Jean-Louis Trintignant: Πέθανε ο «μύθος» του Γαλλικού κινηματογράφου

0
65

Μια από τις εμβληματικές προσωπικότητες του γαλλικού κινηματογράφου αλλά και θεάτρου, ο ηθοποιός Jean-Louis Trintignant άφησε την τελευταία του πνοή  σε ηλικία 91 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Mariane Hoepfner Trintignant μέσω του ατζέντη του, ο οποίος ανακοίνωσε το θλιβερό γεγονός.

Ο πρωταγωνιστής του «Ζ», του «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» και της «Αγάπης», άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, λόγω γήρατος, στο σπίτι του στο Γκαρ, «περιστοιχισμένος από τους οικείους του», ανέφερε η χήρα του.

Ο Jean-Louis Trintignant είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινίες σκηνοθετών όπως ο Κώστας Γαβράς, ο Κλοντ Λελούς, o Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο Μίχαελ Χάνεκε, ο Φρανσουά Τρυφώ και ο Κριστόφ Κισλόφσκι.

Το 1968 κέρδισε την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ του Βερολίνου για την ταινία L’homme qui ment. Την επόμενη χρονιά, βραβεύτηκε με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία Ζ. Το 2013 έλαβε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και το Βραβείο Σεζάρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Αγάπη.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV