Τι υποδηλώνει το χρώμα των ματιών σας για τον χαρακτήρα σας;

0
559
Τι υποδηλώνει το χρώμα των ματιών σας για τον χαρακτήρα σας;

Τι υποδηλώνει το χρώμα των ματιών σας για τον χαρακτήρα σας; 

Μάτια: ο καθρέφτης της ψυχής

Είναι πασίγνωστο ότι «τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας». «Λένε» σχεδόν τα πάντα για τον εσωτερικό κόσμο, τις ανάγκες, τις σκέψεις, τις επιθυμίες και την προσωπικότητα καθενός μας. Εκτός, όμως, από το βλέμμα και την έκφραση των ματιών, γνωρίζατε ότι και το χρώμα τους υποδηλώνει πολλά για τον χαρακτήρα, τον ψυχισμό και τη στάση σας απέναντι στη ζωή;

Παρακάτω, ρίξτε μια ματιά σε έξι χρώματα ματιών και στα στοιχεία της προσωπικότητας με τα οποία μάλλον συσχετίζεται καθένα από αυτά. Εδώ που τα λέμε, για πολλούς λόγους αξίζει να γνωρίζετε τι «λέει» το χρώμα των ματιών για τον ψυχικό κόσμο, είτε τον προσωπικό σας είτε των ανθρώπων που θέλετε να αποτελούν μέρος της ζωή σας!

Σκούρα καστανά / μαύρα μάτια

Τα πιο κοινά χρώματα ματιών στον κόσμο είναι το μαύρο και το σκούρο καστανό. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για χρώματα που συνδέονται με ένα ευρύ φάσμα στοιχείων προσωπικότητας.

Γι’ αυτό και δεν έχει διαπιστωθεί στους ανθρώπους με σκούρο χρώμα ματιών ταύτιση νοοτροπίας σε τόσο ευρεία κλίμακα, αντιθέτως τα στοιχεία προσωπικότητας διαφέρουν μεταξύ τους σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Εάν έχετε καστανά ή μαύρα μάτια, σημαίνει ότι η ψυχή σας υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και το σώμα σας μπορεί να ξαναγεννηθεί επανειλημμένα. Η ψυχή σας έχει συγκρατήσει αναμνήσεις από όλες τις προηγούμενες ζωές και γίνεται σοφότερη με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, είναι πιθανόν η ψυχή σας να έχει βιώσει πολλές διαφορετικές εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός στο οποίο οφείλονται η επιτυχέστερη ερμηνεία και κατανόηση του τρόπου λειτουργίας αυτού του κόσμου και η επακόλουθη συσσώρευση σοφίας.

Όσοι διαθέτετε καστανόμαυρα μάτια, μάλλον η ψυχή σας διακρίνεται για ευγένεια, ζεστασιά και μεγαλοψυχία. Η σοφία που έχει κερδίσει όλον τον προηγούμενο καιρό συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση ήρεμου, ευγενικού και φιλάνθρωπου χαρακτήρα.

Μολονότι βιώνετε κι εσείς ψυχικά σκαμπανεβάσματα, ωστόσο γνωρίζετε καλά πως όλα στο σύμπαν κατατείνουν στην ισορροπία. Αυτή η βαθιά κατανόηση σάς βοηθά να αντιμετωπίζετε ψύχραιμα και με σθένος δύσκολες καταστάσεις, να τις ξεπερνάτε, καθώς και να συμπαραστέκεστε στους άλλους.

Σας ενδιαφέρει: Γυναίκα: Τα καλύτερα blogs για τη γυναίκα

Βιολετί μάτια

Το βιολετί χρώμα ματιών θεωρείται το πιο σπάνιο κι ασυνήθιστο. Επομένως, εάν έχετε βιολετί μάτια, οι πιθανότητες να συναντήσετε στη ζωή κάποιον άλλον με το ίδιο χρώμα (εάν αυτό το πρόσωπο δεν είναι μέλος της οικογένειάς σας) είναι ελάχιστες.

Όσοι έχετε γεννηθεί με το συγκεκριμένο χρώμα ματιών, διαθέτετε ψυχή σχετικά νέα σε αντίθεση με εκείνους που -όπως προαναφέρθηκε- έχουν καστανόμαυρα μάτια. Πιθανόν, το σώμα σας να είναι η πρώτη «κατοικία» όπου ζει η ψυχή σας. Είναι, λοιπόν, λογικό η νεότατη «παρθένα» ψυχή σας να φλέγεται από περιέργεια και επιθυμία να γνωρίσει τον κόσμο.

Η ψυχή σας διψά να εξερευνήσει το σύμπαν και λαχταρά νέες εμπειρίες. Σας ωθεί διαρκώς να ζείτε στο έπακρο κάθε στιγμή, να αγνοείτε τη μικρότητα των άλλων και ανούσια ζητήματα, να γνωρίζετε όλο και περισσότερους ανθρώπους, να ανακαλύπτετε νέους τόπους και να αναζητάτε το αληθινό νόημα της ζωής.

Εσείς, με τα βιολετί μάτια, είστε κυρίως αυτοί που αντιλαμβάνεστε τη ζωή ως συλλογή ποικίλων εμπειριών και γνώσεων. Η ψυχή σας συνεχώς σάς ενθαρρύνει να αναδιφάτε και να αποκομίζετε όσο δυνατόν περισσότερες γνώσεις δίνοντας, παράλληλα, νόημα σε κάθε ένα λεπτό της ζωής σας!

Τι υποδηλώνει το χρώμα των ματιών σας για τον χαρακτήρα σας;Πράσινα μάτια

Το πράσινο δεν αποτελεί κοινό χρώμα ματιών μεταξύ των ανθρώπων. Προφανώς, πρόκειται για ένα από τα βασικότερα χρώματα της φύσης, γι’ αυτό και υποδηλώνει την άμεση, αυθεντική κι έμπρακτη επαφή σας με το φυσικό περιβάλλον, η οποία -σε καμία περίπτωση- δεν συσχετίζεται με σύγχρονες, επιτηδευμένες, οικολογικές θεωρίες.

Το συγκεκριμένο χρώμα των ματιών αποκαλύπτει στους άλλους ότι μάλλον διαθέτετε υψηλού βαθμού αυτογνωσία και μια ψυχή που γνωρίζει πραγματικά τι θέλει στη ζωή. Όταν βρίσκεστε στη φύση, νιώθετε πολύ ευχάριστα και οικεία, σαν στο σπίτι σας. Αλλά ακόμη και όταν επιστρέφετε στον θόρυβο και την αταξία της σύγχρονης αστικής ζωής, συνεχίζετε να αναπνέετε τον καθαρό αέρα του βουνού και το ιώδιο της θάλασσας, καθότι «κουβαλάτε» μέσα σας την τάξη, την αρμονία και την ομορφιά, που ήδη έχετε αποκομίσει σε προηγούμενη επαφή σας με τη φύση.

Εάν γεννηθήκατε με μάτια όπου συνεχώςκαθρεφτίζεται το πράσινο χρώμα των δέντρων, πιθανότατα διακρίνεστε γιατην προθυμία να φροντίζετε τους άλλους. Η ψυχή σας είναι αγνή και αθώα, όπως ακριβώς και το φυσικό περιβάλλον, γι’ αυτό και σας κινητοποιείδιαρκώς, ώστε να βοηθάτε όσους συνανθρώπους έχουν ανάγκη. Επιπλέον, βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς σας είναιη αφοσίωση και η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και τη ζωή.

Πάντοτε θα είστε διατεθειμένοι να παρηγορείτε με συμπόνοια και να υποστηρίζετε έμπρακτα εκείνους που χρειάζονται βοήθεια. Με άλλα λόγια, η τρυφερότητα και ο αλτρουισμός καθορίζουν την ιδιοσυγκρασία σας.

Γκρίζα μάτια

Το γκρι χρώμα των ματιών υποδηλώνει μυστηριώδη και αινιγματική προσωπικότητα. Όσοι έχετε αυτό το χρώμα ματιών συνήθως δεν αντιμετωπίζετε τη ζωή μέσα από το πρίσμα «άσπρο ή μαύρο».

Μια τέτοια αντίληψη του κόσμου -δίχως στερεότυπα και νόρμες- περιπλέκει την κατανόηση του εσωτερικού σας κόσμου από τους άλλους ανθρώπους. Μόνο εσείς μπορείτε, με πολύ ιδιαίτερο τρόπο, να εκφράζετε τους στόχους, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά σας. Πιο απλά, αποτελείτε δυσεπίλυτο «αίνιγμα» για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, με το οποίο αλληλεπιδράτε στην καθημερινότητα.

Από την άλλη, τα παραπάνω στοιχεία της προσωπικότητάς σας σημαίνουν ότι πορεύεστε στη ζωή με αυτεπίγνωση, ουσιαστική αντισυμβατικότητα και χωρίς καμία έκπτωση στις προσωπικές σας επιθυμίες. Η ψυχή σας «φωνάζει» ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμμορφωθεί με τους κοινωνικούς κανόνες και ότι θα φτάσει ακόμα και να επαναστατήσει ενάντια σε οποιαδήποτε αρχή προσπαθεί να τη δεσμεύσει. 

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι εάν έχετε γεννηθεί με γκρίζα μάτια, τότε πιθανόν να βιώνετε συνεχή ψυχική πάλη, επειδή διαθέτετε υπερευαίσθητες διανοητικές και ψυχοσυναισθηματικές «κεραίες». Επομένως, αφενός «βλέπετε» και αντιλαμβάνεστε πολλά που δεν μπορούν -ή και- δεν θέλουν να δουν οι άλλοι. Αφετέρου, και μόνο το ενδεχόμενο να γίνετε ένα με τους «πολλούς» υιοθετώντας στερεότυπες αντιλήψεις της απρόσωπης μάζας, σάς ταράζει.

Η έντονη αυτή εσωτερική σύγκρουση σημαίνει πως η ψυχή σας μάχεται να συνεχίσει τη δική της μοναδική κι ανεπανάληπτη πορεία στη ζωή, χωρίς καμία έκπτωση στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και ενάντια στην κοινή γνώμη και τις συμβατικές συνήθειες της πλειοψηφίας.

Τι υποδηλώνει το χρώμα των ματιών σας για τον χαρακτήρα σας;Γαλανά μάτια

Το γαλανό χρώμα συσχετίζεται με τη γαλήνη και την ισορροπία. Ανακαλέστε μέσα σας τα συναισθήματα, όταν ατενίζετε τη θάλασσα. Όλες οι αποχρώσεις του γαλανού χρώματος αντανακλούν τη δύναμη, την αρμονία και την απεραντοσύνη της φύσης εκτεινόμενη στο άπειρο. 

Όσοι έχετε γαλανά μάτια, διαθέτετε, συχνά, ψυχή που έχει δει και βιώσει πολλά. Γι’ αυτό, αφενός, μπορείτε να αντιληφθείτε και να νιώσετε πολύπλευρα τον κόσμο στις φυσικές του διαστάσεις και, αφετέρου, να διαισθανθείτε αρκετά στοιχεία αλήθειας για το φαινόμενο της ζωής, πέρα από τα φυσικά όριά του. Εάν από γεννησιμιού τα μάτια σας αντικαθρεφτίζουν το χρώμα της θάλασσας, πιθανότατα η ψυχή σας είναι έμπειρη και σοφή.

Διαβάστε επίσης: Με ποιο από τα 12 ζώδια θα προτιμούσατε να «κλειστείτε» σε ασανσέρ που έχει «κολλήσει»;