυγιάγγιχτος, δειλός που δεν έχει διαπεράσει ακόμα το κέλυφος του. Διαβητικός από παιδί με επακόλουθες στερήσεις και τους ανάλογους κινδύνους όταν –λόγω ηλικίας – αφήνει τον εαυτό του να ενδώσει στον πειρασμό. Μια τέτοια διαβητική κρίση του περνάει το «μικρόβιο» της Μαριέττας, γιατί όταν σωριάζεται αναίσθητος, η πανικόβλητη Μαριέττα μη ξέροντας τι του συμβαίνει προσπαθεί να τον συνεφέρει με το φιλί της ζωής. Αυτό για τον Φίλιππο είναι το πρώτο φιλί της ζωής του.
Ο Μένιος Λεπίδας (Κυριάκος Σαλής) είναι ο μικρότερος γιος του Αλέκου και της Ζαμπέλας. Μπορεί να είναι 20 χρονών αλλά κολλημένος στη Γ’ Λυκείου μέχρι νεωτέρας! Κακομαθημένος και τσόγλανος. Είναι η αδυναμία των γονιών του γιατί σ’ αυτόν βλέπουν στοιχεία του χαρακτήρα τους καθώς και την ικανότητα να υπερασπιστεί το όνομα και την περιουσία που δημιουργούν. Το στοίχημα που παίζει είναι να κατακτήσει την κόρη της Μαριέττας, τη Θάλεια.
Η Θάλεια (Νεφέλη Κουλούρη), κόρη της Μαριέττας, είναι το αλητάκι της περιοχής. Ερωτική και εξωστρεφής. Έχει την πιο υγιή, θετική και «εξωραϊστική» άποψη στο να είναι κανείς παιδί χωρισμένων γονιών. Για τη δική της φιλοσοφία αυτό είναι δώρο και τα επιχειρήματά της όσο προκλητικά κι αν ακούγονται, είναι αφοπλιστικά και λογικότατα. Η κατάρα της είναι ότι προσέλκυσε εντελώς άθελά της το ερωτικό ενδιαφέρον του Μένιου.
Η Λούνα (Νάντια Κοντογιώργη) είναι το δεξί χέρι των Ρώσων. Εμφανίζεται στο Φτασμένο σαν έμπορος καλαμαριών. Ισχυρισμός που, εν μέρει, είναι βάσιμος αφού όντως εμπορεύεται καλαμάρια, απλά τυγχάνει να είναι γεμιστά με… διαμάντια. Ο ρόλος της στο χωριό είναι υπόγειος και ο σκοπός της γεμάτος με δόλο. Εμπόδιο στα σχέδιά της θα μπορέσει να σταθεί μόνο σύσσωμο το Φτασμένο αλλά και ο απροσδόκητος έρωτας με τον εχθρό! Τι θα γίνει όμως όταν αποκαλυφθεί η καταγωγή της και τα πραγματικά της αφεντικά;
Και, τέλος, η Πέτρα (Ιωάννα Ασημακοπούλου): ανιψιά της Φάλον που καλείται να αναλάβει την πολύπαθη τράτα και τον Μαμαντού (Στέφανος Μουαγκιέ). Έχει στην κατοχή της πολλά ακαδημαϊκά εχέγγυα αλλά και πολλούς μισθούς από τον ΟΑΕΔ. Η μόνη της επαγγελματική διέξοδος είναι αυτή. Κύριο χαρακτηριστικό της η αδεξιότητα, με την οποία συμπάσχει ο αγαθός Σωκράτης. Οι συναντήσεις τους θα είναι γεμάτες απρόοπτα και ατυχίες. Θα πετύχει αυτό που δεν κατάφερε η θεία της, να ψαρέψει δηλαδή με τα ερωτικά δίχτυα της έναν Μπασκιά;

Συντελεστές της σειράς


Η ξεκαρδιστική κωμωδία «Πέτα τη φριτέζα» κάνει από πέρσι θραύση στην Ελλάδα, περισσότερο από ό, τι έκανε στην Ισπανία η σειρά “El Chiringuito de Pepe” στην οποία βασίζεται η «Φριτέζα»!. Και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν συνδυάζονται οι σπαρταριστοί διάλογοι και το ευφυές σενάριο του Γιώργου Κρητικού και του Μάκη Πιτταρά με την ευφάνταστη σκηνοθεσία του αποδεδειγμένα ταλαντούχου Ανδρέα Μορφονιού και με ένα δυναμικό καστ καταξιωμένων αλλά και νέων ηθοποιών!
Αφήστε που, στη νέα σεζόν, οι … φουρτούνες αρχίζουν, όταν το πρώτο γεμιστό καλαμάρι βγει από την κουζίνα της «Λαγουδέρας», στο Φτασμένο. Ρώσοι, διαμάντια και πολλές θύελλες έρχονται στο χωριό, σερβιρισμένες “a la Ανδρέας Μπασκιάς και Κίμωνας Ορλώφ”, με μοναδική συνταγή την πιο νόστιμη από όλες, εκείνην της αγάπης!

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός
Σενάριο: Γιώργος Κρητικός – Μάκης Πιτταράς
Κανάλι: ANT1
Εκτέλεση παραγωγής: J.K Productions
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Φάνης Μουρατίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τζένη Μπότση, Ελένη Ουζουνίδου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Πηνελόπη Πλάκα, Ηλίας Μουλάς, Λεωνίδας Μαράκης, Παύλος Πιέρρος, Στέφανος Μουαγκιέ, Κυριάκος Σαλής, Νεφέλη Κουλούρη.

Δείτε τα επεισόδια: Κυκλος Β

[adinserter block="14"]

Δείτε τα επεισόδια: Κυκλος Α

Δείτε Επίσης

[pt_view id="64d2cbbkj8"]