Τα παιδιά κληρονομούν νοημοσύνη από τις μητέρες τους

0
708
παιδί με νοημοσύνη

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες σε εργαστήριο στη Γλασκόβη, τα παιδιά το μεγαλύτερο μέρος της νοημοσύνης τους, το κληρονομούν από τις μητέρες τους, από τις οποίες λαμβάνουν αυτά τα γονίδια.

Νοημοσύνη & Γονίδια

Μέχρι σήμερα υπήρχε η πεποίθηση, ότι η νοημοσύνη κληρονομείται εξίσου και από τους δύο γονείς. Ωστόσο, η πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει το αντίθετο. Τα γονίδια της νοημοσύνης είναι αυτά που βρίσκονται στο χρωμόσωμα Χ. Οπότε δεδομένου ότι υπάρχουν δύο θηλυκά χρωμοσώματα, οι επιστήμονες επισημαίνουν, ότι η πιθανότητα των παιδιών να κληρονομήσουν νοημοσύνη από τις μητέρες τους έχει διπλασιαστεί.

Η Έρευνα

Το 1994, το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας των ΗΠΑ διεξήγαγε μια μελέτη σε αρκετές μητέρες και εξέτασαν 12.686 νέους ηλικίας μεταξύ 14 και 22 ετών. Οι ερωτήσεις και η έρευνά τους σχετίζονταν με την ευφυΐα των παιδιών, την εκπαίδευση και την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση. Σε σχεδόν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη μελέτη, αποδείχθηκε ότι ο καλύτερος δείκτης του επιπέδου νοημοσύνης, είναι ακριβώς το επίπεδο νοημοσύνης των μητέρων τους.

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να διαχειριστεί τον θυμό του; Διαβάστε το άρθρο μας, εδώ.