Σπύρος Πετρουλάκης: «Η δεύτερη σεζόν του «Σασμού» θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πρώτη»

0
80

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για το πώς νιώθει που το βιβλίο του αγαπήθηκε τόσο πολύ ενώ η σειρά που βασίστηκε του πάνω κάνει μεγάλη επιτυχία, και για το αν τον βρίσκει θετικό ότι ο «Σασμός» θα συνεχιστεί για δεύτερη σεζόν.

-«Σασμός», ένα βιβλίο που αγαπήθηκε πολύ και μια σειρά που βασίστηκε πάνω του και κάνει μεγάλη επιτυχία. Πώς νιώθετε;

Μόνο χαρά μου έχει φέρει η επιτυχία του «Σασμού». Ευχάριστα συναισθήματα αλλά και μια μεγάλη ευθύνη. Παρέδωσα στο αναγνωστικό κοινό μια ιστορία που βασίζεται στον σασμό, δηλαδή ουσιαστικά σε αυτό που εμείς οι Κρητικοί ονομάζουμε ευλογία μας. Φανταστείτε πόση δύναμη χρειάζεται για να συγχωρέσεις ακόμα και τον φονιά του παιδιού σου. Οπότε για εμένα είναι μεγάλη ευθύνη και έχω αγωνία ώστε να αποδίδεται καθημερινά αυτό που λέγεται σασμός. Θα με ενοχλούσε αφάνταστα αν δεν υπήρχε η έννοια της αγάπης, της συγχώρεσης, της ψυχής στο σίριαλ. Δεν κυριαρχεί η βεντέτα στη σειρά κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και το λέω αυτό γιατί γνωρίζω την πορεία. Τώρα μπορεί ο τηλεθεατής να βλέπει, διεκδικήσεις, οικογενειακά θέματα κι άλλα, ωστόσο επειδή γνωρίζω πως θα πάει και η δεύτερη σεζόν θα δούμε όλοι ότι ο σασμός είναι αυτός που κυριαρχεί.

-Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που έκανε τους αρμόδιους να ζητήσουν το βιβλίο σας να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη;

Γι’ αυτό νομίζω θα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους. Θεωρώ αρχικά τους κέρδισε η λέξη σασμός την οποία δεν γνώριζαν, οπότε η πρώτη σκέψη ήτα να το πάρουν να το διαβάσουν. Κατόπιν αυτό που έχω δει είναι ότι τους ενδιέφερε η εξέλιξη και η πλοκή, αλλά κυρίως οι άρτιοι και σταθεροί χαρακτήρες. Τέλος νομίζω πως η ιστορία και όλα τα μηνύματα που περνάει προς τα έξω, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο.

-Η σειρά θα πάει και την επόμενη σεζόν. Σας βρίσκει θετικό αυτή η απόφαση;

Σχεδιάζεται μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία συνεχίζει τις ήδη υπάρχουσες. Η δεύτερη σεζόν θα είναι πιο ουσιαστική από την πρώτη. Θα επικεντρωθούμε στις οικογένειες αλλά και σε νέους ήρωες. Η δεύτερη σεζόν του «Σασμού» θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πρώτη, αυτή είναι η δική μου εικόνα και είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτό.

-Πολλά φορές βλέπουμε σειρές που βασίζονται σε βιβλία και απογοητευόμαστε. Δεν το φοβηθήκατε αυτό στην αρχή; Έχετε ενεργό ρόλο στη σειρά;

Πάντα ένα βιβλίο όταν μεταφέρεται στην μικρή ή στη μεγάλη οθόνη αλλάζει, ή επικεντρώνεται σε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Επομένως δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις. Ωστόσο το σημαντικότερα ξαναλέω, είναι ότι η ουσία και η βάση της ιστορίας έχουν κρατηθεί. Στην αρχή της διαδικασίας ήμουν στην ομάδα και έδωσα μια γραμμή από την οποία δεν ήθελα να ξεφύγουμε και αυτή έχουν ακολουθήσει. Οπότε δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση να έχω ενεργό ρόλο. Γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους όσοι ασχολούνται με αυτό, είναι οι καλύτεροι στο είδος τους και τους εμπιστεύομαι.

-Τελικά ένας μεγάλος έρωτας μπορεί να φέρει τον σασμό;

Ένας μεγάλος έρωτας μπορεί να φέρει τον σασμό. Ο έρωτας μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Είναι μια ευλογία που έδωσε ο Θεός στους ανθρώπους και δεν είναι τυχαίο που τον απεικονίζουν ως άγγελο. Βέβαια φέρνει και μπελάδες.

Πηγή:Λοιπόν

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV