Όσκαρ 2021: Γιατί αν ο Anthony Hopkins κερδίσει Όσκαρ, θα σπάσει ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού;

0
120

Όσκαρ 2021: Ο Anthony Hopkins έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να κατακτήσει φέτος το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία The Father. Και αν συμβεί, τότε σίγουρα θα έχει σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία του κινηματογραφικού θεσμού. 

Το 1968, η 80χρονη Edith Evans πέρασε στο… πάνθεον των υποψήφιων υπερηλίκων που διεκδίκησε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία“The Whisperers”.

Από τότε η Ακαδημία έχει θέσει 17 υπερήλικες ηθοποιούς ως υποψήφιους σε διάφορες κατηγορίες, όμως κανείς μέχρι φέτος, δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο 83χρονος Anthony Hopkins με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία The Father και την υποψηφιότητά του για Α’ ανδρικού σίγουρα έχει ήδη αφήσει πίσω του τον 79χρονο Richard Farnsworth (“The Straight Story”) που το 2000 είχε προταθεί για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού. Ο ηθοποιός είναι ο έβδομος γηραιότερος ηθοποιός που τίθεται υποψήφιος στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στα φετινά βραβεία Όσκαρ, ο διάσημος 83χρονος ηθοποιός έχει για αντιπάλους τους: Riz Ahmed (“Sound of Metal”), Chadwick Boseman (“Ma Rainey’s Black Bottom”), Gary Oldman (“Mank”), και Steven Yeun (“Minari”).

Να θυμίσουμε ότι ο Anthony Hopkins είχε κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο το 1992 για την ερμηνεία του στην ταινία Η σιωπή των Αμνών.

Η ταινία The Father βασίζεται στην ιστορία ενός ηλικιωμένου άντρα ο οποίος παλεύει με την γεροντική ανία καθώς αυτή επιδεινώνεται. Ο Hopkins καταφέρνει να δραματοποιήσει τον ρόλο του και να μεταφέρει με απόλυτη φυσικότητα στον θεατή τις δυσκολίες και τις συνέπειες που έχει μία τέτοια ασθένεια και συναντάται πολύ συχνά στις οικογένειες.

Η συμπρωταγωνίστρια του Anthony Hopkins, η Olivia Colman, είναι επίσης υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου και υποδύεται την κόρη του. Η ηθοποιός ήταν υποψήφια για Όσκαρ το 2019 για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία “The Favourite.”

Η ταινία The Father έχει συνολικά 6 υποψηφιότητες για φέτος και είναι οι εξής:
Καλύτερης ταινίας, Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, Καλύτερου Μοντάζ και Όσκαρ Καλύτερης σκηνογραφίας

Ο Χόπκινς έχει συνολικά έξι υποψηφιότητες Όσκαρ στην καριέρα του. Κέρδισε το 1992 το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου το 1994 ήταν και πάλι υποψήφιος για την ταινία Τα απομεινάρια μιας μέρας αλλά και δύο χρόνια αργότερα για την ταινία Nixon.

Δείτε το παρακάτω επίσημο τρέιλερ για την ταινία The Father που ίσως χαρίσει στον διάσημο ηθοποιό Όσκαρ:

cat_Hollywood

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV