Παναγιώτης Μπουγιούρης: «Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στο Ιράν με γνώριζε ήδη εν αγνοία μου»

0
86

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης που πρόσφατα βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ηθοποιός στο Breaking TVFilm Festival of London για την ερμηνεία του στην επίσης βραβευμένη σειρά επιστημονικής φαντασίας των Β. Μπλιούμη και Ε. Μάκρη με τον τίτλο «Paradox», μίλησε μεταξύ άλλων, για τον νέο του ρόλο στον «Ηλιο» του ΑΝΤ1.

Μετά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ιρανική σειρά «Σαλμάν Φαρσί», ο ηθοποιός επέστρεψε στην Ελλάδα. «Την επιστροφή μου στην ελληνική τηλεόραση την οφείλω στον Σταύρο Καπελούζο και στην Πεδίον Productions που πάντα με τιμά με προτάσεις και με συμπεριλαμβάνει στα σχέδια της! Μετά από μια υπέροχη συνεργασία στο “Μην ψαρώνεις”, όπου αισθάνθηκα ιδιαίτερη υποστήριξη και από το κανάλι του ΑΝΤ1, ήταν θέμα χρόνου να ξαναδώσουμε τα χέρια! Εχω, βέβαια, την υποψία ότι κάποιο ρόλο πρέπει να έπαιξε και η Μαρία Γεωργιάδου, που υπογράφει το σενάριο», είπε στην «Real» και προσθέτει για τον ρόλο του: «Το μεγάλο σασπένς είναι να δούμε πώς αντιδρά στις πληροφορίες και στα ερεθίσματα που του έρχονται, σε συνδυασμό με τα αδιέξοδα και τα διλήμματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της ιδιότητας του ψυχιάτρου, με την οποία συσχετίζεται με τους άλλους ρόλους».

Έπειτα από μια τεράστια επαγγελματική εμπειρία στην Τεχεράνη, ο Π. Μπουγιούρης επιστρέφει πιο γεμάτος από ποτέ στη χώρα μας. «Πιο γεμάτος και συμπληρωμένος καλλιτεχνικά σίγουρα! Είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση για έναν καλλιτέχνη να συνεργάζεται με ανθρώπους έξω από τη χώρα του, πόσο μάλλον σε μια παραγωγή που είναι η μεγαλύτερη παραγωγή όλων των εποχών του Ιράν! Ενα ιστορικό δράμα που χρονικά εκτυλίσσεται εν μέσω της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αυτό που λέμε κοινώς Βυζάντιο». Οπως περιγράφει ο ίδιος, οι καθημερινές δυσκολίες στο Ιράν δεν ήταν λίγες. «Υπήρχαν ατέλειωτες ώρες μετακίνησης τόσο για να μεταβείς στη χώρα όσο και εσωτερικά για να πας από τον έναν τόπο γυρίσματος στον άλλον. Το Ιράν είναι μια αχανής χώρα, η έκταση της οποίας είναι περίπου όσο η μισή Ευρώπη! Επίσης, έπρεπε δηλαδή να ξυπνήσεις γύρω στις 4 το πρωί για να ετοιμαστείς! Παρ’ όλα αυτά, δεν έπαυε να είναι μια υπέροχη περιπέτεια», ανέφερε. Οσο όμως κι αν κουράστηκε, ο ίδιος θα δεχόταν ξανά μια ανάλογη πρόταση; «Θα το ξανατολμούσα με τεράστια χαρά! Ηταν η πιο σημαντική εμπειρία που είχα σε αυτή τη δουλειά και πολύ δύσκολα νομίζω θα μπορούσε να την ξεπεράσει κάποια άλλη στο μέλλον. Για να πάρετε μια μικρή γεύση του μεγέθους αυτής της παραγωγής, θα έλεγα ότι τελευταία φορά που γυρίστηκε κάτι παρόμοιο ήταν “Ο Ιησούς της Ναζαρέτ” του Φράνκο Τζεφιρέλι!

Ο ιρανικός κινηματογράφος πρωτοστατεί καλλιτεχνικά εδώ κα πάρα πολλά χρόνια, με πολλές διακρίσεις στα βραβεία Οσκαρ και με Χρυσούς Φοίνικες στο Φεστιβάλ των Καννών, γι’ αυτό και άλλωστε γνωρίζουν και εκτιμούν πολύ τον Θόδωρο Αγγελόπουλο», απάντησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π. Μπουγιούρης έχει fan club στο Ιράν. «Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου με γνώριζε ήδη εν αγνοία μου, γιατί πριν από δέκα χρόνια είχαν προβληθεί στο Ιράν, με πολύ μεγάλη επιτυχία, τα “Μυστικά της Εδέμ”, μεταγλωττισμένα. Επίσης, με μεγάλη μου έκπληξη, έμαθα πως ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ιράν μια ταινία μικρού μήκους που είχα κάνει με τον Κωνσταντίνο Πιλάβιο, με τίτλο “Τι είναι αυτό;”, σε βαθμό, μάλιστα, που γυρίστηκε και ιρανικό ριμέικ, με Ιρανούς ηθοποιούς!»

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV