Τα καλύτερα μας χρόνια: Γνωρίστε καλύτερα την πρωταγωνίστρια Εριφύλη Κιτζόγλου!

0
422

Τα καλύτερα μας χρόνια: Η Εριφύλη Κιτζόγλου πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ και σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τις σπουδές της και την εμπειρία της στο χώρο της υποκριτικής και του θεάματος!

Aπό τη γεωλογία στην υποκριτική; Πω$ προέκυψε και σε ποιο σημείο αυτά τα δύο επαγγέλματα συγκλίνουν;

«Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να εντοπί­σω κάτι κοινό σε γεωλογία και υποκριτική, γι’ αυτό έχω διαλέξει το ένα από τα δύο. Στο Γεωλογικό μπήκα σχεδόν τυχαία, δίνοντας πανελλήνιες και επειδή προτιμούσα τις θειικές επιστήμες. Στην πραγματικότητα πάντα ένιωθα την ανάγκη να κάνω κάτι δημιουργικό και αυτή η ανάγκη μου δεν καλυπτόταν από τη γεωλογία, έτσι είπα να τολμήσω την υποκριτική».

Γεννημένη σε μια εποχή, που η τεχνολογία εξελίσσεται, σας ήταν εύκολο να βρείτε ία πατήματα σα$ στην εποχή που προ­βάλλει η σειρά;

«Τα πατήματα μου στη σειρά τα ψά­χνω μέσω της φαντασία$ και της έρευνας γύρω από την εποχή. Με την τεχνολογία, το υλικό που μπορεί να αντλήσει κανείς για τότε, είναι πλούσιο. Επίσης τυ­χαίνει να αγαπώ τη Nuvelle Vague οπότε είχα αναφορές για την εποχή. Ένας ακόμα τρόπος είναι οι συζητήσεις με ανθρώπους που ζούσαν τότε. γιατί μπορούν να σου μεταφέρουν τέλεια την ατμόσφαιρα, η οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία μέσω της υποκειμενικότητας».

Ζηλεύετε κάτι από εκείνη την εποχή; Κάτι που ενδεχομένου θα θέλατε να υπάρχει τώρα;

«Αν κάτι ζηλεύω είναι ίσως η συσπείρωση του κόσμου εκείνης της χρονικής περιόδου. Είναι μια εποχή που άλλαξαν πολλά και υπήρχε ορμή και αντίδραση, Σήμερα ζούμε την απόλυτη καταστολή».

θεωρείτε την ηρωίδα σας επαναστάτρια για την επο­χή της;

«Είναι επαναστάτρια γιατί αντιδρά στην καταπίεση που δέχεται από την κοινωνία και την οικογένεια της. Αντι­στέκεται στο μέλλον που άλλοι διάλεξαν για εκείνη και διεκδικεί το δικαίωμα της να επιλέγει η ίδια για τον εαυτό της. Αν αυτό το καινούριο γιατί έχει μεγαλώσει μέσα στους περιορισμούς και τι$ απαγορεύσεις και θέλει να ανακαλύψει τη δική της φωνή».

Πρότυπο της η Νανά…

«Ναι, σίγουρα ο λόγος της Νανάς έχει βαρύτητα για την Ελπίδα. Είναι ο άνθρωπος που τη$ έδωσε την ώθηση να ανακαλύψει κάτι άλλο έξω από τα στεγανά στα οποία ζει. Τη$ έμαθε να μη συμβιβάζεται με αυτό που θεωρείται κανονικό και πρέπον και να ψάχνει το δικό της μονοπάτι».

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV