Kωστής Μαραβέγιας: Η ζωή με τις νταλίκες, ο Manu Chao και η «κουμπάρα» Ρενέση

0
170

Ο Κωστής Μαραβέγιας, σε συνέντευξή του μίλησε για τις νταλίκες του πατέρα του που ήταν ευλογία και κατάρα μαζί, για τα νεανικά του ινδάλματα και τη συνύπαρξη του με τον Manu Chao.

«Οι νταλίκες του πατέρα μου ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής μου. Ηταν παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, αφού πάντα υπήρχε ένας οδηγός που τηλεφωνούσε γιατί είχε ένα πρόβλημα και περίμενε τη λύση να τη δώσει ο πατέρας μου. Οπότε για μένα οι νταλίκες είναι και ευλογία και κατάρα μαζί. Ευλογία γιατί προφανώς με μεγάλωσαν, πήγα στα ωδεία μου, σπούδασα στην Ιταλία και κατάρα γιατί έβλεπα διαρκώς τον πατέρα μου αγχωμένο, με προβλήματα υγείας μετέπειτα. Το πρώτο μου ταξίδι στην Ιταλία το έκανα με την νταλίκα. Με τη μητέρα μου κι έναν οδηγό του μπαμπά μου. Και άνοιξαν μπροστά μου άλλοι ορίζοντες».

«Στα νεανικά μου χρόνια είχα ως ίνδαλμα το συγκρότημα Mano Negra και τον Manu Chaο. Ο Manu Chao ήταν καλλιτέχνης που πρέσβευε ό,τι αγαπούσα πολιτικά, μουσικά, ιδεολογικά και αισθανόμουν ότι ήταν αυτός που έδειχνε τον δρόμο. Και συνέβη να τον γνωρίσω στο Παγκράτι, γιατί είχε φίλους Ελληνες. Το μεγάλο μου απωθημένο, λοιπόν, ήταν να συνυπάρξω με τον Manu και το κατάφερα και γι’ αυτό ευχαριστώ την Κλέλια Ρένεση, φυσικά, που ήταν η “κουμπάρα” της γνωριμίας μας. Ηταν μεγάλη η συγκίνηση για μένα να παίξω κιθάρα μαζί του, να πάμε βόλτες στο Παγκράτι, να μοιραστούμε σκέψεις, να φάμε, να τον ακούσω να μου λέει τα νέα του τραγούδια. Ηταν κάτι πολύ όμορφο.

Οπως με τον Μορικόνε, αλλά τότε ήμουν πιτσιρικάς και δεν πολυκαταλάβαινα τα πράγματα. Ενώ κάναμε έναν μήνα εντατικά μαθήματα μουσικής για ταινίες, ήμουν τόσο καμένος νέος που σε ένα μάθημα του κάναμε κοπάνα με δύο Ιταλούς συμφοιτητές! Είχα το θράσος να φύγω από μάθημα του Μορικόνε για να πάω βόλτα στη Σιένα! Παρεμπιπτόντως, αγαπώ βαθιά τον κινηματογράφο. Μου αρέσει να συνθέτω εικόνες μαζί με ήχους, οπότε θα ήθελα σε κάποια φάση, ελπίζω όχι πολύ μετά, να καταφέρω να κάνω μια σύνθεση εικόνας με μουσική, κάτι σαν ταινία δηλαδή. Αυτό είναι ένα όνειρο», είπε ο Κωστής Μαραβέγιας στο περιοδικό Gala.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV