Σπύρος Μπιμπίλας: «Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Πολλοί ηθοποιοί είναι άθλια οικονομικά»

0
84

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έχει μεγάλο ταλέντο, τεράστια καρδιά και αληθινή αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για το χώρο του θεάτρου που έχει «χτυπηθεί» αλύπητα από την πανδημία και για το πώς αντιμετωπίζει όταν πηγαίνουν σε εκείνον να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές.

-Ο χώρος του θεάτρου έχει «χτυπηθεί» αλύπητα από την πανδημία. Πες μου τη γνώμη σου για όλο αυτό. Πώς θα τα βγάλουν πέρα οι ηθοποιοί;

Όπως γνωρίζεις, έχουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και βρίσκουμε συνεχώς χορηγούς να μας δίνουν δωροεπιταγές και τρόφιμα ώστε να τα παρέχουμε σε οικογένειες, γιατί αλλιώς δεν βγαίνουν. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Πάμε από το κακό, στο χειρότερο. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Πολλοί ηθοποιοί είναι άθλια οικονομικά. Πρέπει να συσπειρωθούμε ακόμα περισσότερο και να κάνουμε μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από αυτές που ήδη κάναμε.

-Ήρθαν παράλληλα και οι καταγγελίες εις βαρών γνωστών συναδέλφων σας και δυσκόλεψαν ακόμα πιο πολύ την κατάσταση. Να περιμένουμε ότι θα βγουν κι αλλά στη δημοσιότητα;

Δεν ξέρω τι μπορεί να έρθει στο φως, αν κι άλλοι αποφασίσουν να ανοίξουν το στόμα τους και πουν κι άλλα πράγματα. Εμείς αυτό που λέμε συνέχεια, είναι να πουν οι άνθρωποι πράγματα, να μην φοβούνται, αλλά όχι στις τηλεοράσεις και στα site, αλλά στα αρμόδια όργανα. Διότι αν δεν τα πουν εκεί, έχουν τον κίνδυνο να μηνυθούν για δυσφήμηση, όπως κι έγινε με τον κύριο Κιμούλη. Είναι μεγάλο λάθος να βγαίνουν και να καταγγέλλουν στην τηλεόραση, διότι αυτό είναι το ψωμί της, η δημόσια καταγγελία. Το metoo κανονικά είναι μια κοινωνική έκρηξη που βοηθάει τους ανθρώπους να εξωτερικεύσουν τον πόνο τους, αλλά δεν βασίζεται πάνω στο νόμο και εύκολα μπορεί κάποιος που καταγγέλλει να βρεθεί κατηγορούμενος αν δεν το κάνει σωστά. Θέλει προσοχή.

-Όταν έρχονται σε εσένα να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές, πώς το αντιμετωπίζεις;

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως όλες οι καταγγελίες πάνε στο πειθαρχικό του ΣΕΗ. Έχω εισπράξει καταγγελίες ακουστικά, αλλά αυτό που τους λέω είναι πως ό,τι κι αν μου έχουν πει, κάνω πως δεν το άκουσα και να τα πουν στο πειθαρχικό. Δεν είμαι πνευματικός, ούτε ψυχολόγος. Πολλές φορές να ξέρεις, έχω εισπράξει την εξομολόγηση κάποιου, ο οποίος μετά αρνείται κατηγορηματικά να πάει να το καταθέσει επίσημα. Ένα πολύ μεγάλο βάρος για τη δική μου ψυχή και δεν μπορώ να το μοιραστώ και με κανέναν καθώς δεν μου επιτρέπεται. Πρέπει κάποιος να εξετάσει και αυτούς που τα λένε, αλλά μετά δεν πάνε να τα πουν επίσημα.

-Έχεις μιλήσει μετά την προφυλάκισή τους, με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη;

Όχι, δεν έχω μιλήσει. Δεν έχω λόγο. Στον Φιλιππίδη θα είμαι μάρτυρας στη δίκη και μάλιστα χωρίς καν να ερωτηθώ. Το έμαθα αφού με κάλεσε ο εισαγγελέας. Δεν θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί αν θέλω να είμαι μάρτυρας σε μια συγκεκριμένη δίκη υπέρ του κυρίου Φιλιππίδη; Ζήτησα από τον εισαγγελέα να με αποχαρακτηρίσει από μάρτυρα υπεράσπισης, γιατί είμαι απλός μάρτυρας. Δεν έχω καν το δικαίωμα να αρνηθώ. Ωστόσο θα λειτουργήσω βάσει της συνείδησής μου, που είναι πεντακάθαρη.

Πηγή:Λοιπόν

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV