Κατερίνα Παπουτσάκη: «Ο κόσμος έχει ανάγκη να πάει στο θέατρο, να κερδίσει τον χαμένο χρόνο»

0
109

Η εσωτερική λάμψη που πηγάζει από μέσα της, μόνο τυχαία δεν είναι. Ο λόγος για την Κατερίνα Παπουτσάκη.

Η γοητευτική ηθοποιός μίλησε για τα επαγγελματικά της, για το νέο τραγούδι που κυκλοφόρησε και αν την αγχώνουν τα ποσοστά τηλεθέασης.

Επαγγελματικά τι κάνετε αυτή την περίοδο;

Βρίσκομαι σε μια άκρως δημιουργική φάση, έχω ξεκινήσει πρόβες στο Μέγαρο Μουσικής για την «Αυλή των θαυμάτων», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Στέφανος Κορκολής, ενώ τους στίχους ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και οι χορογραφίες είναι του Φωκά Ευαγγελινού. Επιπλέον είμαι στην σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια», όπου υποδύομαι τη «Μαίρη» και πάει πάρα πολύ καλά. Παίζουμε κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 23:00, σε σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού. Είμαστε και εκεί ένας καταπληκτικός θίασος και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε όλοι κοινό κώδικα και συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά. Αυτό μαζί με το σενάριο, είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας. Δημιουργείται ένα πολύ καλό και άρτιο αποτέλεσμα, με αυθεντικότητα και νοσταλγική διάθεση.

Μέσα σε όλα αυτά, κυκλοφορήσατε και τραγούδι…

Ναι. Η «Πεταλούδα» είναι το δεύτερο κομμάτι που κυκλοφόρησε, το πρώτο ήταν η «Σκλάβα» τον Μάιο. Σε έναν μήνα περίπου, φαντάζομαι, θα βγει και το επόμενο. Η αλήθεια είναι πως και το κομμάτι της μουσικής με έχει απασχολήσει πολύ, από πολύ μικρή δουλεύω τη φωνή μου και κάνω μαθήματα. Έχω και μια συμμετοχή στο κομμάτι των τίτλων της σειράς.

Μετά από αρκετό καιρό, γίνεται επιτέλους επανεκκίνηση στα θέατρα…

Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό, γιατί το θέαμα και όσοι δουλεύουν γι’ αυτό, είχαν πληγεί πολύ από τον κορονοϊό. Είναι μια παρηγοριά, που ξεκινάμε πάλι και σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και σε πρακτικό, ειδικά για όλους εκείνους που τόσο καιρό ζούσαν με επιδόματα.

Είστε από τις τυχερές ηθοποιούς, που και μέσα στην πανδημία, είχατε δουλειά…

Ναι βέβαια, ήταν ευχής έργον που ήμουν σε αυτή τη δουλειά της ΕΡΤ, η οποία μας κρατούσε «ζωντανούς», πέραν από το οικονομικό και στο ψυχολογικό κομμάτι. Ήταν μια πολύ καλή συγκυρία, που έδωσε σε όλους μας ζωή και φυσικά συνεχίζουμε δυναμικά. Αυτό που μου κάνει εντύπωση με τη συγκεκριμένη σειρά, είναι ότι έχει απήχηση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, απευθύνεται σε όλους και σε όλα τα γούστα.

Τα ποσοστά τηλεθέασης σας αγχώνουν, τα παρακολουθείτε;

Το γεγονός ότι για την ΕΡΤ δεν είναι απόλυτος στόχος η τηλεθέαση, μας καθησυχάζει και εμάς. Φυσικά και το κανάλι θέλει να πάει καλά, αλλά και το ΕΡΤFLIX έχει πλέον μια δυναμική.

Φέτος τα κανάλια κάνουν στροφή στη μυθοπλασία, πώς σας φαίνεται αυτό;

Τα κανάλια απευθύνονται όλο και περισσότερο στη μυθοπλασία, γίνονται πάρα πολλές δουλειές και αυτό μας χαροποιεί φυσικά όλους. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και το επίπεδο και η ποιότητα. Έχει ανέβει ο πήχης.

Πώς κρίνετε την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να φύγει από παράσταση, επειδή δεν δεχόταν να παίζει μόνο για εμβολιασμένους;

Δεν ήθελε να σιγοντάρει τον διαχωρισμό δηλαδή. Καταλαβαίνω το πως νιώθει, απλώς είναι μια τόσο δύσκολη περίπτωση, που πραγματικά δεν ξέρω. Προσωπικά είμαι από τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί και αισθάνομαι ότι αυτό είναι μονόδρομος.

Σας αγχώνει το πώς θα ανταποκριθεί ο κόσμος στο θεατρικό κάλεσμα;

Από τις συζητήσεις με φίλους μου που δουλεύουν στο θέατρο, αισθάνομαι ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Τώρα το πώς θα καταλήξει να είναι μέχρι τα Χριστούγεννα και αν τα κρούσματα διπλασιαστούν, δεν το ξέρω. Ο κόσμος πάντως έχει ανάγκη να πάει στο θέατρο, να κερδίσει τον χαμένο χρόνο.

Πηγή:Εγώ

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Τον Πέτρο Φιλιππίδη πάντοτε τον συνόδευαν αυτές οι φήμες»

Παπουτσάκη για Σερβετάλη: «Δε νομίζω ότι πρέπει να λιθοβολήσουμε τον Άρη» (Video)

«Αφοπλίζει» η Ρένια Λουιζίδου για Φιλιππίδη: «Απέφευγα την επαφή μαζί του»(Video)

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV