Μιχαήλ Βαρθακούρης: «Το θέμα των φωτογραφιών μου είναι η θάλασσα και η γυναικεία φιγούρα»

0
86

Με τον παιχνιδιάρικο τίτλο «Πλην πυρός», ο Μιχαήλ Βαρθακούρης ετοιμάζεται για την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα φιλοξενηθεί από τις 11 έως τις 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Τέχνης Blender Gallery, στη Γλυφάδα. Με πρωταγωνιστές στα κλικ του τη γυναίκα και τη θάλασσα, αλλά και με εντυπωσιακές υποβρύχιες λήψεις από το μοναδικό μπλε του Αιγαίου, η ερώτηση εύλογη. Γιατί επέλεξε αυτόν τον τίτλο;

«Το θέμα των φωτογραφιών μου είναι η θάλασσα και η γυναικεία φιγούρα. Προέκυψε από τη φράση “πυρ, γυνή και θάλασσα”, που είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να σεβόμαστε παραπάνω στη ζωή. Από τις φωτογραφίες μου λείπει η φωτιά, υπονοείται, όμως, γιατί η φωτιά είναι μέσα μας», είπε στη Real ο Μ. Βαρθακούρης. Μπορεί να σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία, η φωτογραφία, όμως, που ξεκίνησε σαν χόμπι, εξελίχθηκε σε παντοτινή αγάπη. «Ηταν ένας τρόπος για να εκφραστώ, προερχόμενος από καλλιτεχνική οικογένεια χωρίς φωνή, έπρεπε να βρω ένα μέσο, μια πύλη προς το ποιος είμαι και το βρήκα στη φωτογραφία και στο βίντεο», είπε με το χιούμορ που τον διακρίνει.

Ο Μ. Βαρθακούρης περνά πολύ χρόνο στην Πάρο, όπου και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τουρισμό, γεγονός που του επιτρέπει να βρίσκεται κοντά στο στοιχείο που τον εμπνέει αυτή την περίοδο. «Ολες οι φωτογραφίες είναι από τα νερά του Αιγαίου και κατά κύριο λόγο υποβρύχιες λήψεις, κάτι που βρίσκω πιο ενδιαφέρον, γιατί εκεί κάτω έχεις περιορισμένο χρόνο για να βγάλεις αυτό που θες, βρίσκεσαι για λίγο, πρέπει να βγεις να πάρεις ξανά ανάσα και να ξαναμπείς. Αρα σου δανείζεται ο χρόνος και αυτό είναι μια πρόκληση», κατέληξε. Στην έκθεση, παράλληλα με τις εκτυπωμένες ψηφιακές φωτογραφίες, παρουσιάζονται οπτικοακουστικό υλικό και illustrations του καλλιτέχνη με το αντικείμενο των έργων, καθώς και εικόνες της καθημερινότητας του και κάποιες σκέψεις του αποτυπωμένες.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV