Σχέση | Απλώς φίλοι ή κάτι παραπάνω;

0
421
σχέση - φίλοι ή εραστές

Ξυπνάτε τις περισσότερες μέρες δίπλα στον «δικό» σας άνθρωπο, ο οποίος σας καταλαβαίνει και σας γνωρίζει καλά! Θεωρείτε, λοιπόν, ότι αυτός είναι το κατάλληλο ταίρι για σας. Η “σχέση” σας. Ωστόσο, αρκετές φορές, αυτή η δι-αίσθησή σας αποδεικνύεται λανθασμένη… Γιατί, μπορεί να είναι καλός για φίλος, αλλά όχι κατάλληλος για καλός εραστής σας.

Ακολουθούν πέντε συνηθισμένες καταστάσεις στις σχέσεις των ανθρώπων, μέσω από τις οποίες μπορείτε να καταλάβετε εάν είναι προτιμότερο να παραμείνετε «απλώς φίλοι».

  • Είστε έτοιμοι για σχέση;

Αυτή είναι η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας: Θέλετε να ζείτε μια ανέμελη ζωή ο ένας μαζί με τον άλλο ως φίλοι και η φιλία σας να μην περιλαμβάνει ευθύνες, προσδοκίες ή μήπως είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε τις ευθύνες απέναντι στον εαυτό σας και στον άλλο, αντιμετωπίζοντας μαζί, σαν σύντροφοι και εραστές, τα προβλήματα και τις προκλήσεις της καθημερινότητας; Εάν στη μέχρι τώρα κοινή πορεία σας και ενώ προσπαθείτε να βρείτε μέσα σας την απάντηση, προκαλούνται μεταξύ σας εντάσεις και ξοδεύετε περισσότερο χρόνο διαφωνώντας παρά κάνοντας έρωτα, καλύτερα να μείνετε φίλοι.

  • Οι στόχοι στη ζωή σας είναι εντελώς διαφορετικοί

Μήπως σαν χαρακτήρας είστε φιλόδοξοι και στη ζωή σας βάζετε υψηλούς στόχους που θέλετε να πετύχετε, ενώ αυτό δεν ισχύει σχετικά τον σύντροφό σας; Συχνά, αυτή η αντίθεση προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη σχέση. Τα οποία με την σειρά τους οδηγούν σε απογοητεύσεις και πικρία. Αν αυτή είναι η κατάσταση στη σχέση σας, τότε είναι προτιμότερο να μείνετε φίλοι.

  • Οι ηθικές σας αξίες είναι τελείως διαφορετικές

Προκειμένου μια σχέση να κυλά και να εξελίσσεται αρμονικά, είναι σημαντικό και οι δύο να πιστεύετε σε παρόμοιες αξίες. Δηλαδή η ζωή και των δύο σας να παίρνει νόημα εξαιτίας όμοιων ή παρόμοιων λόγων. Δεν αποτελεί πρόβλημα, εάν έχετε διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα θέματα και ασχολείστε με διαφορετικά χόμπις. Άλλωστε η διαφορετικότητα στις απόψεις είναι δείγμα υγείας σε μια σχέση. Ωστόσο, εάν οι ηθικές σας αξίες είναι ακραία διαφορετικές σε ορισμένα θέματα, είναι λίγο δύσκολο να ζήσετε μαζί δίχως να προκαλούνται ψυχοφθόρες εντάσεις και συγκρούσεις.

  • Νιώθετε εμμονή και παθολογική ζήλια για τον σύντροφό σας

Εάν οι ίδιοι νιώθετε έμμονη παθολογική «ζήλια» και είστε υπερβολικά κτητικοί ως προσωπικότητες απέναντι στον σύντροφό σας, συνιστάται να μείνετε φίλοι. Αρκετοί άνδρες και γυναίκες δεν είναι καθόλου ανεκτικοί και ανοιχτόμυαλοι. Ακόμα κι όταν ο σύντροφός τους μιλά σε κάποιον άλλον. Εάν, από την άλλη πλευρά, ο σύντροφός σας προβαίνει συχνά σε «σκηνές» έντονης ζηλοτυπίας εκφράζοντας κτητικότητα σε βαθμό εμμονής, είναι καλύτερο να μην ξεκινήσετε καν μια σχέση. Και αυτό επειδή πιθανότατα θα σας μπλέξει σε μια πολύ δυσάρεστη περιπέτεια.

  • Η σχέση σας είναι καθαρά σεξουαλική

Αν και το σεξ είναι ουσιαστικό κομμάτι μιας σχέσης, μια σχέση που βασίζεται αποκλειστικά στο σεξ συνήθως δεν διαρκεί. Επομένως, εάν η ερωτική επαφή είναι το μόνο πράγμα που σκέφτεστε όταν βρίσκεστε, προτιμότερο να παραμείνετε «μόνο φίλοι» ή να διατηρήσετε το “status quo” μιας «ελεύθερης σεξουαλικής σχέσης». Συμφωνώντας όμως και οι δύο στην απουσία οποιασδήποτε δέσμευσης από οποιαδήποτε πλευρά.