Maestro: Όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες! (photos)

0
58

Εγώ μια ιστορία ήθελα να αφηγηθώ. Δεν είναι το σινεμά, παρόλο που θα μπορούσε να ήταν μια κινηματογραφική ταινία, είναι στην τηλεόραση. Πάμε λοιπόν να την αφηγηθούμε με τον τρόπο που ξέρω, με τον τρόπο που εγώ θέλω να βλέπω κάτι στην τηλεόραση» λέει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και προσκαλεί να γνωρίσουμε τον «Maestro» του.

Το λοκντάουν έχει μόλις τελειώσει και όλοι είναι μουδιασμένοι. Ο Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας, προκειμένου να στήσει από την αρχή ένα φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ακραία ερωτική ιστορία, που θα αποτελέσει την αφορμή για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και με έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…

«Ενώ αγαπώ όλες τις άλλες δουλειές που έχω κάνει, είναι άλλωστε “παιδιά μου”, θεωρώ πως η συγκεκριμένη είναι η αγαπημένη μου και η καλύτερή μου και αυτό γιατί στην ιστορία που έγραψα έχω πρωταγωνιστές ηθοποιούς που έδωσαν άλλη διάσταση στους ήρωες και θα τους είμαι για πάντα υπόχρεος» λέει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

«Πριν από δύο χρόνια, που ξεκίνησα να γράφω την ιστορία, ήξερα ότι ήθελα να καταπιαστώ με πράγματα που ήταν λίγο πιο δύσκολα, αλλά δεν ήξερα κατά πόσο οι ήρωές μου θα μπορούσαν να σταθούν τόσο έντονα και να δώσουν τη διάσταση που ήθελα. Ήρθαν οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί, που το πήγαν πολύ πιο πάνω από εκεί που πίστευα.

Γι’ αυτό και είναι η πρώτη φορά που είμαι τόσο ενθουσιασμένος και σίγουρος μέσα μου ότι είναι μια καλή δουλειά». Η ζωή του Ορέστη διαλύεται Όταν ο Ορέστης φτάνει στο νησί, δεν μπορεί να φανταστεί τι κρύβεται πίσω από τις κλειστές πόρτες των χαμογελαστών κατοίκων. Η μαγείρισσα της ταβέρνας είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας και ύστερα από ακόμα ένα ξέσπασμα του άντρα της αποφασίζει να μιλήσει.

Ο ομοφυλόφιλος γιος της είναι επίσης θύμα του βίαιου πατέρα του… Μια μαθήτρια του Ορέστη στη χορωδία τον ερωτεύεται τρελά, και εκείνος, παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις, τελικά υποκύπτει, με ολέθριες συνέπειες… Η γιαγιά της δεν έζησε τον έρωτά της όπως ήθελε, δεν κατάφερε ποτέ να γίνει τραγουδίστρια, γιατί δεν την άφησαν, και τώρα ζει μέσα από τα εγγόνια της. Το θέμα της βίας πυροδοτεί τα πάντα. Η ιστορία ξεκινά από αυτό το γεγονός και βλέπουμε πώς εξελίσσεται και τι αντίκτυπο έχει σε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους…

Πίσω από τις κάμερεςΟ «Maestro» γεννήθηκε στο μυαλό του Χριστόφορου Παπακαλιάτη τη βραδιά του πρώτου λοκντάουν, τον Μάρτιο του 2020.Το φθινόπωρο του 2021 οι συντελεστές της σειράς πέρασαν πάνω από 2,5 μήνες σε Παξούς και Κέρκυρα, για να ετοιμάσουν τον σ’ κύκλο, που αποτελείται από 9 επεισόδια.Δύο ανθρώπους είχε ο δημιουργός στο μυαλό του όταν έγραψε το πρώτο επεισόδιο και αυτοί ήταν η Μαρία Καβογιάννη και ο Φάνης Μουρατίδης, που κράτησαν τα ονόματά τους και στον ρόλο τους.

Όταν ο Χριστόφορος έγραφε το δεύτερο επεισόδιο, άκουσε το τραγούδι «Προσευχή» και οι στίχοι τού έδιναν εικόνες. Εκείνο το βράδυ αναρωτήθηκε αν η Χάρις Αλεξίου θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο της γιαγιάς, της αρχηγού της οικογένειας… Της έστειλε το επεισόδιο, εκείνη το διάβασε, δέχτηκε και ξεκίνησε η συνεργασία.

Στο τέλος κάθε μέρας στους Παξούς οι συντελεστές έβγαιναν έξω για ποτό, ενώ ο Παπακαλιάτης έπινε ένα σφηνάκι μαστίχας και έμενε μέσα για να οργανώσει το γύρισμα της επόμενης ημέρας.Το 6ο επεισόδιο της σειράς σταματά την ιστορία και μας δείχνει τι έχει συμβεί στη ζωή του Ορέστη πριν αυτός πάει στο νησί.Η Χάρις Αλεξίου πριν από κάθε της εμφάνιση είχε μάθει να κάνει πολλές πρόβες, διαπίστωσε όμως ότι στην τηλεόραση δεν συμβαίνει αυτό, αφού δεν υπάρχει χρόνος! Μάθαινε λοιπόν τον ρόλο της, στεκόταν απέναντι από την κάμερα, έλεγε τα λόγια της και μετά ήταν γεμάτη αμφιβολίες, αφού ο Παπακαλιάτης δεν την άφηνε να δει το υλικό. Τώρα πια όμως αισθάνεται σίγουρη πως μπορεί να το συνεχίσει!

Η Μαρία Καβογιάννη θεωρεί ευλογία το να δουλεύεις με τον Χριστόφορο και θα ήθελε να μην τελειώσει ποτέ η συνεργασία τους, που τη βλέπει σαν όνειρο και σαν ταξίδι.Πώς θα είναι οι επόμενες συνεργασίες μετά τον Παπακαλιάτη για τον Αντίνοο Αλμπάνη; «.Είναι σαν να μένεις στα Φιλιατρά, να σε πηγαίνουν για μία μέρα στο Παρίσι, να βλέπεις τον πύργο του Άιφελ, και μετά να είσαι αναγκασμένος να γυρίσεις και να πεθάνεις στα Φιλιατρά».Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για τον β’ κύκλο της σειράς και η προετοιμασία ξεκινά. Ο Παπακαλιάτης έχει γράψει μέχρι στιγμής το πρώτο επεισόδιο.Ο «Maestro» κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Οκτύοβρίου στις 22.30 και η σειρά δεν θα είναι διαθέσιμη στο Web TV του MEGA. Και αυτό γιατί η παραγωγή θέλει να την πουλήσει σε συνδρομητικές πλατφόρμες και δεν πρέπει να «καεί» με επαναπροβολές.Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εκτός από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, θα δούμε και τους Χαρούλα Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνη Μουρατίδη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοο Αλμπάνη, Στεφάνιο Γουλιώτη, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστη Χαλκιά, Γιώργο Μπένο και Δημήτρη Κίτσο.

Πηγή: Τηλέραμα

Διαβάστε επίσης:

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV