Πώς να δημιουργήσετε την τέλεια γωνιά ανάγνωσης στο σπίτι

0
876
η τέλεια γωνιά ανάγνωσης

Ένα καλό βιβλίο, μία ή δύο ώρες ελεύθερου χρόνου και μια άνετη καρέκλα ή πολυθρόνα, είναι μεγάλη χαρά. Και όταν έχετε ταυτόχρονα και ένα ξεχωριστό μέρος, μια τέλεια γωνιά ανάγνωσης, για να καθίσετε άνετα και να χαθείτε στη συναρπαστική ιστορία, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ξεχωριστά.  

Μπορείτε σίγουρα να μείνετε στο κρεβάτι ή στο σαλόνι για τον ίδιο σκοπό, αλλά έτσι η ανάγνωση παραμένει απλώς ανάγνωση, όχι μια ειδική δραστηριότητα που προδιαθέτει η δημιουργία μιας ειδικής γωνιάς για το σκοπό αυτό.  

Δεδομένου ότι το υπνοδωμάτιο είναι το πιο ήσυχο σε σύγκριση με τα άλλα δωμάτια του σπιτιού, είναι το καλύτερο μέρος, για να δημιουργήσετε έναν άνετο χώρο ανάγνωσης.

Μην νομίζετε ότι χρειάζεστε ένα μεγάλο δωμάτιο, για να δημιουργήσετε τη γωνία ανάγνωσης. Μπορείτε πάντα να αφήσετε μια γωνία για την ειδική σας δραστηριότητα με το βιβλίο. Χρειάζεστε απλώς ένα μέρος, για να καθίσετε και ένα φως. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα πράγματα, αλλά σε γενικές γραμμές τα βασικά είναι μια άνετη καρέκλα ή πολυθρόνα και η πρόσβαση στο φως.

  • Η σωστή καρέκλα

Όσον αφορά την επιλογή της σωστής καρέκλας, η σημαντική λέξη είναι η άνεση. Ωστόσο, η άνεση έχει διαφορετικό νόημα για κάθε άνθρωπο. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι σε θέση να μείνεις στην καρέκλα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αντιμετωπίζεις προβλήματα όπως μυρμήγκιασμα, μούδιασμα κ.λ.π.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, βοηθούν οι καρέκλες με αφρό μνήμης, που είναι ένας κλασικός τύπος πολυθρόνας. Η πλάτη και το κάθισμά του εξασφαλίζουν, ότι το σώμα θα έχει αρκετή υποστήριξη και τη μέγιστη άνεση. Ανοίγει και διπλώνει εξαιρετικά εύκολα, εάν θέλετε να κάνετε τη γωνία ανάγνωσής σας αρκετά συμπαγή. Διατίθεται σε τρία χρώματα ανάλογα με τη σκιά του δωματίου σας:  γκρι τζιν, απαλό μπεζ και μοντέρνο μοβ .

  • Το φως στην γωνιά ανάγνωσης 

Το ανεπαρκές φως καθιστά δύσκολη την ανάγνωση και οδηγεί σε πονοκεφάλους ή προβλήματα στα μάτια. Μην βασίζεστε στο φως ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας για τη γωνία ανάγνωσης. Για καλύτερο αποτέλεσμα, πάρτε μια ξεχωριστή λάμπα που μπορείτε να βάλετε πίσω από την καρέκλα σας και περιστρέψτε τη ανάλογα με το πώς αισθάνεστε πιο άνετα.

Εάν η καρέκλα σας είναι αρκετά κοντά σε ένα ντουλάπι ή άλλα έπιπλα, μπορείτε να τοποθετήσετε τη λάμπα εκεί. Φυσικά, μια ωραία λάμπα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα άλλο μέρος του εσωτερικού του δωματίου που σας βολεύει. Μια καλή επιλογή είναι η κλασική λάμπα LED Χ, που ταιριάζει εύκολα σε πολλά υπνοδωμάτια.

  • Το κάτι έξτρα

Ένα καλάθι ή κουτί, όπου μπορείτε να βάλετε τα περιοδικά ή τα βιβλία που διαβάζετε. Μια κουβέρτα, για να σκεπαστείτε, αν διαβάζετε κρύα βράδια. Ένα μικρό τραπέζι, για να κρατήσετε το κρασί ή το τσάι σας απολαμβάνοντας το βιβλίο. Ένα μαξιλάρι κάτω από τη μέση σας, για επιπλέον άνεση και γωνιά ανάγνωσης.

Ψάχνετε συμβουλές για ανακαίνιση του σπιτιού σας; Τότε, διαβάστε αυτό το άρθρο.