Εριφύλη Κιτζόγλου-Δημήτρης Καπουράνης: «Στη δεύτερη σεζόν έρχονται ριζικές αλλαγές»

0
140

Οι δύο ηθοποιοί μετά την αποφοίτησή τους από τη Δραματική Σχολή, έκαναν το ντεμπούτο τους στην τηλεόραση, ενσαρκώνοντας τα παιδιά του ζεύγους Αντωνοπούλου στην επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια».

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στα «Καλύτερα μας χρόνια»;

Δ.Κ Κατ’ αρχάς, οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Σοφία Δημοπούλου από την Ready2Cast που με πρότεινε στη παραγωγή, έχοντας δει υλικό μου από τις πτυχιακές εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Ε.Κ Η συμμετοχή μου στη σειρά προέκυψε μέσω της συνηθισμένης διαδικασίας casting. Ήμουν στο 4ο έτος της σχολής όταν μας κάλεσαν να συμμετάσχουμε και ήταν κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας.

Τι ήταν αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη σειρά;

Δ.Κ Με ιντρίγκαρε αρκετά η εποχή που διαδραματίζεται η σειρά, καθώς και ο ρόλος του Αντώνη. Επιπλέον, η καλή φήμη της Tanweer, με έκανε να μην διστάσω να “κλείσω” τη δουλειά αυτή.

Ε.Κ Το βασικό στοιχείο της σειράς που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, είναι η διαδρομή στους χρόνους στους οποίους αναφέρεται. Η αφήγηση ξεκινά από το ‘69 και κάνει μια ανασκόπηση των γεγονότων της περιόδου της δικτατορίας. Η αφήγηση όμως περιέχει στοιχεία μυθοπλασίας, κάνοντάς την μία σειρά που μπορεί να παρακολουθήσουν άνθρωποι που έζησαν εκείνη την εποχή, αλλά και παιδιά που σήμερα βρίσκονται στην ηλικία του μικρού Άγγελου.

Τι να περιμένουν οι τηλεθεατές από τη δεύτερη σεζόν της σειράς;

Δ.Κ. Στη δεύτερη σεζόν έρχονται ριζικές αλλαγές, κατ’ ουσίαν ριζικές. Καθώς, ποιος ξέρει, μπορεί να αποχαιρετήσουμε κάποια πρόσωπα και να υποδεχθούμε νέα.

Ε.Κ. Αλλάζουν πολλά στη 2η σεζόν. Βασική αλλαγή είναι ότι με την πτώση της χούντας μπαίνουμε στην μεταπολίτευση. Αυτό αλλάζει τις ισορροπίες της οικογένειας των Αντωνόπουλων, αλλά και της κοινωνίας, σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Ό,τι μέχρι τώρα θεωρούταν σταθερό, ανατρέπεται και γεννά κάτι νέο και εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο.

Ζηλεύετε κάτι από την εποχή στην οποία εξελίσσεται η συγκεκριμένη σειρά;

Δ.Κ. Την αφέλεια και την ορμή που είχε η νεολαία.

Ε.Κ. Η αλήθεια είναι πως δεν θα έλεγα ποτέ πως ζηλεύω κάτι από μια εποχή που την στιγμάτισε η χούντα και η ανελευθερία. Ωστόσο οφείλω να ομολογήσω πως το σήμερα για εμένα φαντάζει σαν μια εποχή ταχύτητας και επιφάνειας. Συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές που δεν προλαβαίνουμε ως άτομα να αφουγκραστούμε, να τις αφομοιώσουμε, να προβληματιστούμε πάνω σε αυτές και να δημιουργήσουμε συλλογικές μνήμες, στον βαθμό που συνέβαινε κάποτε.

Υπήρξε κάποια στιγμή που σας συγκίνησε και ενδεχομένως δακρύσατε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;

Δ.Κ. Στη σκηνή με τον Κώστα Αρζόγλου, καθώς και στη σκηνή με τον Γιώργο Κωνσταντίνου. Δεν θα το κρύψω.

Ε.Κ. Θυμάμαι τη συγκίνηση όλων μας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του επεισοδίου που συμμετείχε ο κος Κώστας Αρζόγλου, ως ένας συγγενής της οικογένειας, που μέχρι να εμφανιστεί, τον θεωρούσαμε νεκρό. Αφηγούνταν πως πέρασε όλη του τη ζωή κρυμμένος σε ένα υπόγειο για να μην τον εκτελέσουν, διότι ήταν αντάρτης. Είναι ένα πολύ σκοτεινό ιστορικά σημείο της Ελλάδας και ο τρόπος που διηγούνταν όσα συνέβησαν ο κος Αρζόγλου, μας έκανε όλους να ανατριχιάσουμε.

Έχει αλλάξει πολύ η ζωή σας μετά τη συμμετοχή σας σε αυτή τη σειρά;

Δ.Κ. Η ΕΡΤ έχει διαχειριστεί άψογα την προβολή μας στα μέσα. Οπότε δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η καθημερινότητά μου λόγω της “δημοσιότητας”.

Ε.Κ. Η ζωή μου άλλαξε έτσι κι αλλιώς όταν ξεκίνησα να δουλεύω στη σειρά. Ήταν η πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία μετά τη σχολή και η καθημερινότητα μέσα στα γυρίσματα διέφερε πολύ απ’ ό,τι είχα ζήσει μέχρι τότε. Είναι όμορφο όταν ακούς κόσμο που δεν γνωρίζεις προσωπικά, να σου λέει πόσο εκτιμά αυτό που κάνεις, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικά η “διασημότητα” στη ζωή μου και δεν αποτελεί στόχο μου.

Πηγή:Εγώ

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV