Φίλιππος Σοφιανός: «Η κάθε καρέκλα εξουσίας συνοδεύεται και με ένα καλάμι δίπλα»

0
93

O Φίλιππος Σοφιανός μιλώντας για τις καταγγελίες του περασμένου χειμώνα, δεν έκρυψε το σοκ που είχε υποστεί τότε.

Ο σπουδαίος ηθοποιός ανέφερε: «Με σόκαρε το αντικείμενο των κατηγοριών που ασκήθηκαν στον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη. Οι άλλες προβληματικές συμπεριφορές που ακούστηκαν ήταν ήσσονος σημασίας.

Αυτά συμβαίνουν πάνω στην τρέλα της δουλειάς στο θέατρο. Αλλά οι βιασμοί ξεπερνούν κάθε όριο. Εκεί φτάσαμε λόγω της ανοχής και του φόβου από την τεράστια ανασφάλεια που έχει ο κλάδος μας. Το να ψάχνεις δουλειά δύο φορές τον χρόνο είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το καταλάβει. Και υπάρχει πολύς ανταγωνισμός και πολύς κόσμος με ελαστικές συνειδήσεις. Η κάθε καρέκλα εξουσίας συνοδεύεται και με ένα καλάμι δίπλα. Κι αν κάποιος το καβαλήσει, αρχίζουν τα παρατράγουδα. Εγώ είμαι με τα θύματα. Το δράμα του θύτη δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αυτοί οι άνθρωποι να φτάσουν σε τέτοια εγκλήματα».

Το έργο «Υποχώρηση από τη Μόσχα» μιλάει για την κούραση στον γάμο και το διαζύγιο. «Ενα διαζύγιο μπορεί να είναι πιο στρεσογόνο και από έναν θάνατο. Τα επακόλουθα του είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμα. Φωτίζει με υπέροχο τρόπο την απέραντη μοναξιά της γυναίκας που μένει πίσω. Αν σκεφτείς ότι έχω κάνει τρία διαζύγια και τρία παιδιά, σε αυτόν τον ρόλο βρήκα πράγματα δικά μου που δεν είχα νιώσει ότι ήταν αυτά που με ώθησαν να προχωρήσω στα διαζύγια. Σαν να βρήκα ένα manual της ζωής μου σε αυτό το έργο, με πάρα πολλές απαντήσεις. Αυτός ο ρόλος είναι πολύ σημαντικός για μένα».

Και τι πρέπει να κάνει κάποιος για να έχει ένα ανώδυνο διαζύγιο; «Αν έχει καλή παιδεία, δεν υπάρχουν παρατράγουδα. Αλλά ένας απαίδευτος άνθρωπος, που η ψυχή του ανταριάζεται, δεν ξέρει πώς να μεταφράσει την οδύνη ενός διαζυγίου. Και έχει αισθήματα εκδίκησης και πολύ ταπεινά ένστικτα. Οταν υπάρχει εκδικητικότητα, τα πράγματα είναι επικίνδυνα».

Ο Φ. Σοφιανός θέλει πολύ να κάνει νέο ξεκίνημα και στην τηλεόραση. «Μακάρι να βρεθεί κάτι καλό. Παλεύω να αποκαταστήσω τη σχέση μου με τα κανάλια. Αλλά υπάρχει ένα σοβαρό θέμα σήμερα στην τηλεόραση: Προτιμούν τους ηθοποιούς που έχουν πολλούς ακολούθους στα social media. Εγώ είμαι πολέμιος του Facebook, καθώς το θεωρώ επικίνδυνο ακόμα και για τη δημοκρατία μας», είπε στο Secret.

Διαβάστε επίσης:

Ο Φίλιππος Σοφιανός μιλά για όλα στο gossip-tv.gr: «Παρακαλώ να σταματήσει αυτό το αστείο…»

Αποκλειστικό: Πρεμιέρα για Σοφιανό – Υψηλάντη! Δείτε για πρώτη φορά την αδερφή του ηθοποιού

Σοφιανός: Αυτή είναι η σχέση του με την Τέτα Καμπουρέλη – «Να προσέχουμε όταν «αμολάμε» λεζάντες»

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV