Όσκαρ 2022: West Side Story: Η ταινία που διεκδικεί για δεύτερη φορά το ίδιο Όσκαρ, 60 χρόνια μετά

0
87

Όσκαρ 2022: To West Side Story διεκδικεί για δεύτερη φορά το ίδιο Όσκαρ.

Το West Side Story είναι μια αμερικανική ρομαντική δραματική ταινία του 2021 σε σκηνοθεσία και συμπαραγωγή του Στίβεν Σπίλμπεργκ σε σενάριο του Τόνι Κούσνερ. Είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους μεταφορά του ομώνυμου σκηνικού μιούζικαλ του 1957.

Πρωταγωνιστούν οι Ansel Elgort και Rachel Zegler στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο με τους Ariana DeBose , David Alvarez , Mike Faist και Rita Moreno σε δεύτερους ρόλους.

Ο Moreno, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά του 1961 , υπηρέτησε επίσης ως εκτελεστικός παραγωγός δίπλα στον Kushner.Η ταινία περιλαμβάνει μουσική που συνέθεσε ο Leonard Bernstein με στίχους του Stephen Sondheim.

Η ταινία ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2014 στην 20th Century Fox . O Κούσνερ άρχισε να γράφει το σενάριο το 2017. Τον Ιανουάριο του 2018, ο Σπίλμπεργκ προσλήφθηκε και το casting ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο. Ο Τζάστιν Πεκ χορογράφησε τις χορευτικές σεκάνς. Η κύρια φωτογραφία έγινε στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019 και διήρκεσαν δύο μήνες.

Το West Side Story έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Jazz στο Lincoln Center ‘s Rose Theatre στη Νέα Υόρκη στις 29 Νοεμβρίου 2021, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του Sondheim.

Η ταινία διανεμήθηκε θεατρικά από την Walt Disney Studios Motion Pictures μέσω της εταιρείας 20th Century Studios στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 10 Δεκεμβρίου 2021, μετά από καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας COVID-19 .
Έλαβε την αναγνώριση των κριτικών με έπαινο για τις ερμηνείες του καστ, τη σκηνοθεσία του Σπίλμπεργκ και την κινηματογράφηση με ορισμένους κριτικούς να την θεωρούν ανώτερη από την ταινία του 1961.

Ονομάστηκε μία από τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2021 από Τo Εθνικό Συμβούλιο Κριτικής και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου . Η ταινία ήταν μια βόμβα στο box office, με εισπράξεις 75,1 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι προϋπολογισμού παραγωγής 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Μεταξύ των πολλαπλών βραβείων και υποψηφιοτήτων του, έλαβε επτά υποψηφιότητες στα 94α Όσκαρ , συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας .

Έλαβε επίσης τέσσερις υποψηφιότητες στα 79α Βραβεία Χρυσής Σφαίρας , κερδίζοντας τρεις, συμπεριλαμβανομένων Καλύτερης Ταινίας – Μιούζικαλ ή Κωμωδίας , Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Ταινία – Κωμωδία ή Μιούζικαλ για τον Ζέγκλερ και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας – Ταινίας για την Ντεμπόζ.

Το West Side Story προτάθηκε για πολλά βραβεία και κέρδισε επαίνους από διάφορους οργανισμούς, ομάδες κριτικών και κύκλους, ιδιαίτερα για την αναγνώριση των ερμηνειών του καστ, της σκηνοθεσίας του Spielberg, του σεναρίου του Kushner και των πλεονεκτημάτων παραγωγής της ταινίας. Στα 94α Όσκαρ , η ταινία έχει λάβει επτά υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας.

Έγινε η δεύτερη προσαρμογή του ίδιου υλικού πηγής για έναν προηγούμενο νικητή Καλύτερης Ταινίας που προτάθηκε για το ίδιο βραβείο μετά το Mutiny on the Bounty του 1962.

cat_Hollywood

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV