Στέφανος Ντούσκος: «Για εμένα τα Χριστούγεννα σημαίνουν οικογένεια, φαγητό γύρω από το τραπέζι… »

0
98

Ο Στέφανος Ντούσκος ανέφερε τι αντιπροσωπεύουν για εκείνον τα Χριστούγεννα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο μίλησε επίσης για το πώς κατέληξε στο μονό σκιφ και αν τον ενοχλεί το γεγονός ότι για να πέσουν τα φώτα πάνω του, έπρεπε πρώτα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Πώς λοιπόν εσείς καταλήξατε μετά στο μονό σκιφ;

«Είναι μια μεγάλη ιστορία αυτή. Δεν ήταν καθαρά δική μου επιλογή. Απλώς έφτασα στο σημείο να μην μπορώ να κάνω αλλιώς».

Τι εννοείτε;

«Μετά το Ρίο οι υπόλοιποι συναθλητές μου σταμάτησαν νια διάφορους λόγους. Κάποιοι ήθελαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, άλλοι δεν έβλεπαν μέλλον. Εγώ όμως δεν ήθελα να αποχωρήσω. Ημουν μόλις 19 ετών. Το 2018 ξεκίνησα προπονήσεις στη δίκοπο, στη βαριά κατηγορία, με έναν συναθλητή μου ο οποίος δεν άντεξε την προπόνηση και σταμάτησε. Εμεινα και πάλι μόνος μου. Επειτα μπήκα στην κατηγορία του διπλού σκιφ μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα. Πήραμε χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς στην Ταραγόνα το 2018 και ανεβήκαμε στην πρώτη θέση του βάθρου στο Ευρωπαϊκό U23. Το 2019 ήταν η χρονιά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά και ο Χρήστος αποφάσισε να αποχωρήσει. Οπότε ο προπονητής μου τον Ιούλιο του 2019 μου πρότεινε να μπω στην κατηγορία του μονού σκιφ. “Είναι η πιο δύσκολη κατηγορία” μου είπε. “θα το προσπαθήσω” του απάντησα».

Και έπειτα;

«Μπήκα στον πρώτο μου αγώνα στο μονό σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 1123 το 2019 στη Σαρασότα έχοντας κάνει 20 ημέρες προπόνηση και βγήκα δεύτερος. Θα μπορούσα και πρώτος, αλλά η βάρκα που μου δόθηκε ήταν πολύ μεγάλη για τα κιλά μου, καθώς είχε σταλεί δύο μήνες προηγουμένως από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, προτού δηλαδή αποφασίσω εγώ να λάβω μέρος. Ο προπονητής μου τρελάθηκε με αυτή την επιτυχία! Είχαμε δουλέψει μόλις 20 ημέρες. Μετά τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου έλαβα μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών. Εκεί ήταν συγκεντρωμένοι οι καλύτεροι αθλητές από όλον τον κόσμο, πολύ πιο έμπειροι από εμένα, και κατέλαβα την 11η θέση. Δεν το κρύβω ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων που έφερε η Covid-19 προσωπικά με ευνόησε, καθώς μου έδωσε παραπάνω χρόνο να προετοιμαστώ. Το 2020 ήρθα λοιπόν πέμπτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Πόζναν. Ακολούθησε η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες καν τελικά το χρυσό στο Τόκιο».

Σας ενοχλεί το γεγονός ότι για να πέσουν τα φώτα επάνω σας, έπρεπε πρώτα να στεφθείτε χρυσός ολυμπιονίκης;

«Ναι, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το θέμα της δημοσιότητας, αλλά με τη στήριξη που λαμβάνεις για να συνεχίσεις να κάνεις αθλητισμό. Πράγματι, ήμουν ολυμπιονίκης από το 2016, είχα κατακτήσει επίσης παγκόσμια κύπελλα, αλλά σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως είχα πει και στον προπονητή μου, αν δεν ερχόταν ένα μετάλλιο, θα σταματούσα. Και αυτό ήταν πολύ πιθανό να συμβεί, καθώς ένα μετάλλιο κρίνεται στο δευτερόλεπτο. Θα σταματούσα λοιπόν για να συνεχίσω τις σπουδές μου, ώστε να έχω αύριο-μεθαύριο μια δουλειά. Προπονούμαστε τόσες ώρες και δεν λαμβάνουμε ούτε ένα ευρώ από την Πολιτεία. Εναγωνίως μετά το 2016 έψαχνα για χορηγό. Δεν βρισκόταν κανείς. Η μόνη απολαβή που είχα ήταν από το Ίδρυμα Λεβέντη, από το οποίο λάμβανα υποτροφία για τις διακρίσεις που έφερνα το προηγούμενο έτος».

Διάβασα ότι είστε σπουδαστής στην Ιατρική Ιωαννίνων

«Ναι, πέρασα άνευ Πανελλαδικών λόγω των διακρίσεων που είχα φέρει για τη χώρα. Αυτή τη στιγμή έχω “παγώσει” τις σπουδές μου, καθώς μετά από αυτό το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλω να αφιερωθώ στον αθλητισμό».

Η σύντροφος σας, η Ευαγγελία Αναστασιάδου, είναι επίσης αθλήτρια της κωπηλασίας. Το γεγονός ότι βρίσκεστε στον ίδιο χώρο βοηθάει στο να στηρίζετε ο ένας τον άλλον;

«Σίγουρα. Είναι και εκείνη παγκόσμια πρωταθλήτρια. Καταλαβαινόμαστε. Περνάμε τις ίδιες αγωνίες, έχουμε την ίδια καθημερινότητα. Αν είσαι μόνος σου στα δύσκολα δεν τα καταφέρνεις…».

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια;

«Θα ήθελα να συνεχίζω να κάνω κωπηλασία, και μετά το τέλος της αθλητικής μου καριέρας να παραμείνω στον χώρο ως προπονητής. Να μεταδώσω στα νέα παιδιά αυτά που έμαθα. Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να έχω αποκτήσει τη δική οικογένεια, να γίνω πατέρας».

Οι γιορτές έφτασαν. Τι αντιπροσωπεύουν για εσάς τα Χριστούγεννα;

«Για εμένα τα Χριστούγεννα σημαίνουν οικογένεια, φαγητό γύρω από το τραπέζι με τους γονείς μου, τα αδέλφια μου και τους θείους μου. Το προπονητικό camp σταματά για λίγο και επιστρέφω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Γιάννενα. Είναι μια ευκαιρία να περάσω ποιοτικό χρόνο μαζί με τους δικούς να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί γιατί και μου σπουδάζει μακριά, Μου αρέσουν οι στολισμένοι δρόμοι, τα Κάποια στιγμή θα ήθελα να στο Παρίσι. Οταν λοιπόν βρεθώ εκεί νια τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024, λέω να μη γυρίσω πίσω κατευθείαν, να μείνω να κάνω γιορτές και μετά να επιστρέψω», είπε στο ΒΗΜΑgazino.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Καινούργιου: Αυτή είναι η αγαπημένη της συνήθεια κάθε Χριστούγεννα

Καινούργιου σε Αλεξάνδρου: «Μαζέψου θα έχεις παντόφλα μετά…»

Super Κατερίνα: Ξέσπασε η Καινούργιου: «Με πιάνει αναγούλα» (Video)

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV