Σπύρος Παπαδόπουλος: «Κάποτε κοίταξα στην πρώτη σειρά και ήταν ένας κύριος που κοιμόταν»

0
113

Επίσης, σχολίασε αν βλέπει το κοινό στις παραστάσεις και αν είναι ψυχοθεραπεία το θέατρο.

Οταν άρχισε να σας αναγνωρίζει ο κόσμος, πώς αποφύγατε την έπαρση;

Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα έπαρσης μέσα μου. Εχω μια πρακτική πλευρά. Απλά κυλάω. Διαχειρίζομαι το παρόν, το αύριο δεν με απασχολεί. Χάνεις χρόνο, λοιπόν, αν ασχολείσαι με το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Και δεν μου αρέσει να χάνω χρόνο με περιττά.

Το κοινό στις παραστάσεις το βλέπετε;

Οχι. Το κοιτάζω, αλλά δεν το βλέπω. Μπορεί να οφείλεται στο ότι κάποτε κοίταξα στην πρώτη σειρά και ήταν ένας κύριος που κοιμόταν. Και με απορύθμισε τελείως!

Είναι ψυχοθεραπεία το θέατρο;

Ναι. Δεν το συζητάμε καν. Η ψευδαίσθηση ότι είσαι κάποιος άλλος σε χαλαρώνει, σε απεγκλωβίζει. Οι περισσότεροι ηθοποιοί έχουμε ζήσει στη θεατρική ζωή μας κάτι μαγικό: παίζεις το έργο τρία χρόνια και έρχονται δυο-τρεις στιγμές που αισθάνεσαι ότι είσαι πέντε πόντους πάνω από τη γη. Νιώθεις κυριολεκτικά σαν άρχοντας του φωτός!

Βρίσκετε το κοινό πιο ενημερωμένο σε σχέση με παλιά;

Ισως αλλά άλλο η γνώση και άλλο η ενημέρωση. Εχουν γίνει λίγο εξυπνάκηδες οι άνθρωποι μετά το ίντερνετ, όμως η σκέτη ενημέρωση δεν σε «κουνάει», δεν σε κάνει καλύτερο. Στο θέατρο, πάλι, δεν είναι σωστό να τους ομογενοποιείς όλους. Υπάρχουν οι λίγοι, γνήσιοι θεατρόφιλοι. Υπάρχουν πολλοί που μας στηρίζουν στο θέατρο. Επίσης μια μεγάλη μερίδα που το βλέπει ως ελαφριά διασκέδαση. Και, δυστυχώς υπάρχουν κι εκείνοι που το θέατρο το χρησιμοποιούν για το «εγώ» τους και επιλέγουν παραστάσεις στριφνές μόνο και, μόνο για να επιδειχθούν. Παραστάσεις που ούτε πολύ κατάλαβαν, ούτε τους πολυάρεσαν κιόλας.

Τι δεν έχετε κάνει, παρόλο που θα θέλατε;

Στο θέατρο απωθημένο δεν έχω. Μόνο ένα ρόλο θα ήθελα να παίξω και δεν νομίζω ότι θα συμβεί, γιατί έχω μεγαλώσει λίγο. Έχω λαχταρήσει τον ρόλο του «Σιρανό». Μάλιστα, την εποχή που μου είπε ο Βασίλης ο Χαραλαμπόπουλος ότι θα τον κάνει, το σκεφτόμουν κι εγώ. Πρέπει να τον είδα πέντε-έξι φορές τον Βασίλη, δεν τη χόρταινα την παράσταση. Κατά τα άλλα, όπως δεν ζηλεύω τη μοτοσικλέτα κάποιου άλλου, μόνο την καμαρώνω, έτσι και με τους ρόλους. Υπάρχουν υπέροχοι ρόλοι, αλλά μαράζι δεν μου μένει.

Υπάρχει κάτι που έχετε διδάξει στον γιο σας, τον Αλέξανδρο;

Είμαι εναντίον του κηρύγματος, πάντα προσπαθούσα να έρθω στη θέση του. Μικρός που ζοριζόταν στο διάβασμα, του έλεγα: «Τα παιδιά είναι για να παίζουν, όχι να διαβάζουν. Θα πας και θα παίξεις όσο θέλεις θα διαβάσεις όσο θέλεις. Το μόνο που θα σου προτείνω είναι, αυτό που θα διαβάσεις έστω και μία σελίδα, να το μάθεις πολύ καλά». Βέβαια, του λειτούργησε αντίστροφα και στο τέλος έκανε πρωταθλητισμό. Εικοσαριά συνέχεια! Ομως εγώ δεν το έκανα εκ του πονηρού.

Πηγή:Real Life

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφει το «Στην υγειά μας ρε παιδιά»; Ποιο κανάλι διεκδικεί την εκπομπή; (Video)

«Πλημμύρισε» η Επίδαυρος από κόσμο! Υπέροχες ερμηνείες, λαμπερές εμφανίσεις και ερωτευμένα ζευγάρια!

Στην υγειά μας ρε παιδιά: Πρόσωπο – έκπληξη στην παρουσίαση

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV