Κωστής Μαραβέγιας: «Συνεχίζω να τραγουδώ για τον έρωτά μου»

0
115

Ο Κωστής Μαραβέγιας πριν από λίγες ημέρες έκανε πρεμιέρα με τη νέα μουσική εκπομπή «Δυνατά» στην ΕΡΤ1.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για όσα πρόκειται να δούμε, για την πρώτη του συναυλία και την εφηβεία του.

«Μου αρέσει η μουσική, όχι μόνο από την πλευρά της ακρόασης, αλλά και από την πλευρά των ανθρώπων που συνδέονται με τη μουσική. Οι σκέψεις τους, ο λόγος τους, οι αγωνίες τους, οι αναζητήσεις τους… Με ενδιέφερε πολύ να συναντηθώ με αυτούς τους ανθρώπους και, εκτός από το να τραγουδήσουμε, μαζί και να σκαρφιστούμε τραγούδια, να αναζητήσουμε δρόμους μέσα από τον διάλογο και τη συνέντευξη. Αυτό ακριβώς είναι η νέα εκπομπή της ΕΡΤ1 “Δυνατά”.

Εννοείται ότι θα φιλοξενηθούν καλλιτέχνες από όλους, τους χώρους. Χθες γυρίσαμε με τον Γιώργο Μαργαρίτη, με τον οποίο κάναμε μια υπέροχη κουβέντα. Πάντα ήμουν ανοιχτός σε όλα τα είδη της μουσικής. Αλλωστε, όλοι κάνουμε λαϊκό τραγούδι με έναν τρόπο. Είτε ποπ είναι, είτε σουίνγκ, είτε τζαζ είτε έντεχνο- αν και δεν μου αρέσει ο όρος λαϊκό- τραγούδι είναι επί της ουσίας. Εχει θεματικές όπως ο έρωτας, η απώλεια, η αδικία. Προφανώς και θα μπορούσα να βρεθώ στην εκπομπή με την Αννα Βίσση, τη Δέσποινα Βανδή, την Πάολα. Εχουν υπέροχες φωνές, έχουν ερμηνεύσει ωραία τραγούδια, τις εκτιμώ πολύ ως επαγγελματίες και ως συναδέλφους. Εχω βρεθεί σε ιδιωτικό περιβάλλον με τραγουδιστές που κάποιος θα έλεγε ότι τα μουσικά μας είδη δεν ταιριάζουν. Γιατί να μην το κάνω και σε πλατό; Μου αρέσει μια εκπομπή ανοιχτή σε όλα τα είδη της μουσικής, με ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν κι έχουν κάτι να πουν».

«Η πρώτη μου συναυλία ήταν στο Αγρίνιο, ερμήνευσα το ‘’Imagine” μπροστά στο κοινό και πάλευα να συγκινήσω τον τότε ερωτά μου με το τραγούδι. Υπέρτατη μορφή επικοινωνιακής πολιτικής ερωτευμένου η μουσική! Σήμερα συνεχίζω να τραγουδώ για τον ερωτά μου. Από τότε κατάλαβα πόσο μπορεί η μουσική να γλυκαίνει την ψυχή, να χαϊδεύει τα τραύματα, να δίνει ελπίδα και φως στα σκοτάδια της καθημερινότητας. Η μουσική είναι άγιασμα για μένα.

Στις δυσκολίες της εφηβείας κράταγα την κιθάρα μου στο δωμάτιο και είχα αυτή την παρηγοριά. Είναι σαν να υπάρχει πάντα κάποιος δίπλα σου. Σαν φύλακας-άγγελος. Η μεγαλύτερη δυσκολία στην εφηβεία μου ήταν η ίδια η εφηβεία μου. Οπως και για πολλά άλλα παιδιά. Είναι ένα ηφαίστειο η εφηβεία που εκρήγνυται και δεν ξέρεις πού να κρυφτείς και πώς να προστατευτείς από τη λάβα που πετάγεται. Δεν έχω όμως παράπονο. Μετά ήρθε μια νεότητα άκρως θετική και μια ωρίμανση ακόμα καλύτερη. Οσο περνούν τα χρόνια είναι όλο και καλύτερα τα πράγματα», είπε στο Gala.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV