Νάντια Μπουλέ: «Ήταν δύσκολες οι πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό, ταλαιπωρήθηκα λίγο σωματικά»

0
93

H Νάντια Μπουλέ εδώ και δύο μήνες βιώνει μοναδικά τη μητρότητα έχοντας φέρει στον κόσμο την κόρη της, Σεμέλη.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια μίλησε για όσα τη δίδαξε η εγκυμοσύνη και γιατί στην αρχή ήταν διστακτική με τη μητρότητα.

Σε πετυχαίνω στην πιο ξεχωριστή στιγμή της ζωής σου.

Σίγουρα, τους δύο τελευταίους μήνες που έχω γίνει μητέρα, έχω περάσει σε διαφορετική φάση ζωής γιατί έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες μου. Έχουν έρθει τα πάνω κάτω και αισθάνομαι πολύ όμορφα για αυτή την αλλαγή. Παρόλο που ήμουν έγκυος και γέννησα μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες του COVID-19, απόλαυσα την περίοδο της εγκυμοσύνης και ήμουν πολύ ήρεμη. Ήμουν τυχερή γιατί είχα πολύ καλή εγκυμοσύνη -μπορούσα να δουλεύω και να γυμνάζομαι μέχρι περίπου τους οκτώμισι μήνες- και προσπάθησα να ελέγξω τις αγωνίες μου που πολλαπλασιάστηκαν λόγω της πανδημίας. Εξέπληξε ακόμα και μένα η ηρεμία που είχα γιατί γενικά είμαι πολύ νευρικός άνθρωπος και μου αρέσει να έχω τον έλεγχο. Επειδή ένιωσα πως στην εγκυμοσύνη τα πράγματα είναι- πολύ μακριά από τον έλεγχο μας και σε μια τέτοια φάση ζωής αναλαμβάνει η φύση για μας, αφέθηκα σε αυτή την κατάσταση, κάτι που μου έκανε καλό.

Τι σε δίδαξε η εγκυμοσύνη σου;

Ότι είναι υπέροχο να αφήνεσαι σε αυτά που εμφανίζονται στη ζωή σου και ότι πολλές φορές δεν ξέρεις ούτε ο ίδιος το σωστό χρόνο. Επίσης, πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή συντρόφου, με τον οποίο, αποκτώντας παιδί, ενώνεσαι για μια ζωή.

Δεν ήσουν από τις γυναίκες που έχουν στόχο ζωής τη δημιουργία οικογένειας ή το γάμο. Σίγουρα δεν ήταν προτεραιότητα σου. Τι άλλαξε;

Έχεις δίκιο. Παρόλο που ήμαστε πάνω από έξι χρόνια μαζί, με τον Γιώργο δεν είχαμε βάλει ως στόχο την απόκτηση παιδιού. Στο παρελθόν, μάλιστα, η σκέψη της εγκυμοσύνης με φόβιζε ως εξέλιξη μιας σχέσης. Δεν είχα θέσει ποτέ ως προτεραιότητα να γίνω μητέρα – είχα ταλαιπωρηθεί και από μικρή ηλικία με διάφορα ορμονικά και γυναικολογικά θέματα, οπότε σκεφτόμουν ότι, ενδεχομένως για ιατρικούς λόγους, δεν ήταν εφικτό να συμβεί. Το είχα συζητήσει και με το γιατρό μου, ο οποίος με είχε συμβουλέψει να μην το αφήσω να έρθει πολύ αργά στη ζωή μου, αν και εφόσον το αποφάσιζα. Επίσης, ήμουν πολύ συγκεντρωμένη στο κομμάτι των επαγγελματικών. Η εγκυμοσύνη μου ήρθε να μου δείξει ότι τα πιο ωραία πράγματα έρχονται όταν δεν τα προγραμματίζεις ή δεν τα περιμένεις. Γι’ αυτό και έβαλα σε δεύτερο πλάνο το άγχος και τις φοβίες μου και αποφάσισα να τη βιώσω όσο το δυνατόν πιο ήρεμα.

Γιατί ήσουν φοβισμένη και διστακτική ως προς το κομμάτι της μητρότητας;

Νομίζω ότι η κύρια πηγή του δισταγμού μου ήταν η ευθύνη που συνοδεύει την απόκτηση ενός παιδιού και το γεγονός ότι είναι μια παντοτινή δέσμευση που καθορίζει τον προγραμματισμό της ζωής και της καθημερινότητας σου. Επίσης, πάντα σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να ανταποκριθώ σωσία σε κάτι τόσο σημαντικό, αν θα γινόμουν καλή μαμά. Είναι τόσο σπουδαίο το έργο της διαμόρφωσης ενός ανθρώπου που είναι λογικό να σε προβληματίζει. Όμως, από την άλλη, παρόλο που μου το έλεγαν, ειλικρινά δεν περίμενα πόσο ωραίο είναι αυτό που ζεις με το παιδί σου και πόσο δυνατά τα συναισθήματα που σου, γεννιούνται. Είμαι ερωτευμένη μαζί της!

Θυμάσαι πώς αισθάνθηκες όταν ανακάλυψες όταν ήσουν έγκυος;

Ήταν βράδυ, ήμουν μαζί με τον Γιώργο στο σπίτι καν εκείνος μιλούσε στο τηλέφωνο για δουλειά όταν έκανα το τεστ εγκυμοσύνης.. Δεν πίστευα ότι ήμουν έγκυος, είχα μικρή καθυστέρηση, που για τα δεδομένα μου όμως ήταν φυσιολογική. Το έκανα κυρίως γιατί δεν ήθελα να έχω δεύτερες σκέψεις και να μπορώ να τρώω και να πίνω ανεμπόδιστα καθώς ήταν η περίοδος της καραντίνας και περνούσαμε πολύ χρόνο στο σπίτι. Σοκαρίστηκα όταν βγήκε θετικό. Την επόμενη μέρα έκανα δεύτερο τεστ, που βγήκε επίσης θετικό, και επικοινώνησα με το γιατρό μου για να τον ενημερώσω λέγοντας του ότι πιθανόν να μην ήταν σωστά τα αποτελέσματα! Εκείνος βέβαια μου εξήγησε ότι είμαι ξεκάθαρα έγκυος και μου είπε ότι καλύτερα θα ήταν να συζητούσαμε από κοντά.

Τον τοκετό και τις πρώτες ημέρες στο σπίτι με το μωρό τις βίωσες το ίδιο ήρεμα με την εγκυμοσύνη σου;

Ο τοκετός μου ήταν υπέροχος, μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, όπως ακριβώς και η εγκυμοσύνη μου. Αν και φοβόμουν τη διαδικασία, ακολούθησα κάποια βασικά βήματα, τα οποία με βοήθησαν πολύ. Ασχολούμαι ολιστικά με το θέμα του wellness, σε ό,τι αφορά τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία, την καλή ζωή και την ευεξία, οπότε υιοθέτησα κανόνες καλής ζωής και εκείνη την περίοδο. Επισκέφθηκα από νωρίς διατροφολόγο για να μπορέσω να κρατηθώ στα σωστά κιλά με το σωστό τρόπο. Επίσης, έκανα πλάτες μέχρι τον όγδοο μήνα κάτι που αποδείχθηκε ότι με βοήθησε πολύ εκείνους τους εννέα μήνες-, ενώ η εξοικείωση με τη σωστή αναπνοή από τα χρόνια που κάνω φωνητική και τραγούδι συνέβαλε απεριόριστα κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Γέννησα φυσιολογικά με επισκληρίδιο, αλλά είχα ζητήσει από το γιατρό μου, αν τα πράγματα δυσκόλευαν πολύ, να προχωρούσε σε καισαιρική. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Πιο δύσκολες ήταν οι πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό, τότε ταλαιπωρήθηκα λίγο σωματικά. Το πρώτο διάστημα ζορίστηκα αρκετά με το θηλασμό, γιατί απαιτεί υπομονή και προσπάθεια, σιγά σιγά όμως βρήκαμε το ρυθμό μας. Σε όλο αυτό ίο ταξίδι ήταν και είναι δίπλα μου ο Γιώργος, ο οποίος, παρότι στην αρχή ένιωθα ότι δεν έκανα τίποτα καλά, ήταν ο πιο υποστηρικτικός και καθησυχαστικός σύντροφος. Είναι πολύ σημαντικό ο σύντροφος να είναι πραγματικό στήριγμα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, κι εκείνος με βοήθησε να βιώσω όσο το δυνατόν πιο ομαλά τη μετάβαση και τις νέες συνθήκες στην καθημερινότητα μας.

Πηγή:Hello

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV