Η Ζενεβιέ έδωσε συνέντευξη και τα πήρε κρανίο με μία ερώτηση: «Ποιο είναι το πρόβλημα σου;»

0
114

Η Ζενεβιέβ Μαζαρί είναι μια επαγγελματίας που αντιμετωπίζει και εκτελεί την πολυσυλλεκτική, πολυπρόσωπη και άκρως υπεύθυνη δουλειά της στη μόδα με ιερουργική ευλάβεια.

Η ίδια μίλησε για το πώς βλέπει τα φιλόδοξα μοντέλα, για το GNTM, και για το ποια είναι η δουλειά μιας art director.

Πώς βλέπεις τα φιλόδοξα μοντέλα;

Το GΝΤΜ έχει αποδείξει ότι τα παιδιά που επιλέγουμε και τα παιδιά που θέλουν να κάνουν καριέρα μπορούν να δουλεύουν. Δεν έχει σημασία η εξωτερική εμφάνιση, αλλά το θέλω σου και πόσο θα πολεμήσεις γι’ αυτό το πράγμα . Είμαι περήφανη γι’ αυτά τα παιδιά , γιατί παλεύουν κάτω από μια δύσκολη συνθήκη. Χωρίς μοντέλα δεν υπάρχει σχέδιο μόδας, δεν υπάρχουν σχεδιαστές, δεν υπάρχουν φωτογραφήσεις. Αυτά τα παιδιά τα εκτιμώ και τα σέβομαι .

Δεν έχουμε όμως περισσότερα μοντέλα απ ‘ όσα μπορούμε να «καταναλώσουμε» ; Αναρωτιέμαι αν τελικά τα σόου μόδας είναι ένας τρόπος να γίνει κανείς απλά διάσημος.

Οχι, η μόδα είναι ένα επάγγελμα δύσκολο, στο οποίο αν τα καταφέρεις, θα είσαι πάντα ευτυχισμένος που το επέλεξες. Δεν καταλαβαίνω όμως την ερώτηση σου . Με την ίδια λογική ζήσαμε σε μια χώρα που βγαίνανε όλοι γιατροί και δικηγόροι. Ο χώρος της μόδας είναι ένας χώρος στον οποίο περνάς καλά και δημιουργικά. Προσπάθησε και αν τα καταφέρεις, θα είσαι κάπου που δημιουργείς. Είμαι ευτυχισμένη που μπορώ να δουλεύω στη, μόδα. Δεν έχω τη ν κλασική ρουτίνα ενός επαγγέλματος. Καταλαβαίνω γιατί ένας άνθρωπος θέλει να μπει σε αυτό τον κόσμο. Αλλά πάντα έχουμε το κόμπλεξ. Σε τόσο μικρή χώρα τόσα μοντέλα; Ποιο είναι το πρόβλημα σου; Ας πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό. Η μόδα δεν είναι επάγγελμα με σύνορα.

Τα παιδιά του GΝΤΜ έχουν αυτή τη φιλοσοφία ή έρχονται για να αυξήσουν τους followers:

Εννοείται ότι έρχονται και για την αναγνωρισιμότητα. Είναι κάτι που αυτή τη στιγμή απαιτούν όλα τα περιοδικά. Θέλουν να ξέρουν πόσους followers έχεις. Σχετικά με το GΝΤΜ, εμένα με ενδιαφέρει να μπορούν να ερωτευτούν την κάμερα. Μετά είναι ενήλικα παιδιά να δουν τι θέλουν. Οι αδελφέ ς Χαντίντ χρησιμοποίησαν την αναγνωρισιμότητα της μητέρας τους και τα λεφτά του πατέρα τους. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν μητέρα διάσημη , ούτε πατέρα πάμπλουτο. Γιατί να μην εκμεταλλευτούν το GΝΤΜ;

Ποια είναι η δουλειά μιας art director;

Εχω κάνει ό,τι μπορείς να φανταστείς. Σχέδιο μόδας, έχω μάθει πατρόν, έχω μάθει φωτογραφία, ενδυματολογία, όλα για να μπορέσω να χειριστώ το art direction. Πρέπει να μπορείς να κατέχεις τα πάντα, γιατί είσαι ο συνδετικός κρίκος. Είσαι αυτός που θα υπογράψει τη γενική αισθητική. Για να μπορείς να το κάνεις λοιπόν, οφείλεις να ξέρεις.

Αρα είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πει τι πρέπει να έχει ένα μοντέλο για να τα καταφέρει.

Πάνω απ ‘ όλα πρέπει να έχει το μικρόβιο, το πάθος και να αγαπά την κάμερα. Εάν μπορείς να κοιτάξεις την κάμερα σαν να είσαι ερωτευμένος μαζί της, θα σε ερωτευτεί κι εκείνη. Πλέον στη μόδα δεν υπάρχουν προδιαγραφές ύψους ή βάρους. Οπως τα έχτισε η μόδα , η ίδια τα καταρρίπτει. Αν κάποιος αρέσει, αρέσει ασχέτως σωματότυπου ή ηλικίας. Ευτυχώς που αυτό που χτίστηκε στα 90s έχει αρχίσει να αποδομείται, γιατί ήταν πολύ βαρετό . Ο κόσμος δεν θέλει την ψηλή ξανθιά Σουηδέζα. Δεν είναι πια αυτό το πρότυπο της γυναίκας. Οπως δεν είναι το πρότυπο του άνδρα ο ψηλός μελαχρινός με μπλε μάτια. Αυτή τη στιγμή η παγκόσμια τάση είναι ότι γουστάρουμε τη ν αισθητική των 90s , αλλά όχι εκείνους τους σωματότυπους.

Τι είναι η ομορφιά;

Η ψυχή σου. Κι επειδή πλέον όλοι ζούμε μέσα από μια κάμερα, η ψυχή φαίνεται. Δεν μπορείς να κρυφτείς απ’ τον φακό.

Πηγή:Gala

Διαβάστε επίσης:

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Γιόρτασε την επέτειό της με δυο παραμυθένιες φωτό από το γάμο της – Δες την νύφη

GNTM: Οι 4 φιναλίστ του διαγωνισμού, τα γενέθλια της Όλγας on air και η συγκινητική αποχώρηση!

GNTM: Tο ιδιαίτερο concept, το ταξίδι στο κάστρο και η ατμοσφαιρική φωτογράφιση!

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV